U2 w książkach
Posted 02 grudnia 2009 - 19:12
http://img19.imagesh...i/27873501.png/
Książka zwie się Connections 3 Pre-Intermediate. Oxford.
(Mam nadzieję, że zdążymy ją zrobić do końca, bo generalnie to jest ostatnia strona )
Posted 04 grudnia 2009 - 14:49
The only baggage you can bring
Is all that you can't leave behind"
Posted 05 grudnia 2009 - 17:29
Jeśli porównać normalne wydanie tej knigi do albumowej, to tak, jak podarte jeansy do garnituru (na porównanie mi się zebrało ). Pierwsze jest małe formatowo, liczne stronicowo, podręczne do czytania w podróży itd, ale za to albumowe jest o wiele ciekawsze jakościowo i wizualnie, ma cały szereg zdjęć, których nie obejrzysz w pierwszej. Jeśli wolisz kupić, przeczytać i odsprzedać/odłożyć na półkę, to wybierz zwykłe wydanie. Cena ok jak na taką książkę, ale nic specjalnego. Jeśli natomiast jesteś kolekcjonerem i lubisz jakość, bierz tę drugą - różnica jest duża.czym się różni wersja albumowa od tej "normalnej" ? dołączona jest cała dyskografia czy co? xD czy "album" oznacza tutaj duży format?
Posted 05 grudnia 2009 - 20:31
Przed wczoraj byłam w Empiku i cóż zobaczyłam? całe stosy albumowej wersji U2 o U2, prezentowały się pięknie, cena 150 zł. Jak kogoś stać, to w sam raz na świąteczny prezent
Ja na allegro kupiłem U2 by U2 (albumową) za 50 zł (nówka nie śmigana), a to że nie jest po polsku... nie przeszkadza mi za specjalnie, a różnica w kasie ogromna :-)
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Posted 05 grudnia 2009 - 22:25
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...
I still haven't found what I'm looking for...
Posted 02 stycznia 2010 - 10:07
http://browseinside....3=9780061903854
oczywiście wersja uk
Posted 02 marca 2010 - 11:24
polski przekład książki "U2: The Name Of Love. Testi Commentati" pojawi się na rynku latem tego roku! Będziecie mieli co czytać w drodze na koncerty .
Więcej info na stronie.
Posted 02 marca 2010 - 12:01
Jutowe lato zapowiada się naprawdę ciekawie, do Songs Of Ascent (miejmy nadzieje) i DVD z Pasadeny dołącza kolejna pozycja obowiązkowa. Szczerze mówiąc książki tego typu brakowało mi najbardziej. Takie prawdziwe zagłebienie sie w teksty zespołu i poznanie ich genezy będzie czymś niesamowitym, na pewno wiele utworów zostanie odkrytych na nowo. Książka ma szanse stać się fanowską Biblią, o ile tłumaczom nie zabraknie polotu, jak to miało miejsce w U2 o U2
PS. Ma ktoś kasę pożyczyć?
Posted 02 marca 2010 - 20:34
vs
Nie sposób mieć wszystkiego (przynajmniej do czasu ;-) Rozumiem, że U2 Into the heart N. Stokes'a leży w podobnej kategorii - zbiór interpretacji tekstów z kilkoma słowami o genezie. Mógłby ktoś rzucić kilka słów na jej temat? Na razie w fanowskiej kieszeni jest miejsce na jedną. Która zatem? Kupić Into the heart czy czekać na The name of love?
Posted 02 marca 2010 - 21:29
Z tym większym zainteresowaniem czekam na pozycję Morandiego.
Posted 02 marca 2010 - 23:09
Natomiast co do Morandiego - czy sa sluchy, ze ksiazka pojawi sie po polsku? A po angielsku?
http://www.u2.szczecin.pl
Posted 03 marca 2010 - 00:18
Natomiast co do Morandiego - czy sa sluchy, ze ksiazka pojawi sie po polsku? A po angielsku?
Z wywiadu z Morandim na atu2.com wywnioskowałem, że pierwszym tłumaczeniem będzie właśnie język polski. Autor szuka szans na tłumaczenia hiszpańskie i francuskie. Chciałby, żeby książka trafiła też do odbiorców anglojęzycznych ale w tej chwili nie ma chyba konkretnych kroków.
Posted 04 marca 2010 - 15:19
http://www.empik.com...-song-z-importu,2057357,p (jeśli link nie działa, poszukajcie ręcznie na stronie Empiku, wpisując tytuł w wyszukiwarce i zaznaczając opcję Z importu).
Mam nadzieję, że publikacja Morandiego w Polsce dojdzie do skutku... Lepiej mieć nadmiar książek na określony temat, niż ich niedosyt
Posted 07 marca 2010 - 20:00
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users