Survivor 11 - Rattle and Hum
Napisano 12 lutego 2008 - 17:18
Napisano 12 lutego 2008 - 21:27
Kurde, racja. Ty jesteś głuchelec, a ja za to ślepokA ja nie mówię o perce i wokalu, tylko o kawałku.
No ale dobra, co to ma do rzeczy??
Zaraz zaraz koleżko, So Cruel nie jest genialne?Wypowiedź w stylu "Niech sobie grają, tylko niech mi nikt nie mówi że So Cruel to geniusz wrodzony.. a zresztą, chcesz to doznawaj sobie przy Big Girls Are Best.."
Hmmm załóżmy, że ta ryzykowna hipoteza przez krótką chwilę ma rację bytu. Jakie jeszcze kawałki U2 nie są genialne? (pomijając Achtung Baby, bo to wiadomo, że zaraz połowę wymienisz )
Niegenialnych, prostackich wręcz i głupkowatych nagrań Bitli jest za to na pęczki.
A kto powiedział, że "wynaleźli" disco?
Ja to powiem, a reszta przytaknie, bo to przecież Bitle!! Wynalazcy punku, hard rocka, komercyjnego hip-hopu zza oceanu i Pearl Jamu.
Do czegoś LZ musiał się odnosić, no nie? Dlaczego nie do tak fenomenalnego, iście heavy-metalowego (czy tylko ja słyszę jaki to jest absurd???) nagrania? Co by im szkodziło?Nikt nie mówi, że rżnęli. Nie wszystko co brzmi podobnie do czegoś, się opiera o rżnięcie z kogoś
O to chodzi właśnie, o przypinanie Bitelsom łatki antycypatorów wszystkiego, co było po nich. Filingi jakieś, etykietki, estetyki i ogólnie klimaciki. Boszszsz !! To jest paranoja jakaś !! <aaaaaa!!1!!11>Faktem jest, że Helter Skelter było wcześniej i głuchym to trzeba być, żeby nie słyszeć że Bitelsi antycypowali tym hejwimetalowy feeling sporej części później nagranej muzy z tą etykietką.
A poza tym The Dave Clark Five nagrywało takie hejwimetalowe feelingi pół dekady wcześniej, ale jakoś nikt o tym nie pamięta. Dlaczego mnie to nie dziwi?
Napisano 12 lutego 2008 - 21:35
No ale dobra, co to ma do rzeczy??
No to ja się pytam, co to ma do rzeczy..
The Dave Clark Five
Co to jest ??
Napisano 12 lutego 2008 - 21:38
Nie, Ty mówisz że kawałek Zeppów jest genialny i prostacki zarazem. No to ja się pytam, co to ma do rzeczy A w ogóle to nie jest prostacki, tylko prosty, w przeciwieństwie do HS.No to ja się pytam, co to ma do rzeczy..
Zespół taki, stare dzieje. Brytyjska Inwazja, te sprawy.Co to jest ??
edit.
w paru kawałkach dali takie heavy-metalowe feelingi. Pięc lat przed Bitelsami. Antycypowali jak jasna cholera! I nikt o tym nie wspomina !!!
Napisano 12 lutego 2008 - 21:42
Nie, Ty mówisz że kawałek Zeppów jest genialny i prostacki zarazem. No to ja się pytam, co to ma do rzeczy
No to, że zarzucasz HS prostactwo, więc Ci podałem przykład kawałka, który jest zarazem prostacki i genialny.
A w ogóle to nie jest prostacki, tylko prosty, w przeciwieństwie do HS.
A to juz Twoje subiektywne odczucie. Moje jest zupełnie inne.
Zespół taki, stare dzieje. Brytyjska Inwazja, te sprawy.
Zaraz sprawdzę. EDIT: rzuć jakimiś tytułami, bo na razie tylko na pop natrafiam.
Napisano 12 lutego 2008 - 21:48
http://youtube.com/watch?v=2u4Vq6xgok8Zaraz sprawdzę. EDIT: rzuć jakimiś tytułami, bo na razie tylko na pop natrafiam.
I tak pewnie powiesz, że gównoprawda i Helter Skelter jest 1000000 razy bardziej hewimetalowy ;]
Napisano 12 lutego 2008 - 21:55
No i pewnie że The Kinks. Ale to przecież nie oni są pionierami, tylko The Beatles. Bo tak i już :-//
BTW
TDCF - 1964, TK - 1964, TB - 196... 9? Niemożliwe!
edit:
Jeszcze to: http://youtube.com/w...feature=related ale strasznie słabo słychać..
Napisano 12 lutego 2008 - 23:27
tylko The Beatles. Bo tak i już :-//
No, a przecież The Beatles są prostaccy i ciency. Bo tak i już.
Napisano 12 lutego 2008 - 23:32
A The Beatles? Fajny zespół! Fajnie sobie pogrywali! Zapewne jeden z najważniejszych zespółów w historii! Ale zdecydowanie najbardziej overrated band ever, nie mam co do tego wątpliwości.
Napisano 12 lutego 2008 - 23:43
I nie tyle w nich, co w stosunku 99% społeczeństwa do nich.
To się przestań ich czepiać, a skoncentruj się na społeczeństwie
Ale zdecydowanie najbardziej overrated band ever, nie mam co do tego wątpliwości.
No, jak Rolling Stones, U2, Madonna, Jackson, Elvis, czy inne tam takie największe coś tam.
Napisano 12 lutego 2008 - 23:49
Ja się cały czas czepiam tylko i wyłącznie WasTo się przestań ich czepiać, a skoncentruj się na społeczeństwie
Z Elvisa nikt nie robi twórcy trash metalu a z Madonny nikt nie robi twórczyni experimentalu.No, jak Rolling Stones, U2, Madonna, Jackson, Elvis, czy inne tam takie największe coś tam.
Napisano 12 lutego 2008 - 23:54
Ja się cały czas czepiam tylko i wyłącznie Was
Ale ja się nie nazywam Helter Skelter..
Z Elvisa nikt nie robi twórcy trash metalu
Oczywiście, że bez Elvisa nie byłoby trash metalu..
Napisano 13 lutego 2008 - 00:02
Ależ niech sobie Helter Skelter jest !Ale ja się nie nazywam Helter Skelter..
Tylko że stawianie HS ponad God Part II albo Love Rescue Me to jakiś obłęd!!
Oczywiście, że nikt nie nazywa go pierwszym trash-metalowcem.Oczywiście, że bez Elvisa nie byłoby trash metalu..
#417 Guest_Panna Anna_*
Napisano 13 lutego 2008 - 06:55
tHrash, bejbeZ Elvisa nikt nie robi twórcy trash metalu.
Napisano 13 lutego 2008 - 09:43
Tylko że stawianie HS ponad God Part II albo Love Rescue Me to jakiś obłęd!!
W gruncie rzeczy mogę się z tym zgodzić
Napisano 13 lutego 2008 - 10:13
Ach, ta figlarna angielszczyzna..tHrash, bejbe
No to akurat całkiem naturalneW gruncie rzeczy mogę się z tym zgodzić
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych