cyt. "We will work through all the records and make them special in some new way."
Osobiście nie miałbym nic przeciwko temu by wszystkie płyty U2 ukazały sie jako reedycje w kształcie TJTree20 ..

Napisano 03 grudnia 2007 - 12:40
Napisano 03 grudnia 2007 - 12:59
depe, on 3-12-2007, 12:40 PM, said:
W ostatnim (styczniowym) wydaniu Rolling Stone'a Paul McGuinness wypowiada się na temat możliwości wydania wszystkich albumów U2 w 'nowej formie'..
cyt. "We will work through all the records and make them special in some new way."
Osobiście nie miałbym nic przeciwko temu by wszystkie płyty U2 ukazały sie jako reedycje w kształcie TJTree20 ..
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 03 grudnia 2007 - 14:22
depe, on 3-12-2007, 12:40 PM, said:
Napisano 03 grudnia 2007 - 15:30
Napisano 03 grudnia 2007 - 19:16
Napisano 03 grudnia 2007 - 19:56
Napisano 03 grudnia 2007 - 20:38
Pyza U2, on 3-12-2007, 07:16 PM, said:
(w takiej formie reedycji,bo dla mnie to zadne rarytasy),co z tego ze odswieżyli troche dzwiek na TJT,jak nawet nie pofatygowali sie tego zrobic w porzadny sposób
a juz skandalem jest dla mnie to "mega super"DVD z paryza,dzwiek stereo - totalna porazka
a to co panowie z U2 robia to nabijanie kieszeni kasa .
Napisano 03 grudnia 2007 - 22:15
Bede chyba jedyny,ale ja jestem zdecydowanie przeciwny wydawaniu (w takiej formie reedycji,bo dla mnie to zadne rarytasy),
"mega super"DVD z paryza,dzwiek stereo - totalna porazka,uwierzcie da sie zrobic z płyt wydanych dawno dawno naprawde super remastering,wezne tylko podam jeden przykład - Depeche Mode - Violator {Cd/Sacd + Dvd Collectors Edition}i to nie tylko moje zdanie ale również wielu osób które znaja sie prawdziwym remasterigu,
a to co panowie z U2 robia to nabijanie kieszeni kasa .
Napisano 04 grudnia 2007 - 08:28
Napisano 04 grudnia 2007 - 14:30
Mac, on 3-12-2007, 10:15 PM, said:
Widziałeś chociaż to DVD??
Mnie na przykład nic nie obchodzi co wydało Depeche Mode. Mogli nawet wydać gorącą relacje z pod prysznica wokalisty, i nijako ma się to do wydawnictw U2.
To jest zupełnie inny materiał, inni specjaliści, inni fani. Mnie wystarczy zwykła płyta Joshua Tree, i też będzie dobrze.
Rzeczywiście, chamy zbolałe, porozdawaliby to za darmo, i byłby git.
A tak swoją drogą jestem za wydawaniem takich reedycji. Lecz ja chciałbym żeby na jeden rok była jedna reedycja.
Ja tam nie mam zamiatu czekać na rocznice Zooropy, jak i tak już nowego materiału z tego okresu nie zbiorą, to mogą to wydać teraz. A później najwyżej robić dodruk jak zabraknie w sklepach.
Atomic_Mario, on 3-12-2007, 08:38 PM, said:
Oczywiście zawsze można doszukać się jakiś minusów. Jak dla mnie trzypłytowa reedycja za całkiem przyzwoitą cenę to jest rarytas. Pomijając poprawioną jakość płyty podstawowej mamy przecież jeszcze płytę bonusową, gdzie znalazły się utwory z których połowa nigdy nie była dostępna na albumach zespołu. Do tego legendarny teledysk i nigdy nie wydany oficjalnie koncert. Dla mnie to bardzo dużo, zwłaszcza że wszystko jest podane w znakomitej oprawie graficznej.
A czy zespół zapowiadał to DVD jako "mega super"? Koncert był tylko elementem pewnej całości. Zresztą mam też wrażenie że oceniasz coś czego jeszcze nie miałeś okazję zobaczyć. Ja do jakości nagrania nie mam żadnych zastrzeżeń - wprost przeciwnie jestem poztywnie zaskoczony.
Gdyby zrobili lepszy remasting to pewnie nie z pobudzek charetatywnych. Nie rozumiem tego zarzutu, że "nabiają kieszenie kasą". Uważam, że wydawnictwo jak na swoją jakość i tak ma bardzo niską cenę. A jeśli oceniać mam wydawnictwo jako całość - jest to wielki rarytas, warty swej ceny.
Użytkownik acr edytował ten post 04 grudnia 2007 - 15:49
połączyłem dwa posty. zamiast pisać dwa pod rząd, używamy opcji "edytuj". pzdr:)
Napisano 05 grudnia 2007 - 09:09
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 05 grudnia 2007 - 09:50
pablo, on 5-12-2007, 09:09 AM, said:
Jeszcze gorzej z Rattle & Hum. Tam nie ma ani B-sidów, a i na DVD nie będzie zapotrzebowania, bo jest film Rattle and Hum, no i obecne DVD z Paryża (prawie ten sam zestaw piosenek). Analogiczna sytuacja jest z Zooropą.
Nie sądzę więc, żebyśmy za rok doczekali się reedycji Rattle And Hum.
Napisano 05 grudnia 2007 - 11:09
pablo, on 5-12-2007, 09:09 AM, said:
Z okresu October i War i UF nie ma chyba dużo dodatkowego materiału, ewentualnie mogą dać jakiś koncert na DVD. Jeszcze gorzej z Rattle & Hum. Tam nie ma ani B-sidów,
Napisano 05 grudnia 2007 - 11:39
Napisano 05 grudnia 2007 - 14:14
Atomic_Mario, on 5-12-2007, 09:50 AM, said:
Nie mogę się zgodzić. Akurat do Rattle And Hum możnaby dołączyć nawet kilka bonusowych DVD. Są przecież bogate "odrzuty" z filmu, z których można zmontować ciekawy materiał. (...)
Max, on 5-12-2007, 11:09 AM, said:
Z War jest parę demówek - SBS, Two Hearts Beat As One (chyba z 14 wersji), pozatym z TUF mamy Unforgettable Fire, a tak w ogóle to, że nie ma demówek w sieci czy na innych bootlegach nie znaczy, że one w ogóle nie istnieją na taśmach, którymi dysponuje zespół
Także o to nie martwiłbym się. Z DVD też nie powinno być problemu.
Johnny99, on 5-12-2007, 11:39 AM, said:
Na reedycji October mogliby przecież umieścić kilka znakomitych występów festiwalowych ( Gateshead, Roskilde itd. - to samo z War ) - i koniecznie A Celebration !!
Jak to nie ma b-sidów z Rattle And Hum ?? A Unchained Melody, Hallelujah Here She Comes, A Room At The Heartbreak Hotel ? Poza tym ja również liczę na Dublin - to byłby rarytas jeszcze większy od klipu Red Hill. (...)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych