Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Napisano 02 listopada 2007 - 20:04
Napisano 04 listopada 2007 - 19:58
chodzi mi czy to ma jakies znaczenie czy byla taka telewizja zoo czy co... bo jedyne co znalaznem z tym zwiazanego ze
byla trasa taka i zoo station z plyty achtung baby i zooropa (płyta i piosenka)
z gory dziekuje za odp
#264 Guest_Mac_*
Napisano 04 listopada 2007 - 20:08
wiem ze to moze glupie pytanie ale bardzo mnie interesuje... mianowice o znaczenie tego zoo (tv, zooropy, zoo tv touru)...
chodzi mi czy to ma jakies znaczenie czy byla taka telewizja zoo czy co... bo jedyne co znalaznem z tym zwiazanego ze
byla trasa taka i zoo station z plyty achtung baby i zooropa (płyta i piosenka)
z gory dziekuje za odp
Był kiedyś taki program, bodajże w rosyjskiej telewizji o nazwie Zooropa.
Tak samo np. w Sydney, w przerywniku po In The Name Of Love a Daddys, ten śpiewający astronauta to też rusek.
Przynajmniej tak mi się wydaje, że śpiewa o tym że przegrali wyścig o zdobycie księżyca
Napisano 04 listopada 2007 - 21:37
Widać ich m.in. na dvd z Sydney
a wiem to z tego że U2 mówili o tym w jednym z programów na mtv classic swego czasu
Napisano 05 listopada 2007 - 17:19
Książka Into The Heart przywołuje jeszcze jedną historię związaną z Zoo, też berlińskim. Otóż poczas jednego z nalotów aliantów na Berlin podczas II wojny światowej zbombardowany został ogród zologiczny. Część zwięrząt skorzystała z tej możliwości ucieczki na wolność i urządzała sobie spacery po mieście Bono podobno w tm okresie intresował się historiami ogrodów zologicznych. Ta z berlińskim Zoo nabrała dodatkowo bardzo symbolicznego wymiaru po zburzeniu muru berlińskiego.
Napisano 05 listopada 2007 - 17:22
ten śpiewający astronauta to też rusek.
Zawsze myślałem że to dziecko xD
Mam za to pytanko, ile było widzów w Warszawie na PopMarcie?
I czy istnieje jakaś strona/lista na jakim show ile było widzów?
Napisano 05 listopada 2007 - 17:28
Mam za to pytanko, ile było widzów w Warszawie na PopMarcie?
Podobno było 60 tys. widzów.
I czy istnieje jakaś strona/lista na jakim show ile było widzów?
Nie spotkałem się nigdy z taką stroną. Chyba trudno byłoby w chwili obecnej zebrać wiarygodne dane ze wcześniejszych tras zespołu.
#272 Guest_Mac_*
Napisano 05 listopada 2007 - 17:57
Podobno było 60 tys. widzów.
Na pewno było więcej, niż miało się zmieścić i było zaplanowane
Skoro rozpoczęcie koncertu się przedłużyło, to chyba dużo ludzi się tam władowało.
A i czytałem jakąś relacje, ze na płycie też było ciasno, a pod sceną to juz masakra.
Napisano 05 listopada 2007 - 19:06
Na pewno było więcej, niż miało się zmieścić i było zaplanowane
Skoro rozpoczęcie koncertu się przedłużyło, to chyba dużo ludzi się tam władowało.
A i czytałem jakąś relacje, ze na płycie też było ciasno, a pod sceną to juz masakra.
Skad takie informacje? Pytam z ciekawosci, bo akurat bylam tam wtedy i znam to z autopsji...
#275 Guest_Mac_*
Napisano 05 listopada 2007 - 19:41
Skad takie informacje? Pytam z ciekawosci, bo akurat bylam tam wtedy i znam to z autopsji...
Że ludzie wchodzili dłużej?? No widziałem to w jakimś materiale.
A na jakieś stronce o u2, czytałem relacje i koleś to opisywał.
Dla tego, nie jestem pewien, nie było mnie tam niestety
Napisano 05 listopada 2007 - 20:24
Napisano 05 listopada 2007 - 20:50
Pewnie sam się wbił =]
ciuch ciuch!
Napisano 05 listopada 2007 - 20:59
ciuch ciuch!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych