Reedycje wszystkich albumów U2
Napisano 24 października 2009 - 19:59
"Conspiracy of Hope Concert" i "Live Aid" mają podmenu, z których można wybrać konkretne kawałki lub kliknąć na "Play All"
DVD ROM: dwa wygaszacze ekranu, dwie tapety z wyborem rozdzielczości (1024x768, 1280x1024, 1920x1200), odnośniki do stron u2.com, amnesty, one.org etc.
Niestety zgranie muzyki przez wmp wymaga ręcznego wprowadzenia tagów. Nie ma jeszcze w bibliotece danych reedycji, więc trzeba sobie radzić samemu.
Napisano 25 października 2009 - 08:01
http://www.allegro.p...remastered.html
Napisano 25 października 2009 - 13:15
Za U2start
ciuch ciuch!
Napisano 25 października 2009 - 13:29
Techniczny Edge'a, Dallas podobno powiedział, że następną reedycją będzie POP
Za U2start
ja chcę Rattle And Hum z czadowymi nowymi songami, koncertem i fajnym dokumentem z epoki na dvd!
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 25 października 2009 - 13:52
Za U2start
Bonus CD będzie jak flaki z olejem, same remixy. Ale za to na bonus DVD będzie tajnie, niespodzianie nagrany i teraz odkopany Live in Warsaw w ultrajakości fonii i obrazu! A co!
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 25 października 2009 - 14:53
ciuch ciuch!
Napisano 25 października 2009 - 15:08
Napisano 25 października 2009 - 17:08
Sądzę, że gdyby do POP miałby być dołączony jakiś koncert, to byłoby to Sarajevo
No masz rację... To najbardziej oczywisty kandydat, koncert-legenda, kontekst etc. etc.
A co do The Best of 2000-2010 to chyba muszą trochę przygazować z SoA jeśli chcą uniknąć wstydu wydania składanki the best of z DWÓCH płyt...
Swoją drogą:
The Best Of 1980 - 1990 - 6 płyt
The Best Of 1990-2000 - 5 płyt
The Best Of 2000 - 2010 - max 3 płyty
(smutno... )
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 25 października 2009 - 17:30
Za U2start
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć - do zreedytowania pozostają przecież jeszcze 3 wcześniejsze płyty. Ale z drugiej strony moźe to oznaczać, ża nie zamierzają wydawać rozbudowanej wersji Popa (a więc takiej jak super deluxe przy TJT i TUF). Achtung Baby takiej wersji doczeka się na 100 % - przy czym takie wydawnictwa pojawiały się dotąd na okrągłe rocznice albumów. Achtung Baby pojawić się więc powinno w 2011r. Do tego czasu muszą czymś zapełnić kalendarz za 2010r. Zooropa raczej pojawi się po Achtung Baby. Pozostaje więc jeszcze RAH. Liczyłem na bardziej rozbudowaną reedycję w tym roku. A może doczekamy się jej w 2013r. na 25 -lecie albumu? Wtedy a 2010r. pozostaje POP, bo na ATYCLB jest raczej za wcześnie
Napisano 25 października 2009 - 20:10
Swoją drogą, jestem ciekaw czy przy Pop'ie ograniczą sie tylko do remasterki dźwięku. Faktycznie, kilka drobnych poprawek by się przydało, np. koniecznie trzeba zrobić coś z basem w If God Will Send His Angels. Ale pamiętajmy też, że jeszcze całkiem niedawno mieli pomysły re-nagrania tej płyty, bo im się aż tak nie podobała. Coś w tę stronę? Raczej mało prawdopodobne, jako że kilka nowych wersji było już na Best Of '90-2000, kilka sobie poprawili na singlach, no ale ostatecznie kto ich tam wie. A może bonus disc będzie upstrzona własnie tymi 'poprawionymi' wersjami?
myśle że pospiech z wydaniem reedycji POP wynika właśnie z tego że chłopaki chcą upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu - wydać reedycję a na bonusowym dysku zamieścić alternatywną od nowa nagraną wersję albumu o czym wielokrotnie wcześniej wspominali, pośpiech wynikać może również z tego że zespół czuje się w formie i jest to ostatni moment aby rzeczywiście nagrać lepszą wersję tamtego albumu( co wydaje mi się zadaniem wręcz niemożliwym a co najmniej karkołomnym już teraz a co dopiero za pare lat....)jeżeli nie teraz to już nigdy.....
Właśnie, wspomniałeś o Best Of 90-2000. Doszedłem do wniosku, że lada moment zespół "uszczęśliwi" nas Best of 2000-2010. Strzelam, że będzie to w 2011.
myśle że poczekają z tym do świąt 2012 roku, nie zapominajmy że po drodze mamy nowy album, spider-mana, album z rickiem rubinem, dvd z trasy koncertowej, reedycje.....
Napisano 25 października 2009 - 21:39
myśle że poczekają z tym do świąt 2012 roku, nie zapominajmy że po drodze mamy nowy album, spider-mana, album z rickiem rubinem, dvd z trasy koncertowej, reedycje.....
A jeszcze zdaje się, że zostały Walk On i Elevation, wydane na singlu w USA po roku 2000 i z tego powodu ominięte na poprzednim "The Best Of'", więc może też zostaną dołączone? Teledyski do tych piosenek, których na tamtym wydawnictwie brakowało najbardziej (mam na myśli oczywiście wersję DVD, gdzie były wszystkie inne teledyski z lat 90-00) już zostały wydane wprawdzie na U218 (więc nie ma wielkiej presji żeby je umieścić i tym razem), ale jeśli zabraknie im innych piosenek, to może wrócą do tamtych... Walk On i Elevation są dzisiaj standardami koncertowymi i hitami na pewno nie mniejszymi niż, powiedzmy, Stay czy Staring at the Sun.
Napisano 25 października 2009 - 21:44
ciuch ciuch!
Napisano 25 października 2009 - 22:00
Jeśli chodzi o Best 2000 - 2010 to pewnie pojawią się też Window in the skies i The Saints Are Coming
Które już były na U218, a to wydawnictwo przecież jest swoistym the best of...
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 30 października 2009 - 13:49
Nie w iem jak to wygląda w RockSerwisie, ale w sklepach ani widu, ani słychu. Niby ma być, ale niem, trzeci dzień chodzę po Wrocku i ani jednego formatu nie mają, nie mówiąc o Super Deluxe Na Allegro też cienko, czyli jak zwykle można powiedzieć, że "rzeczywista" premiera (poza paroma wyjątkami - jak widać niektórzy już SD dorwali ) się opóźnia...czy ktos zamawiał delux edition na rock serwis.pl?? bo moje zamówienie wciąż widnieje jako ,,realizacja w dniu premiery'' i nie wiem co jest grane bo premiera była chyba w piątek czy jakoś tak.....
No jak widać trzeba czekać, nie pies, nie ucieknie a może?
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych