Ranking płyt !
Posted 19 stycznia 2009 - 20:35
2. War
3. The Joshua Tree
4. Pop
5. Rattle And Hum
6. Achtung Baby
7. The Unforgettable Fire
8. Boy
9. ATYCLB
10. October
11. HTDAAB
Taki układ bez zmian od dłuższego czasu, tylko czasem się Pop z TJT miejscami zmieniają.
W każdym razie jeśli chodzi o TJT to przeszła bardzo długą i wyboista drogę żeby się w końcu znaleźć u mnie tak wysoko. Albo to ja nie byłam niegdyś na tyle dojrzała żeby jej słuchać i COŚ wartościowego w niej odnaleźć.
Ale najprawdopodobniej i jedno i drugie się zgadza.
Posted 20 stycznia 2009 - 15:38
2. The Joshua Tree
3. All That You Can't Leave Behind
4. Zooropa
5. Boy
6. How To Dismantle An Atomic Bomb
7. The Unforgettable Fire
8. War
9. October
10. POP
11. Rattle And Hum
Chciałbym żeby najnowszy album był w pierwszej piątce, bo wątpie, zeby obecne U2 było w stanie dorównać THJ, czy Achtung Baby, ale to sie okaże 2 marca .
Posted 20 stycznia 2009 - 15:42
To akurat jest bardzo możliwe. Nie tylko dorównać ale i przewyższyć.bo wątpie, zeby obecne U2 było w stanie dorównać (...) Achtung Baby .
Posted 23 stycznia 2009 - 23:15
1. How To Dismantle An Atomic Bomb
2. Pop
3. All that you can't leave behind
4. Achtung Baby
5. Zooropa
Posted 24 stycznia 2009 - 01:14
Posted 24 stycznia 2009 - 03:12
Ostatnio się zastanawiałem, jak to jest u mnie. Co prawda podawałem swój ranking w tym topicu, ale dla mnie wszelkie zestawienia związane z U2 to sprawa płynna. Doszedłem do wniosku, że "Pop" jest teraz tą płytą, którą najbardziej cenię.
Brawo. To, że klasyfikacje jutowe są płynne, to naturalne. POP to najwspanialsza płyta U2 (z wielu wspaniałych) i dla mnie. Utrzymuje się na szczycie od przynajmniej 2000 roku ale oczywiście wszystko może się zmienić. Liczę, że obecny ranking zostanie rozsadzony przez NLOTH. Ba, nawet w to szczerze wierzę.
#309 Guest_VeRTi-go_*
Posted 24 stycznia 2009 - 12:30
Jak dla mnie POPmart jest efekciarskim show. Za dużo rażących świateł. Nie byłam w stanie za pierwszym razem oglądnąć DVD z POPmartu do końca. Jednakże, jeśli się przebije przez tę warstwę "efekciarstwa", można dopatrzyć się interesującego, intensywnego koncertu. Z tych bardziej wyszukanych show, wolę ZOO. Ale na 1. miejscu stawiam ET i VT.... Leszczyński napisał, że moment nagrywania POP'a i trasa Popmart to U2 w szczytowej formie, miał rację. Odważna muzyka ze świetnymi tekstami, a na samym tournee niesamowity show i kapitalne aranżacje piosenek.
#311 Guest_VeRTi-go_*
Posted 24 stycznia 2009 - 13:13
Bożż.... znowu wyjdzie, że nie mam dystanu... Ale!, trzeba bronić swoich racji.widać, że nie kumasz o co chodziło na PopMart Tour.
Nie wiem, co tam chcesz osiągnąć przez takie, dosyć bezczelne, opinie. Wiesz, niedobrze jest być bezgranicznie krytycznym wobec innych. Niestety, nie wyszyscy muszą się z Tobą zgadzać. Utwórz sobie jakąś grupkę, gdzie będziesz przewodził i tylko Twoje zdanie będzie się liczyło.
Poza tym ja mówiłam o wizualnym wrażeniu, a nie o ideologii POPmartu.
Posted 24 stycznia 2009 - 13:17
Nie wiem, co tam chcesz osiągnąć przez takie, dosyć bezczelne, opinie.
A gdzie Ty widzisz bezczelność w poście Maxa? Na podstawie Twoich słów na temat PopMartu rzeczywiście można mieć wątpliwości czy znana Ci jest koncepcja tej trasy. Zamiast się oburząc lepiej pokaż Maxowi, że nie ma racji. Na tym chyba polega wymiana poglądów.
-------------
Poza tym ja mówiłam o wizualnym wrażeniu, a nie o ideologii POPmartu.
Ale wizualane wrażenia są ściśle związane z ideologią PopMartu
#313 Guest_VeRTi-go_*
Posted 24 stycznia 2009 - 13:22
Wcale nie uważam POPmartu za złą trasę, ale nie przemawia ona do mnie tak, jak ET czy VT. No !
Zresztą, mogę rozumieć ideologię POPmartu, ale mimo wszystko nie musi mi się ta trasa podobać, tak czy nie? I uważam, że ten fakt nie musi jednoznacznie wskazywać na to, że nie rozumiem czegoś.
Nasze odczucia co do płyt, DVD U2 się zmieniają, także nie wykluczam, że kiedyś POPmart będzie moim jednym z ulubionych koncertów U2.
I wiecie co? HYHY, chyba sobie dziś oglądnę TO ...
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users