Jump to content

Photo

U2 w książkach

633 replies to this topic

#401 lena77

lena77

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 13:08

Czy ktoś z Was ma w swoim posiadaniu książkę "U2 & I" Antona Corbijna i czy mógłby się podzielić wrażeniami na jej temat? Ciekawi mnie jej zawartość. Rozumiem, że to album, więc są tam głównie zdjęcia. Czy warto za nią zapłacić 150 zł, bo po tyle chodzi na allegro?

#402 udwa

udwa

Użytkownik

• Members
  • 15 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 17:23

Nie czytałam, nie mam.

Ale co do 'U2 o U2' to jeszcze nie skończyłam. :D
Ale lektura genialna.
I zdjęcia w środku... Można sobie powzdychać. ;) ;)

#403 SlawasU2

SlawasU2

Użytkownik

• Members
  • 261 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 17:27

Czy ktoś z Was ma w swoim posiadaniu książkę "U2 & I" Antona Corbijna i czy mógłby się podzielić wrażeniami na jej temat? Ciekawi mnie jej zawartość. Rozumiem, że to album, więc są tam głównie zdjęcia. Czy warto za nią zapłacić 150 zł, bo po tyle chodzi na allegro?

Także byłbym zainteresowany

#404 lena77

lena77

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 18:16

Także byłbym zainteresowany

O, widzę, że nie jestem osamotniona w moich wątpliowściach. Kolega ma podobnie ;)
Kurczę, po samej okładce trudno zdecydować, aczkolwiek jest niebywale zachęcająca. Może jakiś szczęśliwy posiadacz coś podpowie...

#405 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 18:28

Ja mam tą książkę. Dla mnie najlepsza książka o U2 jaka mam. Jak ktoś chce tekst - to lepiej nie kupować. Foty głównie czarno-białe wszystko w formie takiego jakby rodzinnego albumu: pod zdjęciami "odręczne" notatki itp. Fotki chronologicznie od roku 1982 do 2004. Zdjęcia chłopaków zarówno prywatne (np. Ali&Bono &Elijah z gipsem na rączce) jak i koncertowe albo z teledysków. Jak kotś z moich okolic, to zapraszam do obejrzenia :D

#406 lena77

lena77

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 18:43

Ja mam tą książkę. Dla mnie najlepsza książka o U2 jaka mam. Jak ktoś chce tekst - to lepiej nie kupować. Foty głównie czarno-białe wszystko w formie takiego jakby rodzinnego albumu: pod zdjęciami "odręczne" notatki itp. Fotki chronologicznie od roku 1982 do 2004. Zdjęcia chłopaków zarówno prywatne (np. Ali&Bono &Elijah z gipsem na rączce) jak i koncertowe albo z teledysków. Jak kotś z moich okolic, to zapraszam do obejrzenia :D

DZIĘKI CI DOBRA KOBIETO!!!! O taką opinię mi chodziło. Niestety do Elbląga to ja mam kilkaset kilometrów :(, a z chęcią bym zobaczyła. A tak to sobie poczekam na własny egzemplarz.

#407 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 27 sierpnia 2009 - 18:49

tutaj http://www.u2-corbijn.com/start.html

można przejrzeć kilka stron z albumu, które rzeczywiście oddają jego klimat.

#408 ania666

ania666

Użytkownik

• Members
  • 82 posts

Posted 08 września 2009 - 14:29

Moim skromnym zdaniem mysle ze warto, bylam na jego wystawie promujacej ten album w Berlinie jak go wydano. Na wystawie zdjecia robily naprawde super wrazenie, szczegolnie ze iwdac na nich iz sa robione przez kogos do ktorego Chlopaki maja zaufanie i sie lubia wzajemnie. Oryginalnie kosztuje ok 100 Euro, w sklepie tez miedzy 350 a 400 złoty, wiec jesli za 150 złoty w dobrym stanie to według mnie naprawde warto. Sama chce go kupic, jak tylko fundusze pozwola. pozdrawiam

#409 lena77

lena77

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 08 września 2009 - 16:33

Moim skromnym zdaniem mysle ze warto, bylam na jego wystawie promujacej ten album w Berlinie jak go wydano. Na wystawie zdjecia robily naprawde super wrazenie, szczegolnie ze iwdac na nich iz sa robione przez kogos do ktorego Chlopaki maja zaufanie i sie lubia wzajemnie. Oryginalnie kosztuje ok 100 Euro, w sklepie tez miedzy 350 a 400 złoty, wiec jesli za 150 złoty w dobrym stanie to według mnie naprawde warto. Sama chce go kupic, jak tylko fundusze pozwola. pozdrawiam

ania666!
To wydanie, o którym ja myślałam jest innym niż to, o którym Ty piszesz. Książka ukazała się w dwóch formatach. Jednym - większym (26cmx31cm) oraz drugim - mniejszym (21cmx26cm). Ta po 150 zł z allegro jest książką o mniejszym formacie. Prawdopodobnie zawartość obu wydań jest taka sama, ale nie mogę stwierdzić tego na pewno. Być może ta większa jest wydana na lepszym papierze, bo różnica w cenie jest dość znacząca.
Kolaga miał mi przywieźć to mniejsze wydanie z Irlandii, ale ostatecznie się na razie wstrzymałam z zakupem. Może zdecyduję się na to większe. Zresztą ceny na allegro, w Empiku i w Irlandii tego mniejszego wydania są zbliżone. Duże różnice są w przypadku większego - na allegro to ok. 300 zł, w Empiku 480 zł, zaś w Irlandii kolega widział ją po ok. 90 euro.
No to tyle w tym temacie.

#410 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 08 września 2009 - 16:36

http://www.u2-corbijn.com/start.html

Ja mam tą książkę. Jak kotś z moich okolic, to zapraszam do obejrzenia :D

Dzięki za miły gest :) , niestety u mnie też za daleko, ale mam pytanie. W albumie jest fotka Bono i kobiety, dość charakterystyczna bo niebieskie tło, postaci czerwone (można zobaczyć ją na powyższym linku). W albumie pewnie jest podpis pod zdjęciem - kim jest ta kobieta?
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#411 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 08 września 2009 - 17:12

Dzięki za miły gest :) , niestety u mnie też za daleko, ale mam pytanie. W albumie jest fotka Bono i kobiety, dość charakterystyczna bo niebieskie tło, postaci czerwone (można zobaczyć ją na powyższym linku). W albumie pewnie jest podpis pod zdjęciem - kim jest ta kobieta?

Wdług tego co przeczytałam w gryzdołach :) Nanim - ówczesna dziewczyna Corbijna (fota z 1991 roku)

#412 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 08 września 2009 - 18:41

ania666!
To wydanie, o którym ja myślałam jest innym niż to, o którym Ty piszesz. Książka ukazała się w dwóch formatach. Jednym - większym (26cmx31cm) oraz drugim - mniejszym (21cmx26cm). Ta po 150 zł z allegro jest książką o mniejszym formacie. Prawdopodobnie zawartość obu wydań jest taka sama, ale nie mogę stwierdzić tego na pewno. Być może ta większa jest wydana na lepszym papierze, bo różnica w cenie jest dość znacząca.
Kolaga miał mi przywieźć to mniejsze wydanie z Irlandii, ale ostatecznie się na razie wstrzymałam z zakupem. Może zdecyduję się na to większe. Zresztą ceny na allegro, w Empiku i w Irlandii tego mniejszego wydania są zbliżone. Duże różnice są w przypadku większego - na allegro to ok. 300 zł, w Empiku 480 zł, zaś w Irlandii kolega widział ją po ok. 90 euro.

Ja mam to duże - cegła nie z tej ziemi. dwa azy grubsza od u2byu2
warta swojej ceny
bardzo intymna pomimo swojej okazałości i przepychu
polecam gorąco

#413 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 08 września 2009 - 18:53

BTW, to ciekawy wątek o książkach U2. Przekopałam sie przez niego kilka razy, wasze uwagi pomogły przy wyborze paru knig .. Kilka pozycji jest szczegółowo opisanych, ale wielu jeszcze brakuje. Na jesieni przymierzam się do kupna następnej do kolekcji, na pewno zrecenzuję, jeśli nikt mnie nie ubiegnie :) Może kto z was ma inne książki, o których nie było jeszcze mowy, napisze parę słów?

#414 blindness

blindness

Użytkownik

• Members
  • 240 posts

Posted 08 września 2009 - 19:20

W sumie nie kopalam wątku w całości, ale napisze co mam (wydawnictwa oficjalne i te mniej :))
anglojęzyczne:
U2 into the heart
U2 live
U2 propaganda
U2 Show
U2&i
U2 Rattle&Hum
U2 Early days
Wide away in america
unforgettable fire
U2byU2

polskojęzyczne:
U2oU2
Propaganda
Bono o Bono
Bono święty i grzeszny
Walk on Duchowa podróż
Sprzysieżenie na rzecz nadziei
Encyklopedia U2

Jezeli ktoś potrzebuje info na temat którejs z powyższych służę pomocą :)

#415 lena77

lena77

Użytkownik

• Members
  • 78 posts

Posted 08 września 2009 - 21:56

W sumie nie kopalam wątku w całości, ale napisze co mam (wydawnictwa oficjalne i te mniej :))
anglojęzyczne:
U2 into the heart
U2 live
U2 propaganda
U2 Show
U2&i
U2 Rattle&Hum
U2 Early days
Wide away in america
unforgettable fire
U2byU2

polskojęzyczne:
U2oU2
Propaganda
Bono o Bono
Bono święty i grzeszny
Walk on Duchowa podróż
Encyklopedia U2

Jezeli ktoś potrzebuje info na temat którejs z powyższych służę pomocą :)

blindness!
Możesz kilka słów napisać o "U2 show"? To jest jeszcze jedna z książek, która mnie interesuje.

#416 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 08 września 2009 - 22:31

Ja wszystkim potrafiacym czytać w language'u polecam biblie, tj U2 AT THE END OF THE WORLD
Zdjęć prawie nie ma - ale ten tekst!!!
Moim zdaniem, zdecydowanie najlepsza książka o U2
Ktoś (wydawnictwo jakieś, znaczy sie) mógłby się pokusić owydanie polskie, ale to pewnie mrzonki...

#417 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 08 września 2009 - 23:23

Ja wszystkim potrafiacym czytać w language'u polecam biblie, tj U2 AT THE END OF THE WORLD
Zdjęć prawie nie ma - ale ten tekst!!!
Moim zdaniem, zdecydowanie najlepsza książka o U2
Ktoś (wydawnictwo jakieś, znaczy sie) mógłby się pokusić owydanie polskie, ale to pewnie mrzonki...

Pisz. Co Tam se chcesz,,
<LOFFFjhxjq>
CIę
BIG TIME
TY
kade
wiesz..
:)

#418 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 09 września 2009 - 08:27

ania666!

Albo można zamówić np przez e-bay:
http://cgi.ebay.pl/U...p3286.m63.l1177 - z przesyłką licząc kurs 2,9 wychodzi jakieś 105 zł i to w dodatku ta duża wersja. Kusi kusi:P

... :P

#419 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 09 września 2009 - 14:22

blindness!
Możesz kilka słów napisać o "U2 show"? To jest jeszcze jedna z książek, która mnie interesuje.

Ja mogę ;P U2 show znalazłem 2 lata temu w jakimś niepozornym sklepie z drobiazgami w Londynie. Cena sprawiła. że wyszły mi gały z orbit - tylko 6 funtów. Nowa, wielka, twarda okładka, mnóstwo zdjęć z tras do Elevation, wypowiedzi ludzi pracujących nad koncertami. Ponad 300 stron. Zajmuje teraz zaszczytne miejsce na półce ;) Jak chcesz mogę wrzucić parę fot tej książki
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#420 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 09 września 2009 - 14:47

anglojęzyczne:
U2 into the heart
U2 live
U2 propaganda
U2 Show
U2&i
U2 Rattle&Hum
U2 Early days
Wide away in america
unforgettable fire
U2byU2

polskojęzyczne:
U2oU2
Propaganda
Bono o Bono
Bono święty i grzeszny
Walk on Duchowa podróż
Encyklopedia U2
Jezeli ktoś potrzebuje info na temat którejś z powyższych służę pomocą :)

I o to chodziło, mamy ludzi-kopalnie informacji :) Szukam aktualnie knigi zajmującej się konkretnie piosenkami, tj niekoniecznie samymi tłumaczeniami tekstów, bardziej ich analizą, tłem ich powstania, inspiracjami. Interesuje mnie ta, od której zaczął się ten wątek, ale szybko przeszedł na inne tory. Możesz parę słów powiedzieć o Into the heart? Jaki okres obejmuje? (Empik mówi o niej mało :( http://www.empik.com...portu,2057357,p)

intotheheart.jpg

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users