Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hollywood tonight, czyli U2 w filmach.

87 replies to this topic

#41 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 12 listopada 2009 - 11:27

Taken / Urpowadzona
reżyseria Pierre Morel
scenariusz Luc Besson

O tym... jak mogą się skończyć wyjazdy fanek na trasę koncertową U2...
Polecam!!

Oglądałem już kilka razy - bardzo mi się podoba.
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#42 Jeams00

Jeams00

Użytkownik

• Members
  • 155 Postów

Napisano 12 listopada 2009 - 11:35

Polecam film Entropia...także z uwagi na U2

http://www.filmweb.p...emoc,1999/opisy

#43 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 Postów

Napisano 14 listopada 2009 - 01:10

Polecam film Entropia...także z uwagi na U2

http://www.filmweb.p...emoc,1999/opisy

Entropia jest SUPER!!!!!!!!!!!!!
Mógłbym oglądać bez końca... i ten kot.. :-)
W końcu w ubiegłym roku wyszło w PL na DVD (na allegro chodzi po około 20 zł)
POLECAAAAM :-)
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#44 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 09:02

Utwór "Winter" pojawi się w flimie Jima Sheridan'a "Brothers". W obsadzie filmu m.in. Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal i Natalie Portman

Dołączona grafika

W filmie pojawia się nowa wersja "Winter", której fragmentu można posłuchać tutaj:

http://www.u2.com/news/title/winter
Dołączona grafika

#45 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 11:37

film się zapowiada ciekawie, a tu

W filmie pojawia się nowa wersja "Winter", której fragmentu można posłuchać tutaj: http://www.u2.com/news/title/winter

jest Songs Of Ascent, druga po Kingdom odsłona. być może więcej nigdy w takim brzmieniu tej płyty już nie usłyszymy, więc trzeba chwytać co się da (choć w sumie Winter raczej wolałem w wersji NLOTH'owej ;) ).

#46 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 13:20

[...]
jest Songs Of Ascent, druga po Kingdom odsłona. być może więcej nigdy w takim brzmieniu tej płyty już nie usłyszymy, więc trzeba chwytać co się da (choć w sumie Winter raczej wolałem w wersji NLOTH'owej ;) ).

:) Myślisz, że taki byłby obraz SoA? Rzeczywiście gdzieś w klimatach Kingdom, ale ja już się gubię w tym co w końcu chcieli/chcą wydać chłopaki. ;) Ale pewnie po zapowiedziach popowego kierunku to są to jedyne okazje do usłyszenia pierwotnych zamiarów.

Jak dla mnie nowa wersja jest lepsza. Wersja z Linear wygląda przy niej jak Demo (może rzeczywiście do NLOTH dali demo, a oryginał trzymali do filmu). Może to był wymóg oskarowy?? Do Oscara może być nominowana piosenka zrobiona konkretnie do danego filmu i nie może być wydana wcześniej na żadnym albumie.
Nawet nigdzie w Boxie NLOTH nie ma notki o Winter :unsure: Nie jest nigdzie (chyba) wymieniona, czy celowo?? Jedyne co znalazłem to podpis przy wideo od Winter na stronie, z której można ściągnąć Linear...

#47 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 13:50

Posiada ktoś może audio tego cudeńka? Tzn ściągnięte już ze stronki, prosiłbym bardzo
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#48 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 14:40

Winter

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#49 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 18:54

Kolejny dzień słucham obu wersji Winter dość intensywnie. Próbuję sama siebie, czy zmienię zdanie odnośnie preferencji. Otóż nie. Zdecydowanie optuję za obecną wersją, kurczę, ma ona duszę! Ta aranżacja wydobywa emocje z melodii, jest bardziej osobista, brzmi wspaniale. Wcześniej była to piosenka ładnie skomponowana, nolinowa, słychać było od razu, że to U2 (to komplement, żebyśmy dobrze się zrozumieli :) ). Było ok. Jednak teraz nasuwa mi się skojarzenie z diamentem - kiedy się go podszlifuje, dopiero wtedy widać jego prawdziwe piękno. W moim odczuciu, to samo odnosi się do Winter. I naprawdę, czas oczekiwania na SOA zaczyna mnie już powoli przypiekać, niepodobne to do mnie.. (z natury cierpliwość potrafię doprowadzić do granic możliwości). Kingdom podobało mi się bardzo, nie dałam spokoju temu songowi, słuchając go w kółko. Teraz Winter jest u mnie odtwarzane non stop, i autentycznie nie mam go dość.

Nawiasem mówiąc, dobrze jest mieć w życiu pasje - mam szczęście posiadać ich kilka. Wtedy każdy dzień wypełniony jest przyjemnością pochłaniania tego, co naprawdę się lubi. I choćby dany dzień był do niczego, wracasz do domu i masz chwilę dla siebie. Jedną z nich są momenty takie jak ten - pochłanianie każdego dźwięku nowej kompozycji i oczekiwanie na kolejne. This is life!
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#50 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 19:55

a macie może jakąś słuchalną wersję? ta jutubowa boli nieco.

#51 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 20:30

Tutaj jest lepsza ;)

Gdyby ktoś mógł na mp3 zgrać, to ja chętnie

EDIT: Ściągnąłem, jeśli ktoś jest chętny to PM ;)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#52 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 22:22

Tutaj jest lepsza ;)

Gdyby ktoś mógł na mp3 zgrać, to ja chętnie

Czy nazwa pliku "WINTER_Edit" może oznaczać, że to jest jeszcze Edit z finalnej wersji? ;) W sumie wersja ponad minutę krótsza od tej z Linear (ale to akurat o niczym nie musi świadczyć).

Widać, że tekst utworu lekko zmieniony, a pod koniec nawet bardziej i intro a'la Coldplay zmienione ;)

Wersja trochę dziwna, to teraz gitara, to teraz klawisze to w tle chyba całą orkiestra. Trochę chaotycznie, ale w porównaniu do wersji z Linear bardziej dopracowana.
Dobrze, że mamy możliwość posłuchania wersji (Demo?) z Linear, bo każda ma w sobie coś dobrego.

Może dołączą tą wersję do nowego singla, aby zaoszczędzić ludziom kupowania Soundtracku dla 1 utworu, choć to rzadka u nich praktyka... :unsure:

#53 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 22:42

Ja ładnie poproszę. I dzięki wielkie za te niestrudzone poszukiwania :rolleyes:
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#54 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 10:41

winter- w wersji z Linear do zmienienia był tylko początek ala viva la vida i niedopracowany wokal a poza tym esencja u2 w czystej postaci, do dziś jestem zachwycony grą edga w tym kawałku

winter edit- już po pierwszym odsłuchu bardziej mi to pasuje do zapowiedzi Bono i zawartości SOA, bardzo klimatyczna wersja ale brakuje mi właśnie tej gitary edga z wersji demo i perki Larrego....

w każdym razie muszą ten utwór w jakiejkolwiek wersji zamieścić na najbliższym albumie.

#55 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 Postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 15:40

Nie wiem czy było juz, a dostała takiego oto mejla z opisem od mojego taty:

A ja wczoraj ogladnalem film "Blown Away" z Tommy Lee Jonesem i Jeffem Bridgesem(?), ale najciekawsze jest, ze w sciezce dziwkowej wystepuje wlasnie U2 i to w ciekawej konwencji. Tommy Lee Jones jest Irlandzkim fanatykiem, przy korym IRA, to byli grzeci chlopcy i po podlozeniu kolejnej bombe trafia na dozywocie do wiezienia. Potem ucieka, przyjezdza do Stanow i msci sie swoim bylym kumplu, ktory sie zmienil i jest amerykanskim policjantem, specem od bomb. Zaczyna wysadzac co sie da w Bostonie i przygotowujac swoje bomby, dla lepszej koncentracji, slucha U2. Bono jako inspirator dla szalonego terorysty, dobre co?

last blog fb

#56 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 15:53

Tak, pamiętam ten film... Jakiś czas temu nawet próbowałem znaleźć tytuł, ale nie pamiętałem z niego nic poza tym, że leciało tam U2. A jest tam chyba tego całkiem sporo.

#57 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 15 grudnia 2009 - 16:38

Jakiś czas temu nawet próbowałem znaleźć tytuł, ale nie pamiętałem z niego nic poza tym, że leciało tam U2.

Ten tytuł to "Eksplozja"

http://www.filmweb.p.../Eksplozja,1994
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#58 emma_em

emma_em

Użytkownik

• Members
  • 29 Postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 09:36

"Eksplozja" była wczoraj na TVN. Rzeczywiście, U2 jako akompaniament przy konstruowaniu bomb - bardzo egzotyczne. Ale tylko stare hiciory, a przydałoby się coś z How To Dismantle... ;)

#59 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 09:47

"Eksplozja" była wczoraj na TVN. Rzeczywiście, U2 jako akompaniament przy konstruowaniu bomb - bardzo egzotyczne. Ale tylko stare hiciory, a przydałoby się coś z How To Dismantle... ;)

Najpierw producenci filmu musieli by odbyć podróż w czasie.
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#60 emma_em

emma_em

Użytkownik

• Members
  • 29 Postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 10:08

Najpierw producenci filmu musieli by odbyć podróż w czasie.

Chodziło mi tylko o zbieżność tematyki bombowej; daty wydania poszczególnych albumów jeszcze mi się nie mylą... Nieważnie, film polecam, na pewno za jakiś miesiąc znów będzie w TV.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych