Survivor 9 - War
Napisano 17 listopada 2007 - 23:16
oj nie znasz się
Ja, Ceasar ci to mówię
Napisano 17 listopada 2007 - 23:20
Like A Song na pierwszym i nikt nie ucierpi ;]
Napisano 17 listopada 2007 - 23:42
To się trochę inaczej pisze... Np. The RefugeeW takim razie bez wachania glos na 40.
Napisano 18 listopada 2007 - 00:42
To chyba będzie pierwszy survivor, w którym od pierwszej do ostatniej rundy będe głosował na jedną piosenkę i ona i tak wygra Bo ja wiem wiem, traktujecie NYD bardzo emocjonalnie, ple ple, jak to może nie wygrać?
Emocjonalnie, owszem, ale zupełnie z innego powodu. To mój numer dwa po Pride. Drugi kawałek który mnie tak zmiażdżył, po którym stwierdziłem, że U2 jest WIELKIE i to coś więcej niż zwykła muzyka. Poza tym, eja, jak to leży i kwiczy? No gdzie? Że perkusja nudna? Więcej wad nie widzę
Napisano 18 listopada 2007 - 00:52
U mnie takim kawałkiem nr 2 po Pride było... Drugiego takiego jak Pride nie było. Ale kilka aspirowało, tylko że wiadomo - były słuchane już ze świadomością, że U2 rządzi, a Pride było słuchane z wpojoną przez dzieciństwo świadomością, że to Bitelsi są najwięksi w historii.. (żartuję, żeby nie było )
Napisano 18 listopada 2007 - 11:43
Napisano 18 listopada 2007 - 12:57
Ponieważ tym razem mam taką możliwość, przypomnę sobie War przed zagłosowaniem. Co oznacza, że muszę opuścić pierwszą rundę..
<nierozumiejący Johnny mode: on>głosów na Like A Song nie rozumiem i nie zrozumiem<nierozumiejący Johnny mode: off>
Napisano 18 listopada 2007 - 13:28
Śnisz. NYD zawsze było u mnie w top, jeszcze zanim zorientowałem się jaki ten utwór ma przesłanie. To jest zdecydowana czołowka twórczości U2 lat 80. Muzycznie utwór wspaniały, jeden z najlepszych basów Adama, Edge grający prstą acz piękną partię na pianinie, potem jedną z jego najlepszych solówek. Bono, w najlepszej od początku kariery kondycji wokalnej. Harmonicznie i muzycznie czad. A leży i kwiczy to powiedzmy w Mysterious Ways albo albumowe Mofo.A takie NYD nigdy mnie nie ruszało. I cały kontekst wiadomo jaki nie ma tu nic do rzeczy. Muzycznie to leży i kwiczy Znaczy się, w porównaniu do reszty tego fenomenalnego albumu!
Dobra, dobra Taka złośliwość, gdyby SBS było utworem dla Polaków to głosowałbyś na SBSPS
To chyba będzie pierwszy survivor, w którym od pierwszej do ostatniej rundy będe głosował na jedną piosenkę i ona i tak wygra Bo ja wiem wiem, traktujecie NYD bardzo emocjonalnie, ple ple, jak to może nie wygrać?
Ja sam nie uważam że NYD powinno wygrać, ale zdecydowanie na top3 w surivorze zasługuje. Obiektywnym uchem oceniając.
Napisano 18 listopada 2007 - 17:47
@Alice: chórki to tylko intro.
a nieprawda bo pod koniec też są (dokładnie 2:18 )
Napisano 18 listopada 2007 - 20:17
U mnie zawsze było na końcu, nawet gdy zorientowałem się, jakie ten utwór ma przesłanie ;]]Śnisz. NYD zawsze było u mnie w top, jeszcze zanim zorientowałem się jaki ten utwór ma przesłanie.
Jako symbol i sztandarowy, ideologiczno-buntowniczy protest-song - jak najbardziej.To jest zdecydowana czołowka twórczości U2 lat 80.
U Adama to chodzi zapewne o tą "złowieszczą" partię?Muzycznie utwór wspaniały, jeden z najlepszych basów Adama, Edge grający prstą acz piękną partię na pianinie, potem jedną z jego najlepszych solówek.
I nigdy nie zrozumiem zachwytów nad pianinem z NYD.
Ale solówka rzeczywiście zacna. Jest duży plus. Tylko że pojedynczy riff z Like A Song wysyła ją w ... ziuuuuut! A ta króciutka solówka z LaS... Olaboga!
Żarty jakieś Wokal Bono w tym akurat kawałku jest najsłabszy od czasu The Ocean. Jeśli chodzi o wokal to cała reszta płyty stoi półkę wyżej.Bono, w najlepszej od początku kariery kondycji wokalnej.
(na koncercie)Harmonicznie i muzycznie czad.
Ale żadne z nich nie jest na płycie tak fenomenalnej jak WAR i żadne z nich nie ma wokół siebie takiej koknurencji Po raz trzeci zaznaczam, że w porównaniu z resztą albumu.A leży i kwiczy to powiedzmy w Mysterious Ways albo albumowe Mofo.
Dobra, dobra Taka złośliwość, gdyby SBS było utworem dla Polaków to głosowałbyś na SBS
Gdyby albumowe SBS podobało mi się mniej niż NYD, głosowałbym na nie. Skupiamy się na wersjach albumowych! Nie na koncertówkach (co wiele osób robi, głosując przez pryzmat wykonań na żywo) i biało-czerwonych flagach.
Ale zaznaczmy, że TWOIM obiektywnym uchem ;DJa sam nie uważam że NYD powinno wygrać, ale zdecydowanie na top3 w surivorze zasługuje. Obiektywnym uchem oceniając.
Napisano 18 listopada 2007 - 20:28
Seconds
Two Hearts Beat As One
Surrender
New Year's Day 1
40 1
Drowning Man 1
The Refugee 5
Like A Song 7
Odpada Red Light 9. Koniec następnej rundy we wtorek o godzinie 21:00.
Your signature is more powerful than you think
#53 Guest_Mac_*
Napisano 18 listopada 2007 - 20:30
Napisano 18 listopada 2007 - 20:32
Napisano 18 listopada 2007 - 20:37
Napisano 18 listopada 2007 - 20:44
Napisano 18 listopada 2007 - 20:49
Napisano 18 listopada 2007 - 20:54
Dla Was wszystko jest takie proste To, co najmniej pasuje, to wylatuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych