Ranking płyt !
Napisano 14 sierpnia 2008 - 15:07
Wreszcie ktoś, kto docenia wielkość ATYCLB ( tak mi się przynajmniej wydaje, dwa songi w dziesiątce.. ), i widzi niskość Achtunga !! Amnesiac rządzi.
Dobrze Ci się wydaję, bardzo doceniam ATYCLB, zresztą widać to w moim rankingu. Achtunga także lubię, kilka perełek tam jest ale tej płyty już chyba ze dwa lata nie słuchałem w całości bo mnie drażni. Na każdej liście albumów top wszech czasów w miejscu AB powinien być zdeptany i niedoceniony POP który jest albumem wybitnym!
Napisano 14 sierpnia 2008 - 16:03
Dobrze Ci się wydaję, bardzo doceniam ATYCLB, zresztą widać to w moim rankingu. Achtunga także lubię, kilka perełek tam jest ale tej płyty już chyba ze dwa lata nie słuchałem w całości bo mnie drażni. Na każdej liście albumów top wszech czasów w miejscu AB powinien być zdeptany i niedoceniony POP który jest albumem wybitnym!
TAK!
Jesteś już trzecią osobą na tym forum która tak uważa. Kiedyś w końcu świat zrozumie i wyjdzie na nasze!
Napisano 14 sierpnia 2008 - 16:24
TAK!
Jesteś już trzecią osobą na tym forum która tak uważa. Kiedyś w końcu świat zrozumie i wyjdzie na nasze!
a kto jest pierwszą i drugą?
#267 Guest_Mac_*
Napisano 14 sierpnia 2008 - 16:26
a jak komuś się nie podoba to wiadomo
No wiadomo, po pysku i na glebe.
Daj spokoj, kazdy kawałek na ATYCLB jest swietny i wyjatkowy !
Nie, właśnie napisałem tak bo to jest jedyny ktorego słuchac nie moge. Ale co prawda to prawda, ATYCLB wymiata. Może nie tak jak AB, ale zawsze
Napisano 14 sierpnia 2008 - 17:04
Yasiu - poza mną i J99 nie zauważyłem żeby ktoś ów pogląd tu podzielał.
Może nie pamiętam po prostu.
Hmm, nieśmiało wskazywałbym na siebie Może dosłownie nigdy nie napisałem tego co zawiera się w tym poglądzie, ale wiele razy podkreślałem że dla mnie najlepszymi albumami są POP i ATYCLB (a także War) czyli jest nas już czterech
Napisano 09 stycznia 2009 - 21:51
1. The Joshua Tree
2. The Unforgettable Fire
3. Pop
4. Boy
5. All That You Can't Leave Behind
6. Rattle&Hum
7. War
8. How To Dismantle An Atomic Bomb
9. Achtung baby
10. October
11. Zooropa
No nie oszukujmy się, ale nie można nie stawiać Joshuy na pierwszym. To nie z obowiązku jakby się mogło wydawać, czy jakimś tam stereotypie, że "najlepsza i już", ale kunszt tej płyty zwyczajnie mnie zauroczył i ta perła zawsze pozostanie dla mnie błyszcząca.
Zupełny kontrast stanowi Zooropa. Właściwie warto docenić okoliczności nagrywania tej płyty, jednak gdy się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy, czy też działanie pod wpływem chwili często prowadzi do błędów. Wbrew pozorom niczego konkretnego nie insynuuje, jednak U2 z tą płytą nie wypaliło. Wystarczyło poczekać i mielibyśmy być może efektowniejszych Passengers'ów.
Wątpię, czy kiedyś bardziej polubię ta płytę.
Napisano 09 stycznia 2009 - 22:14
Napisano 09 stycznia 2009 - 22:48
1. All That You Can't Leave Behind
2. Boy
3. How To Dismantle An Atomic Bomb
4. The Joshua Tree
5. October
6. War
7. Achtung baby
8. Zooropa
9. Rattle&Hum
10. The Unforgettable Fire
11. Pop
Hmm Dlaczego taki nr 1. Bo od moja miłość się zaczęła... A dlaczego taki nr 11, no nie podchodzi mi zbytnio i tyle...
Napisano 09 stycznia 2009 - 23:15
Wiesz, no miałem w życiu takie chwile, kiedy i codziennie przesłuchiwałem Octobera. Były to najczęściej okoliczności melancholii. Zresztą taka Gloria należy wręcz do kanonu moich ulubionych piosenek, a reszta piosenek także ma swój indywidualny przekaz, który czasem nawet pomaga. Wspomnę tylko jeszcze, iż bardzo odpowiada mi bass Adama na tej płycie, który jest taki płytki, ale jednak bez którego nie byłoby tego uzupełnienia dla Dave'aAle poza tym ( i poza niedocenieniem October ) ranking całkiem całkiem.
Napisano 10 stycznia 2009 - 16:50
1. The Unforgettable Fire
2. The Joshua Tree
3. Achtung baby
4. October
5. War
6. Zooropa
7. Pop
8. All That You Can't Leave Behind
9. Boy
10. How To Dismantle An Atomic Bomb
11. Rattle and Hum
Stan na 10.01.09.
#280 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 10 stycznia 2009 - 18:48
2. How to dimsmantle an atomic bomb.
3. The Joshua Tree.
4. Rattle & Hum.
5. Achtung Baby.
6. War.
7. Pop.
8. The unforgettable fire.
9. Boy.
10. Zooropa.
11. October.
12. Under a blood red sky.
Myślę, że jakoś tak. Ale trudno mi robić takie rankingi, gdyż to, w jakiej kolejności ustawiam płyty U2 zależy od nastroju czy tego, którą płytą jestem obecnie zafascynowana i którą odkrywam na nowo. Właściwie jestem pewna w 100% do podium. Reszta może ulec zmianie.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych