Nie. Cena U2oU2 + Propaganda to 109,00zł.Ale ta cena dotyczyła zestawu "U2 o U2" i "Propagandy"
A na samym dole ulotki była podana też data wydania i cena wersji albumowej U2oU2.
o, proszę:
Napisano 13 sierpnia 2009 - 16:21
Napisano 17 sierpnia 2009 - 10:51
Napisano 17 sierpnia 2009 - 17:00
Czy polska wersja albumowa dorówna angielskiej, tego nie wiem. Na razie spekuluję - zazwyczaj rodzime wydanie bywa tańsze i, co z tym związane, słabszej jakości niż zagraniczne, wiąże się to z naszymi zarobkami i poziomem PKB, jak ci wiadomo. O zaletach i wadach takiego rozwiązania dyskutowano już wcześniej na tym topiku, więc nie będę sie powtarzać. W Polandii wszystko jest możliwe, zatem i album może być uboższy i z taką ewentualnością musisz się liczyć. Sama mam angielskie albumowe i to jest naprawdę bajka. Ale dużo zależy również od twojej znajomości angielskiego. Na allegro jest atrakcyjna cenowo oferta (przynajmniej jeszcze w chwili, gdy piszę tego posta). Przy odrobinie szczęścia może ci się udać. Powodzenia!Czy ktoś może wie, czy polska wersja albumowa "U2 o U2" będzie identyczna jak ta anglojęzyczna (tzn. z taką samą ilością zdjęć jaką ma oryginał).
I teraz nie wiem, czy czekać do października na polską wersję, czy kupować na Amazonie czy gdzieś indziej oryginał angielski
Napisano 21 sierpnia 2009 - 13:25
Napisano 21 sierpnia 2009 - 13:49
Napisano 21 sierpnia 2009 - 13:51
Mnie też tego brakuje ! No ale książka i tak jest świetna. Chyba najlepsza pozycja o U2 jaka powstała !Brakuje mi jednak nieco więcej szczegółów techicznych w tym wszystkim tj. Adam powie, że na tej płycie używałem takiej i takiej gitary, Larry takiego i takiego zestawu, no ale wszystkie mieć nie można! W każdym razie świetna pozycja, dla fanów i nie tylko.
Napisano 21 sierpnia 2009 - 15:18
Napisano 21 sierpnia 2009 - 15:31
No tak, było sporo miejsc, w których gadają przykładowo o czyjejś śmierci, a tu nagle bum, kolejna wypowiedź jakaś frywolna i luźna na inny temat. Dziwnie to się czytało, ale skoro to było tyle godzin (170?) wywiadu to jakoś musieli to poskładać.A nie macie czasami wrażenia że narracja tego wywiadu jest nieciągła? Może tak ma być, ale czasami jak czytam dwie kolejne wypowiedzi to się zastanawiam czy to nie nowy rozdział powinien być albo coś, bo zupełnie jakby ktoś wziął kilka wywiadów i bez zbędnego zastanowienia walił jedną odpowiedź po drugiej ...
OLO
Napisano 21 sierpnia 2009 - 15:38
Napisano 21 sierpnia 2009 - 19:29
A ja właśnie kupiłem na Allegro angielskie albumowe wydanie U2 by U2 i do tego baardzooo tanio.
Tylko 57 PLN z przesyłką za książkę nową w idealnym stanie. Chyba nie przepłaciłem co nie ?
Jak ktoś jest również zainteresowany to polecam tę aukcję:
http://www.allegro.p...?item=719761367
Są jeszcze 2 egzemplarze do wzięcia, a wystawiająca aukcję osoba jest bardzo kontaktowa. Na moją prośbę podesłała mi fotki posiadanych książek na maila, pokazujące ich faktyczny stan (dzięki czemu nie wahałem się z zakupem ani minuty dłużej je widząc).
Napisano 21 sierpnia 2009 - 20:01
Napisano 21 sierpnia 2009 - 20:21
Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:11
Ja rownież po lekturze U2 o U2 podchodzę teraz inaczej do wielu piosenek, pomogło spojrzenie na nie oczami zespołu...
Napisano 24 sierpnia 2009 - 15:44
Napisano 24 sierpnia 2009 - 16:26
Napisano 24 sierpnia 2009 - 16:34
To take a cup
To fill it up
To drink it slow
I can't let you go
Napisano 24 sierpnia 2009 - 16:38
Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:27
Rozumiem, że odnosisz się do U2 o U2, a nie do One Step Closer... Porównywaliśmy U2 o U2 wiele razy, np. angielskie albumowe z polskim zwykłym, przeczytaj kilka wcześniejszych stron, sporo się dowiesz. Właśnie tej książce poświęciliśmy najwięcej uwagi. Jednak na polskie albumowe musisz poczekać, ma wyjść dopiero na jesieni. Może do tej pory zatrudnią korektora z prawdziwego zdarzenia i nie będzie już tylu błędów tłumaczenia jak ostatnio. A i szata graficzna powinna być ciekawa, mam nadzieję, że polskie wydanie dorówna zagranicznemu. I nie martw się, na forum ludzie zawsze piszą o nowinkach, trzeba tylko uważnie czytać postyI czy komus udalo sie porownac to wydawnictwo polskie z oryginalnym? Jest tyle samo zdjec, tekstow? Zastanawiam sie co kupic, ale jesli bedzie slabsze polskie to wejde w to angielskie - dajcie znac, prosze.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych