Skocz do zawartości

Zdjęcie

Help, I need somebody

987 replies to this topic

#561 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 10 lutego 2010 - 20:32

Czy ktoś mógłby zuploadować 'Połącz kropki' Aforsów na jakimś przyjaznym serwerze bez dziwnych limitów?

oczywiście, za pośrednictwem pm'a ;)

eeedit: już dostałem, dziękuję :)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#562 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 19 lutego 2010 - 17:52

Ma ktoś na stanie

Beach House Teen Dream ?

#563 monika2506

monika2506

Użytkownik

• Members
  • 294 Postów

Napisano 21 lutego 2010 - 19:47

Jakby ktoś miał linka do: Yeasayer "Odd Blood" i mógłby podesłać to byłoby super. tylko nie na rapida :)

#564 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 lutego 2010 - 06:02

Sprawdź inbox'a na laście ;)
Ktoś jeszcze chce, to się zgłosi PMkiem.

A ja poszukuję Oliver The Penguin i płyty "Button Pusher". Przez miesiąc obecności na wishliście w soulseek'u wyskoczyły mi dwa utwory, risercz w googlach raczej nie dał rady, może ktoś jednak gdzieś widział, może ktoś ma?

Użytkownik acr edytował ten post 22 lutego 2010 - 06:07

#565 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 23 lutego 2010 - 04:31

Męczy mnie to od długiego, długiego czasu. Co jakiś czas niestety mi się przypomina. Byłem mały, siedziałem przed srebrnym sprzętem grającym wujka Darka, patrzyłem na obracające się rolki taśmy. Jest taki utwór Dire Straits... no i właśnie. Jedyny moment, który utkwił mi w głowie, to takie jakby zwolnienie w tym utworze, nie ma tam wokalu i jest jakby takie solo na pianinie. Coraz niżej, coraz niżej pam-pa-pam-pa-pam-pa-pam-pam-paararampam, do tego przygrywa oszczędnie gitarka.

Czy ktoś może wie?

#566 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 23 lutego 2010 - 10:18

Ojej, pamiętam jak tego szukaliśmy ze dwa lata temu albo i dawniej jak Kolega zadał pytanie na czacie.
To jest naprawdę jedna z mocniejszych zagadek, parę godzin przeczesu youtube za kolejnymi propozycjami pasującymi w opis nie dało rozwiązania, wniosek tylko, że żadna oczywistość raczej, większość bardziej znanych track'ów Pat odrzucił o ile pamiętam ;)

#567 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 23 lutego 2010 - 11:16

Dwa lata tego szukacie? :P Wystarczy przesłuchać tylko pięć albumów - koncertowych nie liczę - na których pojawiły się instrumenty klawiszowe: Communiqué (1979), Making Movies (1980), Love Over Gold (1982), Brothers in Arms (1985) i On Every Street (1991).

#568 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 24 lutego 2010 - 22:11

Poszukuję mp3 Mad World w wersji R.E.M.
Ale faktycznie R.E.M., bo wszystko co ściągam to Gary Jules tylko podpisany jako rem :D
z góry dzięki :)

#569 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 27 lutego 2010 - 13:28

Poszukuję mp3 Mad World w wersji R.E.M.
Ale faktycznie R.E.M., bo wszystko co ściągam to Gary Jules tylko podpisany jako rem :D
z góry dzięki :)

Powtórzę się :)

#570 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 27 lutego 2010 - 14:33

To jest dobry przykład na jakąś zbiorową dezinformację. Wszyscy ubzdurali sobie, że to R.E.M. a nie Gary Jules. :P

#571 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 27 lutego 2010 - 14:36

ORLY?
to ciekawe, coś więcej na temat? bo naprawdę, 'REM cover' funkcjonuje od lat dość powszechnie. sam byłem przekonany.. ;)

#572 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 27 lutego 2010 - 14:47

ORLY?
to ciekawe, coś więcej na temat? bo naprawdę, 'REM cover' funkcjonuje od lat dość powszechnie. sam byłem przekonany.. ;)

Może i funkcjonuje ale nikt tego coveru jeszcze nie słyszał. :D Wszędzie piszą, że to fake. http://www.themusicf...p?contentid=284

#573 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 Postów

Napisano 27 lutego 2010 - 17:02

Chcę poznać Raz, Dwa, Trzy ale nie wiem od czego zacząć, a w dodatku rapid dzis mocno ssie i nie chce ze mną współpracować, Poratuje ktoś? ;)

#574 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 27 lutego 2010 - 18:07

@acr, piotrek85, tak czy inaczej dzięki :D

#575 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 28 lutego 2010 - 12:21

Chcę poznać Raz, Dwa, Trzy ale nie wiem od czego zacząć, a w dodatku rapid dzis mocno ssie i nie chce ze mną współpracować, Poratuje ktoś? ;)

Osobiście polecam 'Czy te oczy mogą kłamać' czyli zapis koncertu z trójki z piosenkami Osieckiej. W sumie to jest jedyne wydawnictwo jakie znam i na dodatek czasami odsłuchuje ;)

Jakby była potrzeba linku to mogę poratować, wrzucić :)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#576 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 Postów

Napisano 28 lutego 2010 - 12:53

Dzięki za polecenie, już coś działam w tym kierunku :) Kilka płyt udało mi się wyszukać :)

#577 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 28 lutego 2010 - 17:54

Ma ktoś pożyczyć Heligoland Massive Attack? bo ja biedna sierota nie umiem znaleźć nigdzie :P

#578 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 03 marca 2010 - 00:40

Pewnie i tak nikt nie ma ale szukam płyty Fjieri - Endless.
edit:
Już mam!

#579 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 04 marca 2010 - 17:11

Polska muzyka jest czymś co intryguje mnie niespecjalnie i w ogóle nie obserwuję co się na tym rodzimym podwórku dzieje.
Tymczasem, w podsumowaniu screenagers, w pierwszej dziesiątce znalazły się dwie (!) polskie produkcje. Zespoły, które obiły mi się o uszy, ale z których twórczością nie miałem zbytnio ochoty się zapoznać. Teraz zobaczyłem, że może jednak warto.

Proszę o jakiegoś sendspejsa, bo rapid mnie nie lubi.

Lenny Valentino ? Uwaga jedzie tramwaj

Ścianka ? Dni wiatru - mam

#580 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 05 marca 2010 - 00:56

Polska muzyka jest czymś co intryguje mnie niespecjalnie i w ogóle nie obserwuję co się na tym rodzimym podwórku dzieje.

Akurat Lenny'ego nie mam pod ręką ale muszę napisać tak: o stary, Ścianka to jest klasa, skumaj Dni Wiatru i potem, niezależnie od tego czy Ci się spodobają, OBOWIĄZKOWO Białe Wakacje i Pana Planetę.

W ogóle też trochę leję na polską scenę, bo zbyt często rozczarowuje, ale co jakiś czas pojawiają się zjawiska naprawdę warte uwagi, więc nawet mimo to, w moim podsumowaniu rocznym znalazło się takie Indigo Tree np., bardzo ciekawy projekt z Wrocławia, takie 'polskie Mt. Eerie', albo Printempo, dziwne że jeszcze nie w stajni Ninja Tune, a powinni zająć tam należne, drugie po fenomenalnym Skalpelu miejsce na ławce reprezentacji Polski. Są jeszcze inne ciekawostki, tylko najczęściej cholernie trudno się dogrzebać.

Tymczasem, w podsumowaniu screenagers, w pierwszej dziesiątce znalazły się dwie (!) polskie produkcje. Zespoły, które obiły mi się o uszy, ale z których twórczością nie miałem zbytnio

Jeszcze 'Czarno Widzę' AK i 'Lake & Flames' TCIOF było, moim zdaniem, zupełnie zasłużenie.
Afrosi to wiadomo, a ten drugi, to naprawdę jest jeden z najlepszych polskich albumów i nie wiem czemu jest tak perfidnie olewany i nielubiany, poza środowiskiem około-screenagers-około-porcyś. A nie było w tym kraju lepszego pop'u chyba nigdy.

Użytkownik acr edytował ten post 05 marca 2010 - 03:50

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych