Survivor 10 - The Joshua Tree
Napisano 05 grudnia 2007 - 21:46
Btw. Michał, Twój okazjonalny kalendarz wpędza mnie w nerwicę!
Napisano 05 grudnia 2007 - 21:47
Dlaczegoz to?Btw. Michał, Twój okazjonalny kalendarz wpędza mnie w nerwicę!
Napisano 05 grudnia 2007 - 21:48
Napisano 05 grudnia 2007 - 21:49
Napisano 05 grudnia 2007 - 22:26
zagłosowałam na RHMT bo nie lubię tego zawodzenia, co to ma w ogóle być?
nie rozumiem też tak niskiej pozycji In God's Country w Waszych rankingach. U mnie ma miejsce 2, zaraz po Exit
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Napisano 05 grudnia 2007 - 22:42
1. One Tree Hill
2. Running To Stand Still
3. With Or Without You
4. I Still Haven't Found What I'm Looking For
5. In God's Country
6. Where The Streets Have No Name
7. Red Hill Mining Town
8. Trip Through Your Wires
9. Mothers of the Disappeared
10. Exit
11. Bullet The Blue Sky
Napisano 05 grudnia 2007 - 23:15
Przez tego napastliwego gwiazdorka
Czyżby Witas był z ziemi świętej, to jest z Wlkp bo najwłaściwszą nazwę użyłeś do tego czerwonego dziada
Mój ranking:
1 Where The Street Have No Name
2/3 I Still Havent Found What im Lookin For / With Or Without You
4 Running To Stand Still
5 One Tree Hill
6 Bullett
7+ reszta
Napisano 05 grudnia 2007 - 23:20
#50 Guest_u2megafan_*
Napisano 05 grudnia 2007 - 23:34
Po prostu nie kombinujesz...Czyżby Witas był z ziemi świętej, to jest z Wlkp bo najwłaściwszą nazwę użyłeś do tego czerwonego dziada
Mój ranking:
1 Where The Street Have No Name
2/3 I Still Havent Found What im Lookin For / With Or Without You
4 Running To Stand Still
5 One Tree Hill
6 Bullett
7+ reszta
Z drugiej strony miewałem momenty, że tak bardzo zagłębiałem się w ten album, iż zwracałem uwagę na pewne szczególiki.
Toteż mój ranking zazwyczaj wyglądał podobnie, ale jednak muszę pomyśleć nad nim wszelkimi uczuciami i stworzyć odpowiedni, ale to niezwykle trudne w tym przypadku.Właściwie tutaj nie ma miejsca na hierarchię, ale idea survivoru jest inna.
Napisano 05 grudnia 2007 - 23:35
Napisano 06 grudnia 2007 - 00:21
Napisano 06 grudnia 2007 - 03:03
No, moim skromnym, to mam moje skromne podobne zdanieTo zawodzenie to refrenowy wokal wszech czasów.
Jak to jest zawodzenie, to Edge jest Święta Krowa.
Napisano 06 grudnia 2007 - 12:03
Napisano 06 grudnia 2007 - 12:14
@Ziggy Stardust - jak to dlaczego ? Co miało iść na koniec, jeśli nie najlepsza płyta U2, i najlepsza płyta, jaką w ogóle na tym świecie nagrano ?
Równie dobrze i ja mógłbym się zapisać do frontu obrony In God's Country, bo to cudowna piosenka, i na dodatek pierwsza, jaką własnoręcznie zagrałem na gitarze Jednakowoż na coś trzeba głosować - więc IGC poleci w następnej kolejności, zaraz po..
..Trip Through Your Wires - bo to cudowna piosenka, ale nie do końca pasuje do tej płyty klimatem. Owszem, nie przeszkadza - może funkcjonować między IGC a One Tree Hill jako miły przerywnik - ale chyba zupełnie naturalną rzeczą jest wyrzucanie w pierwszej kolejności właśnie " miłych przerywników ". @Atomic - nie żaden b-side ( bo żaden nie dobija poziomem do podstawowego materiału - no, może ewentualnie - uwaga - Wave Of Sorrow ! szkoda, że nie wymyślili tego wcześniej.. ), tylko Heartland ! Ja wiem, że Trip to jedna z pierwszych piosenek, jakie powstały na JT, ale naprawdę lepiej byłoby zachować to na Rattle And Hum. To w sumie trochę taka transcendentna sytuacja - gdy się nad tym zastanowić, aż dziw bierze, jak doskonale wymieniłyby się te kawałki. Trip idealnie wpasowałby się na R&H dokładnie w miejsce, które okupuje Heartland ( czyli zaraz za bluesowymi wyczynami BB Kinga ! ), natomiast Heartland zabrzmiałby najlepiej właśnie pomiędzy In God's Country - do którego nawiązywałby tekstem - i One Tree Hill, do którego stanowiłby rodzaj muzycznej przedmowy.
Napisano 06 grudnia 2007 - 12:49
Napisano 06 grudnia 2007 - 12:58
tak jest Pani Prezes!O właśnie, Felis, zakładamy ligę obrony IGC?
jak to dobrze, że nie noszę czapkiFelis ma ode mnie w czapę przy najbliższej okazji.
W zestawieniu z tym " zawodzeniem " wszystkie buckleye świata ( zawodzące niemiłosiernie w każdej piosence !! nie, żeby mi się to strasznie nie podobało - ale nie jestem w stanie zrozumieć takiej argumentacji z ust akurat tej forumowiczki ) odchodzą z płaczem i siorbaniem w chusteczkę.
pfff.. do pewnych rzeczy trzeba mieć odpowiednie predyspozycje. w przeciwieństwie do jeffa, głos bono takowych nie posiada. a refrenowym wokalem wszechczasów to jest Mojo Pin z Chicago.
Napisano 06 grudnia 2007 - 13:14
Napisano 06 grudnia 2007 - 13:46
a czy exit jest najbardziej rozpoznawalnym kawałkiem u2? u mnie stoi najwyżej, więc chyba o dyskryminacji na tym punkcie nie może być mowy. myśl.
Napisano 06 grudnia 2007 - 14:05
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych