Help, I need somebody
Posted 15 stycznia 2010 - 00:56
Posted 03 lutego 2010 - 01:05
Dzięki wielkie. Szczerze mówiąc, to już to dawno mam, ale nie wchodziłem na forum za bardzo i też ściągnąłem z czegoś. Dla chcącego (bardzo czekającego na Plastic Beach)...
A tak w ogóle, jest jakieś zapotrzebowanie na (off)topic ogólnie o projektach Damona Albarna? (Blur i Gorillaz, wiadomo). Przy koncertowym powrocie Blur na forum przewinęło się coś, a jest o czym rozprawiać.
Ja stwierdziłem że potrzebuję poznać trochę nowej polskiej muzyki.
Mógłby ktoś mi polecić jakieś płyty z ostatnich 10 lat (nie licząc Myslowitz, mam na nich jakąś niewytłumaczalną alergię, fani proszę mnie nie linczować )?
Bardzo polecam Pustki - Koniec Kryzysu i Kalambury np. ostatnie. Byłem w sobotę na ich świetnym koncercie i stwierdzam, że jest to jeden z najciekawszych polskich bandów, na pewno mają jeszcze duży potencjał. Bardzo ważne jest to, że każdy z muzyków jest na pewno kreatywną i ogólnie ciekawą osobowością : zaniedbywana często sekcja rytmiczna - perkusja definiuje ich brzmienie mimo zmiany składów, a basista ma yassową przeszłość. Gitarzysta obszernie korzysta z efektów (jak Edżu ), a p. Basia- wiadomo... ;D
Posted 06 lutego 2010 - 00:42
Wpisać w google np: murmur site:mediafire.com i gotowe.
ale to łatwe!
Modern Guilt się zawsze podoba.
o nie, o nie, ale llejm-polecanka!!
każdy wie, że Becka należy zacząć od początku, czyli od Losera, czyli od MELLOW GOLD
a jak się zna Losera i się go nie lubi, to albo robimy skip i słuchamy dalej, a dalej to już lubimy, albo robimy skip-skip-skip.. i dochodzimy do Beercan, a to już się na pewno podoba
Posted 06 lutego 2010 - 23:38
Beck ostatnio wspomagał Charlotte Gainsbourg podczas nagrywania jej płyty (napisał piosenki i je wyprodukował)
Bardzo warto posłuchać.
Plyta się IRM nazywa.
Właśnie miałem od tego zacząć, ale znalazłem u kogoś na telefonie "Everybody.." i bałem się czy nie było to na zasadzie "wezmę jakieś odrzuty, napiszę coś na kolanie w C-dur na 4 akordy i polansuję się z modeleczką )
Obecnie mam SZJU (Syndrom Zapętlania Jednego Utworu) na "Loser", który rządzi za co chciałbym podziękować forumowej braci, a Witasowi to już w ogóle.
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users