Jump to content

Photo

U2 w książkach

633 replies to this topic

#461 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 26 listopada 2009 - 19:34

Według autora opublikowanej właśnie we Włoszech książki "U2. W imię miłości", ... reszta na str. http://www.dziennik.pl/kultura/
Dołączona grafika

#462 Zuzanna

Zuzanna

Użytkownik

• Members
  • 87 posts

Posted 02 grudnia 2009 - 19:12

Co się tyczy informacji o U2 w podręcznikach.. ja w moich ćwiczeniach do angielskiego znalazłam coś takiego:

http://img19.imagesh...i/27873501.png/

Książka zwie się Connections 3 Pre-Intermediate. Oxford.
(Mam nadzieję, że zdążymy ją zrobić do końca, bo generalnie to jest ostatnia strona :P )

#463 Sikorka

Sikorka

Użytkownik

• Members
  • 181 posts

Posted 04 grudnia 2009 - 14:49

Przed wczoraj byłam w Empiku i cóż zobaczyłam? całe stosy albumowej wersji U2 o U2, prezentowały się pięknie, cena 150 zł. Jak kogoś stać, to w sam raz na świąteczny prezent :)
"And love is not the easy thing,
The only baggage you can bring
Is all that you can't leave behind"

#464 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 posts

Posted 04 grudnia 2009 - 21:55

czym się różni wersja albumowa od tej "normalnej" ? dołączona jest cała dyskografia czy co? xD czy "album" oznacza tutaj duży format?

#465 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 posts

Posted 04 grudnia 2009 - 22:03

jest duży format i papier ładniejszy= przyjemniejszy ogląd zdjęć :)
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#466 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 05 grudnia 2009 - 17:29

czym się różni wersja albumowa od tej "normalnej" ? dołączona jest cała dyskografia czy co? xD czy "album" oznacza tutaj duży format?

Jeśli porównać normalne wydanie tej knigi do albumowej, to tak, jak podarte jeansy do garnituru (na porównanie mi się zebrało ;) ). Pierwsze jest małe formatowo, liczne stronicowo, podręczne do czytania w podróży itd, ale za to albumowe jest o wiele ciekawsze jakościowo i wizualnie, ma cały szereg zdjęć, których nie obejrzysz w pierwszej. Jeśli wolisz kupić, przeczytać i odsprzedać/odłożyć na półkę, to wybierz zwykłe wydanie. Cena ok jak na taką książkę, ale nic specjalnego. Jeśli natomiast jesteś kolekcjonerem i lubisz jakość, bierz tę drugą - różnica jest duża.
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#467 macphisto

macphisto

Użytkownik

• Members
  • 34 posts

Posted 05 grudnia 2009 - 18:37

A ja miałam U2 w książce do historii :P nie pamiętam z którego koncertu to zdjęcie, ale chyba z Vertigo Tour

#468 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 05 grudnia 2009 - 20:31

Przed wczoraj byłam w Empiku i cóż zobaczyłam? całe stosy albumowej wersji U2 o U2, prezentowały się pięknie, cena 150 zł. Jak kogoś stać, to w sam raz na świąteczny prezent :)

Ja na allegro kupiłem U2 by U2 (albumową) za 50 zł (nówka nie śmigana), a to że nie jest po polsku... nie przeszkadza mi za specjalnie, a różnica w kasie ogromna :-)
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#469 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 posts

Posted 05 grudnia 2009 - 22:25

ja swoją U2 by U2 -album kupiłam na allegro za 36 zł z przesyłką, a język wole angielski, po tym jak miałam do czynienia z polskim tłumaczeniem owego wydawnictwa( czasem sprawiało wrażenie jakby było tłumaczone jakimś prekursorem pierwszego translatora) :D
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#470 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 posts

Posted 02 stycznia 2010 - 10:07

a tu gdyby ktos chiał tylko przeczytać a nie kupować:):

http://browseinside....3=9780061903854

oczywiście wersja uk

#471 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 posts

Posted 12 lutego 2010 - 10:16

Kupiłem wczoraj U2 o U2 w wersji albumowej za 112 zł. Galeria Krakowska.
Szczena mi opadła. To jest obowiązkowa pozycja. Zdjęcia !!!!!
Miałem wersję zwykłą ale ten album jest fantastyczny!!!

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#472 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 02 marca 2010 - 11:24

Hej,

polski przekład książki "U2: The Name Of Love. Testi Commentati" pojawi się na rynku latem tego roku! Będziecie mieli co czytać w drodze na koncerty ;).

Więcej info na stronie.

#473 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 posts

Posted 02 marca 2010 - 12:01

Fantastyczna wiadomość :)
Jutowe lato zapowiada się naprawdę ciekawie, do Songs Of Ascent (miejmy nadzieje) i DVD z Pasadeny dołącza kolejna pozycja obowiązkowa. Szczerze mówiąc książki tego typu brakowało mi najbardziej. Takie prawdziwe zagłebienie sie w teksty zespołu i poznanie ich genezy będzie czymś niesamowitym, na pewno wiele utworów zostanie odkrytych na nowo. Książka ma szanse stać się fanowską Biblią, o ile tłumaczom nie zabraknie polotu, jak to miało miejsce w U2 o U2 ;)

PS. Ma ktoś kasę pożyczyć? <_<

#474 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 02 marca 2010 - 20:34

Odjazd! Takie informacje cieszą.. Szykuje się więc bitwa na książki:

Dołączona grafika

vs

Dołączona grafika

Nie sposób mieć wszystkiego (przynajmniej do czasu ;-) Rozumiem, że U2 Into the heart N. Stokes'a leży w podobnej kategorii - zbiór interpretacji tekstów z kilkoma słowami o genezie. Mógłby ktoś rzucić kilka słów na jej temat? Na razie w fanowskiej kieszeni jest miejsce na jedną. Która zatem? Kupić Into the heart czy czekać na The name of love?

#475 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 02 marca 2010 - 21:29

Obawiam się, że z dostaniem tej drugiej pozycji możesz mieć spore problemy. Ja swoją dorwałem ze dwa lata temu w jakimś antykwariacie. Sam Morandi wspominał w wywiadzie, że w książce Stokesa brakowało mu czegoś, że autor zbyt powierzchownie podszedł do genezy tekstów.

Z tym większym zainteresowaniem czekam na pozycję Morandiego.

#476 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 posts

Posted 02 marca 2010 - 23:09

Mam książkę N.Stokes'a i jestem ogolnie zadowolona. Jedyny dla mnie minus to moze to, ze moim zdaniem jest raczej wiecej o samej genezie powstania utworow niz interpretacji tekstow. No i jest ona do okresu Pop, plus dzial o b-side'ach, singlach itd. Nie wiem, moze w nowszych wznowieniach jest poszerzony zakres o kolejne plyty...

Natomiast co do Morandiego - czy sa sluchy, ze ksiazka pojawi sie po polsku? A po angielsku?

http://www.u2.szczecin.pl

#477 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 03 marca 2010 - 00:18

Natomiast co do Morandiego - czy sa sluchy, ze ksiazka pojawi sie po polsku? A po angielsku?

Z wywiadu z Morandim na atu2.com wywnioskowałem, że pierwszym tłumaczeniem będzie właśnie język polski. Autor szuka szans na tłumaczenia hiszpańskie i francuskie. Chciałby, żeby książka trafiła też do odbiorców anglojęzycznych ale w tej chwili nie ma chyba konkretnych kroków.

#478 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 04 marca 2010 - 15:19

Znalazłam namiar na Stokesa, znów jest w sprzedaży. U2: Into the heart w wersji rozszerzonej, teksty dochodzą do HTDAAB włącznie:
http://www.empik.com...-song-z-importu,2057357,p (jeśli link nie działa, poszukajcie ręcznie na stronie Empiku, wpisując tytuł w wyszukiwarce i zaznaczając opcję Z importu).

Mam nadzieję, że publikacja Morandiego w Polsce dojdzie do skutku... Lepiej mieć nadmiar książek na określony temat, niż ich niedosyt

#479 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 07 marca 2010 - 20:00

Jak już wczoraj ze słabym skutkiem usiłowałem przekazać w wątku Nocne Powroty, w książce Bono o Bono, wydanie polskie, z koleżanką OutOfControl zauważyliśmy, że zdjęcia pochodzą z koncertu w Chorzowie, z Chorzowa 2005. Są koszulki u2@pl, jest FOSA, są charakterystyczne trybuny za sceną itp. Pytanie - czy to tylko w wydaniu naszym, czy w zagranicznych również umieszczono te właśnie foty?

#480 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 07 marca 2010 - 20:02

tak btw,podziwiam, że komuś jeszcze się chce czytać książki o jutu. ja nie pamiętam, kiedy ostatnim razem czułam taką potrzebę/chęć ;p

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users