Jump to content

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#1181 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 posts

Posted 20 stycznia 2012 - 21:17

P.S. Wiecie może (odnośnie CD) jakie to są wydania? "Polska Cena", "normalne", czy "2CD"?

Mam cichą nadzieję, że jednak wydanie '2CD'. Może ktoś pamięta, czy w treści konkursu była o tym mowa..
Również gratuluję wszystkim szczęśliwcom: )

IrishGirl z u2.heh.pl

#1182 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 20 stycznia 2012 - 21:21

Ja też mam nadzieję, że 2CD, ale nie mam pewności. Link do konkursu już nie działa, a newsie na jutusajt nie było o tym mowy... Zobaczymy...

P.S. Dobra - niech ten co ustrzelił Uber'a się pochwali :D :D :D
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#1183 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 posts

Posted 21 stycznia 2012 - 00:33

mam odp. z lista jutro wkleje na kompie będąc;-)

Mail z informacją o wygraniu płyty został już wysłany do zwycięzców. Są nimi:

2CD:
Andrzej, Aga, Aneta, Ania, Artur, Dominika, Ewa, Jakub, Jarek, Kamil, Kinga, Łukasz, Marcin, Magdalena, Marcin, Michał, Michał, Radosław, Rafał, Wojtek

Bluzy natomiast wygrali Aneta i Jazz.

Nagroda główna powędrowała do Łukasza, na antenie Eski Rock został o tym fakcie powiadomiony.

Sprawdźcie maile czy nie przyszła do Was informacja o nagrodzie!

#1184 Aislinn

Aislinn

Użytkownik

• Members
  • 54 posts

Posted 21 stycznia 2012 - 10:29

Bluzy natomiast wygrali Aneta i Jazz.

Hmmm, przyszedł do mnie mail, że wygrałam bluzę, ale imię się nie zgadza (fakt, Aneta i Agata brzmi podobnie), mimo że prawidłowo wypełniłam wszystkie dane.

Jeśli się pomylili i np. wysłali wiadomość do trzech osób, to najwyżej będą musieli skombinować jeszcze jeden egzemplarz. ;)

#1185 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 30 stycznia 2012 - 07:40

Jak do kogoś dojdzie płyta / bluza / uber to dajcie znać. TXH!

#1186 Greg

Greg

Użytkownik

• Members
  • 402 posts

Posted 30 stycznia 2012 - 10:17

Takie świetny ten konkurs....... strona z formularzem przez większość czasu nie działa.......... :wacko:
Achtung Baby Master

#1187 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 posts

Posted 30 stycznia 2012 - 14:33

Melduję, że płyta dziś do mnie dotarła. Jednak nie jest to wersja '2CD',... a 'wydanie polskie' - basz się cieszę, że udało się cokolwiek wygrać, ale jako kolekcjoner jestem trochę rozczarowana (szkoda, że universal poszedł na łatwiznę...).

IrishGirl z u2.heh.pl

#1188 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 31 stycznia 2012 - 06:15

Melduję, że płyta dziś do mnie dotarła. Jednak nie jest to wersja '2CD',... a 'wydanie polskie' - basz się cieszę, że udało się cokolwiek wygrać, ale jako kolekcjoner jestem trochę rozczarowana (szkoda, że universal poszedł na łatwiznę...).

Polska Cena?!?! Ale fake... No nie wierzę...

#1189 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 posts

Posted 31 stycznia 2012 - 10:24

Polska Cena?!?! Ale fake... No nie wierzę...

Nie Smoke. ZAGRANICZNA płyta Polska Cena :D
Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen

#1190 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 posts

Posted 31 stycznia 2012 - 11:02

A dla posiadaczy Ubera, na http://achtung.pushexp.com/welcome/ pojawiło się Director's cut From the sky down

#1191 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 01 lutego 2012 - 06:39

Płyta doszła, jednak nie wiem, czemu jeszcze do przedwczoraj *czyli do postu Soulmate) byłem pewien, ze to 2CD będzie...
No nic, trochę szkoda, ale i tak jest OK :)

#1192 Aislinn

Aislinn

Użytkownik

• Members
  • 54 posts

Posted 02 lutego 2012 - 11:57

Moja bluza doszła już w poniedziałek, ale dopiero dziś mogłam ją odebrać na poczcie. :)

Nie wiem, jak to jest z tą oryginalnością, bo produkt LiveNation to to nie jest. Z metki: Fruit of the Loom, rozmiar M, dystrybucja: Buncrana (jakieś małe miasteczko w Irlandii), hrabstwo Donegal. Szkoda tylko, że "horizonowe" logo zespołu jest tak mało widoczne, ale w końcu jest ciepła, "jutowa" i idealna na te mrozy!

#1193 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 22 lutego 2012 - 10:09

No i już wiemy, dlaczego reedycja Achtunga nie została zremasterowana: http://www.hollywood...astered-293232. Czyli: chcesz mieć i okularki Bono, i remastera Achtunga? Zapłacisz dwa razy, bo to drugie dostało na wyłączność iTunes. Niezły pomysł, trzeba przyznać.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1194 czapelka

czapelka

Użytkownik

• Members
  • 65 posts

Posted 22 lutego 2012 - 11:31

To jak w końcu z tym remasterowaniem Achtunga? Z tego co pamiętam, gdy śledziłem ten wątek w miarę na bieżąco, była informacja, że Achtung zremasterowany był, tylko Zooropa nie. Wydaje mi się jednakoż, że wersja HD Achtunga (ta 24-bitowa) remasterowana była...

#1195 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 posts

Posted 22 lutego 2012 - 11:43

To jak w końcu z tym remasterowaniem Achtunga? Z tego co pamiętam, gdy śledziłem ten wątek w miarę na bieżąco, była informacja, że Achtung zremasterowany był, tylko Zooropa nie. Wydaje mi się jednakoż, że wersja HD Achtunga (ta 24-bitowa) remasterowana była...

Na u2.com nie było żadnych informacji, które wskazywałyby na to, że AB zostało do reedycji zremasterowane. Zresztą Neil McCormick jeszcze przed wydaniem reedycji pisał na tweeterze, że AB nie było zremasterowane, bo stwierdzili, że nie było takiej potrzeby, choć podobno trochę się z jakością dźwięku pobawili i coś popoprawiali.

http://www.atu2.com/...-after-all.html

#1196 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 23 lutego 2012 - 15:02

No i już wiemy, dlaczego reedycja Achtunga nie została zremasterowana: http://www.hollywood...astered-293232. Czyli: chcesz mieć i okularki Bono, i remastera Achtunga? Zapłacisz dwa razy, bo to drugie dostało na wyłączność iTunes. Niezły pomysł, trzeba przyznać.

"Page not found" - w razie czego Google ma kopię ;)

In an effort to provide higher quality audio recordings, Universal Music Group is focusing on fidelity with several new releases.
Universal Music Group has been among the industry leaders when it comes to higher sound quality and today the company announced a bold initiative wherein albums by Madonna, Paul McCartney, Kaori Muraji, U2, John Coltrane and Bon Jovi will be mastered specifically for iTunes.

These new recordings, which include new releases like Madonna?s forthcoming MDNA and Paul McCartney?s Kisses On The Bottom, along with such classics as U2?s Achtung Baby, John Coltrane's A Love Supreme and Bon Jovi?s Slippery When Wet, utilize high-resolution sourced audio to provide a richness and dynamic range to iTunes' digital format.

Said Japanese artist Muraji in a statement: "I really enjoyed making my recording Soleil - Portraits 2 in Air Studios which was built by George Martin in London. It has wonderful acoustics and a nice atmosphere which you can now hear even better on this high-quality audio version with iTunes."

UMG's Mastered for iTunes titles can be found at www.itunes.com/masteredforitunes.

To znowu naciąganie ludzi przez iTunes. Tak jak wciskali, że w Complete U2 jest wszystko <_< tak i teraz wcisną, że ich "mastery" będą brzmiały lepiej.
Bon Jovi już raz wydało remastry swoich dawnych albumów ostatnio wydali jeszcze raz wszystkie z bonusowymi nagraniami Live. U2 co dopiero wydało AB - tłumacząc, że "nie ma czego remasterować" <_< więc to jakiś kit.

Tak było gdzieś to wydanie 24 bit, ale też nie wiem, czy to był prawdziwy "remaster". Wszystko rozbija się o to jak nagrywano podczas sesji AB - bo jeżeli wszystko nagrano cyfrowo np. w rozdzielczości 16 bit - to nic z tym już się nie zrobi. 24 bit to ściema. Jeżeli nagrywano w 24 lub 32 to OK. Ale nie jestem pewien czy w tamtych latach było to rozpowszechnione. Podobnie z 96 kHz gdy nagrywano tylko 44.1 kHz. A ponowne zgrywanie 0 i 1 z oryginalnych taśm cyfrowych też nie ma sensu....

Jak już pisałem sens by miało ponowne miksowanie utworów - z osobnych ścieżek (przy AB i dalej raczej możliwe, wcześniej nie wiem), albo chociaż wyraźna praca nad jakością - odszumianie, usuwanie trzasków, uwydatnienie instrumentów, czy wokali tam gdzie były gorzej słyszane. Jednak to robiono tylko po łebkach.
Końcówka TUF - ISS (nie równomierny rozkład kanałów stereo jak dla mnie), Elvis (ogólnie do poprawy, szczególnie popracować nad poprawą wokalu) i MLK (szumy i trzaski) są tego przykładem - to nie przypomina remasterów. :rolleyes: Nie wspomnę o niektórych bonusowych utworach, ale może nagrywano je po prostu w gorszej jakości. ;)

#1197 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 posts

Posted 09 marca 2012 - 11:24

W sumie nie wiem gdzie to najbardziej pasuje, ale przypuscmy, ze tu.

Nowy KMAG inspiruje się U2 i Achtungiem, całkiem zgrabnie to zrobili, to mogę stwierdzić po przekartkowaniu tego numeru:) aczkolwiek wszech-mądry Komar mógłby darować sobie swoją mowę powitała, ale no cóż...

Specyficzne, dla tych, którzy lubią, dla innych- coś nowego, polecam!

http://kmag.pl/k-mag...cles=id-2012-39
"I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"

#1198 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 09 marca 2012 - 12:41

Nie wspomnę o niektórych bonusowych utworach, ale może nagrywano je po prostu w gorszej jakości.

Nie znajdę tego teraz, ale czytałem kiedyś artykuł z jakiegoś audiofilskiego (ale takiego na maksa) magazynu, w którym napisano, że albumy U2 w ogóle były nagrywane słabo (w sensie, że nawet oryginalne taśmy brzmią poniżej standardów). Ciekawe czy nadal tak jest (ja się na tym zupełnie nie znam).
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1199 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 24 sierpnia 2012 - 14:37

U2.com chyba zbiera opinie na potrzeby kolejnych reedycji (oby) ;)

http://www.u2.com/ne...sued-reimagined
Dołączona grafika

#1200 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 26 sierpnia 2012 - 17:13

U2.com chyba zbiera opinie na potrzeby kolejnych reedycji (oby) ;)

http://www.u2.com/ne...sued-reimagined

Oby...............oby tak dobrych jak reedycja TJT. :rolleyes: I oby nie zapomnieli o Zooropie, R&H i Passangersach. Te ostatnie są najmniej prawdopodobne, ale mogliby dorzucić do Pop.

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users