Jump to content

Reedycje wszystkich albumów U2

1506 replies to this topic

#241 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 23 lipca 2008 - 08:52

Dołączona grafika

#242 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 23 lipca 2008 - 09:40

achtungbootlegs są bootlegi z I Fall Down soundboardowym więc utwór istnieje.

Oczywiście że nagranie istnieje, wystarczyło poprosić bootleggerów :P Albo ściągnąć z U2start :P No ale cóż, niechlujstwo i robienie wszystkiego na odwal to od ładnych paru lat stała cecha wydawnictw U2.. coraz smutniejsze się to robi.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#243 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 23 lipca 2008 - 10:05

Dołączona grafika

O właśnie, przez A.
A nawet wikipedia podaje bez W na końcu.

#244 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 23 lipca 2008 - 10:12

Prawda jest taka, że sam zespół plącze się w zeznaniach. Na tylnej okładce singla " Fire " nie ma " w " na końcu. http://www.u2wandere.../sing006-04.jpg
And die behind the wheel

Tak uważam.

#245 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 23 lipca 2008 - 19:28

Trzeba byłoby się spytać samego Johnnego. ;)

A tak na serio to słuchając bądź patrząc w tekst http://www.u2wandere...rics.php?id=292 można się przychylić jednak ku J. Swallow. Zresztą sami powinni wiedzieć co nagrali, ale widać nawet nikt ich o to nie spytał tylko bezmyślnie skopiował z pierwszego lepszego singla...
Niestety nawet ich strona nie świeci przykładem http://www.u2.com/mu...ype=all_singles no chyba, że to 2 różne piosenki :P

#246 Hewson

Hewson

Użytkownik

• Members
  • 121 posts

Posted 23 lipca 2008 - 20:04

Jejku ok 150 zł za jeden album :(
U2 Forever .... :* ''Adam i Larry budują fundament na którym Bono i Edge tworzą melodjee ;) ''
http://hewson.blog.onet.pl/ SeRdEcZnIe ZaPrAsZaM ;*

#247 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 lipca 2008 - 10:12

U2.com przeprasza za błędy w druku limited edition War - przynajmniej na tyle się zdobyli :P
And die behind the wheel

Tak uważam.

#248 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 24 lipca 2008 - 12:41

Pitchfork właśnie zrecenzował reedycje. Oceny: Boy - 8.3/10, October - 7.1/10, War - 8.9/10. Pojawia się tam bardzo ważne zdanie: " Even on their earliest recordings, they didn't sound like a band that could be contained by small venues. U2 had to be big. ". W tym właśnie rzecz - U2 nigdy nie udawali, i mentalnie się właściwie nie zmienili. Była już o tym dyskusja - bzdurne są wszelkie stwierdzenia w stylu: " teraz Bono robi za wielką gwiazdę, a kiedyś to było inaczej ". Nigdy nie było inaczej, zawsze było właśnie tak. I albo się to komuś podoba, albo nie. Kropka.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#249 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 24 lipca 2008 - 14:22

U2.com przeprasza za błędy w druku limited edition War - przynajmniej na tyle się zdobyli :P

Kolekcjonerzy będą musieli się szarpnąć więc na jeszcze jeden zestaw. Niezły marketing..

Tak na serio, to sądzę oczywiście, że to jakieś karygodne gapiostwo ale jak widać i firmie U2 takie klopsy się zdarzają.

#250 Guest_QuickShowerJam_*

Guest_QuickShowerJam_*
  • Guests

Posted 24 lipca 2008 - 14:53

Jesli chodzi o ceny, to widzialem w holandii za 25 oiro boy i october a war za 30 (dwuplytowe), chyba sobie kupie ale nie wiem jak mi zostanie z pieniedzmi. Bo jest tutaj swietnie z cenami plyt: za Kid A, In Rainbows i Grace Buckleya zaplacilem 17 euro.

#251 wiolka

wiolka

Użytkownik

• Members
  • 142 posts

Posted 24 lipca 2008 - 20:04

reedycje będą w przyszłym tygodniu w esce rock rozdawać, chyba się skuszę na smsa...

#252 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 24 lipca 2008 - 21:03

Jesli chodzi o ceny, to widzialem w holandii za 25 oiro boy i october a war za 30 (dwuplytowe), chyba sobie kupie ale nie wiem jak mi zostanie z pieniedzmi. Bo jest tutaj swietnie z cenami plyt: za Kid A, In Rainbows i Grace Buckleya zaplacilem 17 euro.

Ahh ta Holandia-raj na Ziemi! Coffe Shopy,dzielnice czerwonych latarni,niskie podatki,dzięki którym gwiazdy rocka przenoszą swoje spółki no i tanie,jak barszcz kompakty. Żyć,nie umierać :) Odnośnie reedycji,to ja wstrzymuję inwestycję do września. Zainteresowanie tym marne,zresztą się nie dziwie,a wydania nie są jakieś super,jak w przypadku TJT,a ceny zaporowe. Mimo,że mam to się wstrzymuję.
Dołączona grafika

#253 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 24 lipca 2008 - 23:01

ale na achtungbootlegs są bootlegi z I Fall Down soundboardowym więc utwór istnieje.

Nie chodziło mi o to czy 'I Fall Down' istnieje w wersji audio, bo ten bootleg-->Red Rocks<--to 'Biblia' każdego szanującego się fana i wiadomo, że wersja audio istnieje.
Posiadam wspomniany bootleg DVD 'Missing Red Rocks', który zawiera cały koncert (video) z Red Rocks za wyjątkiem I Fall Down.
Cały materiał jest nakręcony profesjonalnie i bez dwóch zdań pochodzi z Universal/Island.
Pytanie zachodzi dlaczego w tym materiale nie ma I Fall Down? I dlaczego na wersji CD zabraknie właśnie tego kawałka..
Przypadek..?
Ze wspomnianego DVD bootlega Out Of Control

#254 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 25 lipca 2008 - 10:08

W U.S. w wybranych sklepach przy zakupie dowolnego remastera dorzucają przypinki (od Universala). Wszystkich sztuk jest 5000.:

Dołączona grafika

#255 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 25 lipca 2008 - 10:11

Ta ostatnia to szczyt bezguścia.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#256 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 25 lipca 2008 - 11:55

Jestem ciekawy ile osób już kupiło reedycje. W czytanych tu postów wynika, że 2 osoby.

Ja na razie czekam na obniżki.

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#257 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 25 lipca 2008 - 12:00

Ta ostatnia to szczyt bezguścia.

Ale za to autentyczny projekt z początków zespołu. No, może pomijając fakt, że najpierwotniejsza wersja nie brzmiała U2 tylko U2 Happen ;)

Co do samych reedycji to na pewno nie wydam na nie tyle kasy, bo to nie jest materiał tego warty - szczególnie jeżeli posiada się te pierwsze płyty. Za jakiś czas, jak już będą tańsze w sklepie czy na Allegro.

#258 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 25 lipca 2008 - 12:07

Ale za to autentyczny projekt z początków zespołu.

I bardzo dobrze, że nie przeszedł.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#259 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 25 lipca 2008 - 16:06

Z tego co widzę, to czcionka na ostatniej przypince była użyta przez Larry'ego na jego projekcie pierwszej koszulki zespołu.

#260 PopMarta

PopMarta

Użytkownik

• Members
  • 33 posts

Posted 25 lipca 2008 - 17:00

Jestem ciekawy ile osób już kupiło reedycje. W czytanych tu postów wynika, że 2 osoby.

Ja na razie czekam na obniżki.
.

Ja też na to czekam... Na chwilę obecną nie stać mnie na te reedycje... <_<

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users