Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 27 czerwca 2011 - 20:39
Napisano 27 czerwca 2011 - 21:56
ja szczerze powiem nie mam reedycji TJT, a chętnie bym zdobył, tylko teraz bardzo trudno ;(
Z tym "bardzo trudno" bym nie przesadzał:
http://allegro.pl/u2...1651487540.html
Napisano 27 czerwca 2011 - 22:30
Napisano 28 czerwca 2011 - 12:08
OK Czyli w dobrym stanie - ale prawda taka, że musiało być używane, bo inaczej po co by je ktoś otwierał?Martin - rozumiem i zgadzam się z Tobą. Jedyne co chciałbym sprostować - to on był rozfoliowany a nie używany Dla mnie to różnica. Ale doskonale Cię rozumiem - z cenami zaczynają przeginać... A Rose Bowl było naprawdę przegięciem cenowym podług zawartości...
Chociaż z drugiej strony...
Sam Tourbook kosztuje między 80 - 100 zł, 2DVD - liczmy nawet 70 zł, Soon na vinylu wyceńmy nawet na 20 zł wychodzi 190... dodajmy, że restza tego interesu w pudle (plakat scecny, kostki Edge'a, pocztówki, i co tam jeszcze jest / nie jest jest warta/nie jest warta 60 zł...
Zależy jak patrzeć...
Ale tak czy owak drogo
A co do zawartości - no to wiem, że liczysz Tourbook po cenach za jakie go sprzedają - ale on nie jest tyle wart. Zobacz, że nie może on być droższy od 2DVD! - za trochę papieru to jest przegięcie. Samo 2DVD jest warte 50 zł nie więcej. Poza tym jak dla mnie przy wydawnictwie koncertowym najbardziej interesuje mnie zawartość audio i wideo - i tu im większy Box tym więcej tego powinno być, a nie tyle samo - tylko więcej dupereli typu plakaty itp.
Tak jak edycje Remasterów wraz ze wzrostem - wzrasta zawartość audio wideo - tak powinno być i przy Pasadenie, a w Super Boxie nic poza Soon nie przybyło.
Ciekawe, że Depeche Mode mogło wydać koncert z ostatniej trasy i wersja 2CD+2DVD kosztue ok. 85 zł w MM a Pasadena, czy inne koncerty 2xDVD nie schodzą poniżej 100 zł!! Box DM z ostatniej płyty - chyba poniżej 200 zł dao się kupić, a gabaryty i zawartość w cale nie dużo mniejsze. To jest żyłowanie i przecenianie tych płyt, a dziwne, bo zazwyczaj mają duży nakład.
Napisano 28 czerwca 2011 - 13:59
Co do ostatniego koncertowego wydawnictwa DM (ale nie chcę robić offaa) to powiem tyle - miałem uwagi co do zawartości co do trgo i owego ale ogólnie za tą kasę za zawartość należy się im 6
Tak samo z boxem sound of the universe - kupiłem nowy (w folii był za 180 zł i biorąc pow uwagę, że dostałem 4 płyty 2 książki, postcardsy, inne pierdoły, to też uważam, że to były dobrze wydane pieniądze.
U2 (może nie tyle samo U2, co Manago & CO) powinni sobie wziąść do serca uwagi fanów (zresztą kolejnym przykładem walenia ściemy jest Duals - fajny składak ale co z tego - już było...) Tak samo dodatki na Pasadenie - mnie nie powaliły (pomijam, że jest tam flaga, bo wiadomo), analogicznie, na DM - TOTU są naprawdę fajne rzeczy w bonusach...
Konkludując mam nadzieję, że mimi, iż ostatnimi czasu (czyt. Od NLOTH - BOX) wydawnictwa U2 są krótko mówiąc kiepskie zawartościowo podłóg ich ceny, to ssię to zmieni i mimo wszystko reedit AB-ZOOROOPA mile nas zaskoczy...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 30 czerwca 2011 - 12:18
A miałoby to jakikolwiek sens?
Nie wiem, pewnie nie i prawdę mówiąc wolałbym aby tak pozostało bo wówczas można śmiało nie martwiąc się o reedycję kupić jakąś bardziej egzotyczną wersję ale znając Mr. Mcguinnessa chyba wszystko jest możliwe ?
Napisano 30 czerwca 2011 - 18:50
Czy coś wiadomo o reedycjach "The Best Of'ów" ??
Oby nie. Niezłe wersje 2CD już wyszły (nawet 2CD + DVD dla 1990-2000) - wystarczy. Nic tam nie trzeba remasterować, itp. Wydane przyzwoicie - do kompletu należało by za jakiś czas wydać Best Of 2000-2010 zachowując podobny styl okładki, może nagrywając/ujawniając nowe wersje/rzadsze utworów, ale póki co się nie spieszy.
Tylko co do jednego ma to sens - The Best Of Videos 1980-1990 - to mogli by wydać na DVD ala 1990-2000. W Bonusach oczywiście jak najwięcej wczesnych klipów - zwłaszcza z okresu Boy-War bo te albumy nie doczekały się reedycji z DVD (na Red Rocks DVD było jeszcze sporo miejsca mogli brakujące klipy dorzucić ). Choć boję się, że "dziurę" w wideografi załatali 18 Videos DVD - tyle, że tam są braki.
Napisano 30 czerwca 2011 - 21:17
The Best Of z dwóch albumów to byłby niezły rarytas.
Kiedyś się nad tym zastanawiałem i wcale nie prezentowałoby się to aż tak źle.
Ewentualna tracklista mogłaby wyglądać tak:
1. Elevation (Tomb Raider Mix) - Elevation pominięte zostało na The Best of 1990-2000, na singlu wydane w 2001r., więc pasowałoby. Mix dla urozmaicenia.
2. Walk On (Single Version) - jak wyżej
3. Vertigo
4. Sometimes You Can't Make It on Your Own
5. City of Blinding Lights
6. All Because of You
7. Original of the Species
8. Magnificent
9. Get on Your Boots
10. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
11. Moment of Surrender - utwór niesinglowy, ale chyba spotkał się z największym uznaniem artystycznym. Znalazł się w secie na Glosto, chociaż pozostałe utwory to były wyłącznie singlowe hity
12. The Saints Are Coming
13. Window in the Skies
14. Winter (jakby nie było utwór nominowany do Złotego Globu)
+ 2 nowe utowry
Napisano 30 czerwca 2011 - 21:24
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 30 czerwca 2011 - 21:40
Ja rozumiem, że Best Ofy rządzą się swoimi prawami, no ale bez przesady... Nie obraziłbym się za to za wersję B-Sides & Rarities '00-'10 (to miałoby większy sens). Można byłoby tam upchnąć nawet te nowe kawałki z zeszłego roku.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 01 lipca 2011 - 00:20
CIekawy skład i dość realistyczny. Jak dla mnie ma sens (w połączeniu zwłaszcza z resztą Best Of'ów). Do tego należy dodać, aby jak najwięcej utworów miało wersje/remixy /edity singlowe - np. OOTS - bardzo trudne Promo do kupienia, Walk On np. w Hallelujah Mix, Winter z soundtracku, itp. rarytasy - na czym mogą skorzystać i zagorzali fani.Kiedyś się nad tym zastanawiałem i wcale nie prezentowałoby się to aż tak źle.
Ewentualna tracklista mogłaby wyglądać tak:
1. Elevation (Tomb Raider Mix) - Elevation pominięte zostało na The Best od 1990-2000, na singlu wydane w 2001r., więc pasowałoby. Mix dla urozmaicenia.
2. Walk Om (Single Version) - jak wyżej
3. Vertigo
4. Sometimes You Can't Make It on Your Own
5. City of Blinding Lights
6. All Because of You
7. Original of the Species
8. Magnificent
9. Get on Your Boots
10. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
11. Moment of Surrender - utwór niesinglowy, ale chyba spotkał się z największym uznaniem artystycznym. Znalazł się w secie na Glosto, chociaż pozostałe utwory to były wyłącznie singlowe hity
12. The Saints Are Coming
13. Window in the Skies
14. Winter (jakby nie było utwór nominowany do Złotego Globu)
+ 2 nowe utowry
Cenna uwaga co do Elevation i Walk On - bo włąśnie All That jest na pograniczu dwóch Best Of'ów wydana więc te dwa (a może i np. nowa wersja Grace?) by pasowały.
Gdyby nie opóźnienia w musicalu to i Spider-Man mógłby się załapać - np. z U2'ową wersją BFFTS
Do tego nowe utwory - może nowa wersja studyjna MOS. Jakiś singiel z nowych utworów (bądź starych - odświeżonych). Na singlu jako B-SIdey może jakieś ciekawe mixy bądź wersje Live (np. Glastonbury ) - i wychodzi lepiej niż soundtrack do Spider-Mana.
Tylko o takiej myślę, bo te pojedyncze to za mało ciekawe są A rarytasy są - chociażby remixy Miricle Drug.To nie lepiej byłoby po prostu kupić Bombę i No Line?
Ja rozumiem, że Best Ofy rządzą się swoimi prawami, no ale bez przesady... Nie obraziłbym się za to za wersję B-Sides & Rarities '00-'10 (to miałoby większy sens). Można byłoby tam upchnąć nawet te nowe kawałki z zeszłego roku.
Napisano 01 lipca 2011 - 10:14
Jeśli rzeczywiście nowy album pojawi się jesienią 2012r. to ciężko im będzie znaleźć termin na wydanie tego The Besta. Takie wydawcnictwa wydaje się bowiem w okresach bezczynności zespołu. Jesienią tego roku pojawi się reedycja Achtunga, być może w pierwszej połowie następnego roku zdecydują się na reedycję Rattle And Hum i/lub Popa. Ewentualny realny termin to czas po zakończeniu kolejnej trasy, czyli najwcześniej 2014r. Już dzisiaj można zaryzykować stwierdzenie, że na 40 lecie zespołu czekają nas kolejne wydawnictwa podsumowujące karierę. Chyba więc zdecydują się bardziej na kolejnego The Besta obejmującego ich całą działalność - w 2016 lub 2018r.
Napisano 01 lipca 2011 - 11:20
Już dzisiaj można zaryzykować stwierdzenie, że na 40 lecie zespołu czekają nas kolejne wydawnictwa podsumowujące karierę. Chyba więc zdecydują się bardziej na kolejnego The Besta obejmującego ich całą działalność - w 2016 lub 2018r.
Boże jaki ja będę wtedy stary
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 01 lipca 2011 - 15:00
Spokojnie - jak nie wydadzą albumu za rok na wiosnę, czy nawet jesień to Best Of'em polecą. Ja już w ten nowy album tak szybko nie wierzę.Wydaje mi się, że jeżeli mieli/mają w planach wydanie powyższego składaka to najlepszym momentem na to był okres kwiecień - maj tego roku. Mieliby zawsze coś nowego przed startem trasy. Dodanie do powyższego zestawu North Star, Boy Falls From The Sky i Glostonbury stanowiłoby też dobrą klamrę spinającą to wszystko co się ostatnio dzieje wokół zespołu.
Nie - R&H to raczej w 2013 - bo wtedy wypada 25 rocznica (jeśli pokuszą się Super Deluxe Box - inaczej chyba rocznice nie obowiązywały?). Ale Pop już prędzej, bo w 2012 minie 15 lat - i może skuszą się na reedycję.być może w pierwszej połowie następnego roku zdecydują się na reedycję Rattle And Hum i/lub Popa.
Napisano 01 sierpnia 2011 - 09:53
http://allegro.pl/u2-360-at-the-rose-bowl-okazja-i1687002924.html
Folia, za 250, może kogoś zainteresuje.
Wtedy nie poszła a teraz zgarnęli mi sprzed nosa za 210 :-(
http://allegro.pl/sh...item=1735554344
See through in the sunlight
Napisano 01 sierpnia 2011 - 14:57
Ale to chyba nie ten temat? To powinno trafić do topicu o aukcjach. Poza tym to nie reedycja.Wtedy nie poszła....
Wracając do tematu:
Na jednym z forów pojawiła się informacja (z zastrzeżeniem, że prawdopodobnie plotka ) o reedycji AB:
20th Anniversary Edition will be released on 31st October, formats including 6CD+4DVD deluxe box and 4LP set.
Hmmmm jedyne co z tej informacji wydaje się realne to data wydania. Raczej plotka. W 6CD jeszcze bym może uwierzył - bo jeśli mieli by się trzymać zasady, że na Bonusowym CD znajduje się praktycznie wszystko z singli, soundtracków + nowe utwory to tego jest dużo - 2CD są na albumy więc 4 CD na bonusy. Wtedy rzeczywiście można liczyć na wszystkie prawie remixy, wersje singlowe, dema, odrzuty studyjne itp.
Ale 4 DVD to już przesada. 2 DVD to już duuużo, choć materiałów jest zapas. Jeśli chcieli by dodać ten film co kręcili o AB ostatnio, do tego koncert(y? - mają dużo nagranych) dokumenty itp. Tak czy owak w 4DVD nie uwierzę.
Wersja 4LP już w ogóle mija się z rzeczywistością, bo wystarczą 2 LP dla obu albumów jak poprzednio. Bonusów nie wydawali na LP.
Plotka czy nie, to jednak ostatnio trochę ucichło o reedycji. Nie wiem co planuje McGuiness i spółka, ale kto go wie czy on nie mówił właśnie o czymś takim dużym . Fajnie mieć 90% bonusów zebranych razem, ale pytanie o cenę??? Toż ta była by kosmiczna....... 500? 600zł?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych