Jump to content

Photo

Ostatnio słuchałem U2..

1425 replies to this topic

#101 aps

aps

Użytkownik

• Members
  • 304 posts

Posted 18 października 2008 - 10:14

eeee tam.. ja lubie wild honey, bo jest takim bezpretensjonalnym, fajnym graniem. wg mnie jest wlasnie jednym z najlepszych numerow na atyclb. nie trawie za to grace i peace on earth. ble.
Dołączona grafika

#102 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 posts

Posted 18 października 2008 - 11:50

In the daaaaayssss we were swingin' from the trees!

Przepraszam państwa bardzo, ale jakiś czas, dłuższy, temu, umyśliło mi się przekonanie, poparte obserwacjami, że nie lubicie państwo tudzież nie cenicie należycie Wild Honey.
To nadal prawda? Czemu?
(...)
Choćby, jest jednym z TYCH momentów. U2 magic i w ogóle, najlepsze momenty w historii muzyki.
Tożto piękna jest i ruszająca, w ten subtelnie rozbrajający sposób, historia, opowiedziana w atmosferze muzycznej takiego swingin' from the trees. (...)

Szczerze, słucham i słucham i nie rozumiem, czemu to się może nie podobać. Czemu może być to pierwszy do odrzutu z ATYCLB (no choć tam faktycznie ciężko się czegokolwiek pozbyć). No chyba że się mylę i Wam (jako ogólnemu kolektywowi fanów wink.gif ) przeszło wink.gif

Dokładnie Acr!

#103 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 posts

Posted 18 października 2008 - 18:26

Ostatnio Unforgettable Fire (album). Stwierdzam, ze to jutowy numer dwa.
U2

#104 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 19 października 2008 - 11:17

Odnośnie ATYCLB, kiedyś pisałem, że takiego Peace On Earth sam Lennon mógłby im pozazdrościć, i podtrzymuję.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#105 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 19 października 2008 - 19:12

Jestem w trakcie słuchania tras z Europy ( JT,ZOOTV,ZOOROPA,ELEVATION TOUR)
Dołączona grafika

#106 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 19 października 2008 - 19:16

A ja powiem, że nie słuchałem ostatnio U2 z dobre 2 tygodnie.
Więc dzisiaj zapuściłem sobie calutką Joshua Tree, na moim poczciwym boomboxie i powiem wam, że nie doznałem tak tej płyty od kiedy przesłuchałem ją pierwszy raz. Zresztą co ja tu będe pisał, każdy wie. Jakiś koncercik sobie będzie trzeba zapuścić w najbliższym czasie, czy cuś.

#107 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 02 listopada 2008 - 21:26

Wracam zatłoczonym tramwajem z angielskiego, jest po 18, zmęczony, nie ma gdzie siedzieć, słucham sobie nagrania z Wembley z 12.08.1993 i nagle przechodzą mnie ciary.
...Bullleeet tooo bluuuuuee skyyyyy!...
No rzesz ja cię pędzę! Nie myślałem, że coś mnie będzie w stanie wtedy ruszyć! Bullet powalił mnie kompletnie, zaczęły mnie przechodzić dreszcze, zostałem wgnieciony w podłogę. Myślę sobie- cholera, jeszcze trochę zrobię się czerwony i będę wyglądał jak debil w tym tramwaju.
Mięso, mięso, mięso!
Do dziś mam ciarki jak to słyszę.

;]
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#108 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 posts

Posted 19 listopada 2008 - 16:03

wczoraj długa przerwa między sprawdzianem z biologii, a srawdzianem z angielskiego- człowiek wychodzi z klasy totalnie zestresowany i słyszy Vertigo! Normalnie od razu chce się żyć :rolleyes:
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#109 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 19 listopada 2008 - 16:13

Pamiętam, że z jakiejś okazji puszczano u mnie w szkole (chyba w tym roku szkolnym...) na przerwie muzykę. I cóż... Akurat miałam lekcję polskiego z moją wychowawczynią, która ma skłonności do przetrzymywania na przerwach. Zadzwonił dzwonek, a na korytarzach co? U2 "Vertigo" !!! Oczywiście nie mogłam wyskoczyć z klasy, gdyż w tym momencie pisaliśmy notatkę...;/. Gdy już łaskawie mogliśmy wyjść, piosenka się skończyła...

#110 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 posts

Posted 19 listopada 2008 - 21:54

oj to ból, moja wychowawczyni ( anglistka) potrafi przekazywać wiadomości dość krótko " no wiecie eee... no tego no" i to by było na tyle :P
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#111 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 posts

Posted 20 listopada 2008 - 11:33

W mojej pracy (sklep w galerii handlowej) wszyscy narzekają na play listę. Na upartego też bym mogła, bo są kawałki, które wołają o pomstę do nieba, a przynajmniej doprowadzają mnie do bólu głowy. Jednak od pół roku nie było sytuacji by zabrakło jakiegoś kawałka U2. Muszę nadmienić, że kawałki zmieniają się co miesiąc.
Tak więc na początku swojej 'kariery' wyliczyłam aż 5 piosenek w ciągu jednego dnia, które przewijały się jakieś 3 razy w ciągu 12 godz. Gdy dwa miesiące temu usłyszałam Numb w wersji z Sydney, myślałam że spadnę z drabiny. Co jak co, ale ten kawałek nie należy do najpopularniejszych...
Pewnie m.in. dlatego jeszcze stamtąd nie odeszłam ;p
W każdym razie przedwczoraj znowu zmienili nam play listę i po raz pierwszy w tym miejscu usłyszałam Stay. Magia... :rolleyes:

Reasumując - te wszystkie piosenki wymyśla jakiś gość z centrali. Bez dwóch zdań to musi być jakiś znawca rzeczy. Fan U2. Przyznać się który z Was macza tam swoje paluszki? ;)
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

#112 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 20 listopada 2008 - 20:34

Pamiętam też, jak swego czasu byłam z siostrą w Poznaniu na zakupach. Akurat zaszłyśmy do sklepu sportowego. A tu leci sobie płyta "Achtung Baby" :). Normalnie nie chciałam stamtąd wyjść. Musieliby mnie siłą wyciągać... :)
Co prawda, to nie tyczy się piosenek U2, ale chodząc po mieście napotykałam też i fanów U2, którzy mieli na sobie akurat bluzy HTDAAB :). Miło :).

#113 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 posts

Posted 20 listopada 2008 - 21:35

Co prawda, to nie tyczy się piosenek U2, ale chodząc po mieście napotykałam też i fanów U2, którzy mieli na sobie akurat bluzy HTDAAB :). Miło :).

W Poznaniu?? to czemu ja tych fanów jakoś na ulicy nie spotykam?? :huh:

#114 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Posted 22 listopada 2008 - 12:26

No dziwne, ze nie spotykasz. Bo Poznań to stolica fanów U2 :). Ja tam często napotykałam coś U2owego :).

#115 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 26 listopada 2008 - 23:05

dzis doznalem przy the wanderer, amen!

#116 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 27 listopada 2008 - 00:28

dopiero?:P

#117 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 27 listopada 2008 - 07:15

nie po raz pierszy przeciez no

#118 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 posts

Posted 27 listopada 2008 - 13:12

a widzisz, a ja wczoraj doznawałam czytając tekst The Wanderer ;)

#119 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 posts

Posted 01 grudnia 2008 - 19:08

Może nie do końca o słuchaniu, ale jak to nigdy nie wiadomo, kiedy U2 człowieka dopadnie... siedzę sobie dzisiaj na genetyce, prezentacja o różnych wadach i chorobach, a tu nagle wyskakuje zdjęcie karła z teledysku All I want is you, od razu jakoś raźniej się na tych zajęciach zrobiło ;) zwłaszcza, że zdjęcie było bardzo pozytywne, był na nim ze swoją kobietką, całkiem ładną i też podobnej postury. Szkoda, że tylko ja go zidentyfikowałam, ale cóż, jakoś nie potrafię ludzi przekonać do tego zespołu.. :rolleyes:

#120 matri

matri

Użytkownik

• Members
  • 249 posts

Posted 06 grudnia 2008 - 21:10

a ja od dłużeszego czasu oddalałem się od U2 - od kilku miesięcy nie słuchałem ich prawie wcale szukając muzycznych inspiracji w nowych brzmieniach - aż do dzisjaj. Wśród muzyki jaka mnie otacza usłyszałem gdzieś w centrum handlowym kawałek z HTDAAB i moje pierwsze odczucie było takie, że to jest właśnie to czego potrzebuję, mimo że słyszałem ten kawałek setki razy to coś innego, nowego, świeżego. Kilka lat temu w innym czasie kiedy ta płyta powstawała nie trafiała do mnie, a teraz to płyta na miarę swoich czasów - mam wrażenie że wyprzedziła czasy w których została wydana - kawałek to city of blinding lights, żeby nie odbiegać od tematu ;)

ps. z góry sorry za być może pierdzielenie bez sensu
I Still Haven't Found What I'm Looking For

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users