Survivor - Passengers: Original Soundtracks 1
Napisano 10 lipca 2007 - 14:50
Napisano 10 lipca 2007 - 16:44
Przepiękny utwór.
Popieram.
Też uwielbiam Ito Okashi. Już jest nas trzech
To mnie się już nie liczy ?
Specjalnie sobie ściągnąłem, posłuchałem dwa razy i oto co mam Wam do powiedzenia:
BUUUUUUUUUUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA !!!
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 10 lipca 2007 - 16:46
No ale co w tym takiego śmiesznego ?
Nawiasem mówiąc Pablo - irytują Cię smęty. Ale z tego co pamiętam, zachwycasz się chyba najbardziej smętnym smętem, jaki U2 kiedykolwiek zamieścili na płycie - mowa oczywiście o So Cruel. Gdzie sens, gdzie logika ?
Napisano 10 lipca 2007 - 16:51
Gdzie sens, gdzie logika ?
Sometimes being illogical is the most logical thing you can do
czy jakoś tak to szło
Your signature is more powerful than you think
Napisano 10 lipca 2007 - 17:04
No ale co w tym takiego śmiesznego ?
Nawiasem mówiąc Pablo - irytują Cię smęty. Ale z tego co pamiętam, zachwycasz się chyba najbardziej smętnym smętem, jaki U2 kiedykolwiek zamieścili na płycie - mowa oczywiście o So Cruel. Gdzie sens, gdzie logika ?
Porównanie Ito i "So Cruel" uważam za nie na miejscu!
Johnny, czemu za wszelką cenę chcesz mnie przekonać do Swoich racji? Ta piosenka mi się nie podoba i koniec!
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 10 lipca 2007 - 17:07
Też tego nie rozumiem. TFTS to utwór, który sobie bardzo cenię na tej płycie i w dorobku zespołu w ogóle. Przed rozpoczęciem tego survivor'a, sądziłam, że ma większe grono wielbicieli. Myliłam się i to bardzo .Z kolei nie wiem, co macie do Theme From The Swan. Przecież to połączenie spokojnej wiolonczeli z niepokojącą partią gitary, i jeszcze bardziej niepokojącymi odgłosami w tle po prostu miażdży..
Napisano 10 lipca 2007 - 18:01
Też tego nie rozumiem. TFTS to utwór, który sobie bardzo cenię na tej płycie i w dorobku zespołu w ogóle. Przed rozpoczęciem tego survivor'a, sądziłam, że ma większe grono wielbicieli. Myliłam się i to bardzo .
Dla mnie utwory bez wokalu to "półutwory" W muzyce dla mnie najważniejszy jest tekst, najlepiej fantastycznie zaśpiewany.
Tak, wiem - to nie jest płyta U2 i nie wolno jej tak postrzegać, ale ja jestem fanem U2, a nie jakimś znawcą muzyki i dlatego "Theme From The Swan" to utwór nie w moim guście - przykro mi
Napisano 10 lipca 2007 - 19:11
Z kolei nie wiem, co macie do Theme From The Swan. Przecież to połączenie spokojnej wiolonczeli z niepokojącą partią gitary, i jeszcze bardziej niepokojącymi odgłosami w tle po prostu miażdży..
Ja nic nie mam. Sam jednak napisałeś, że trudno na tym albumie wskazać utwory lepsze i słabsze. Theme From The Swan brzmi dla mnie wspaniale jako element tego albumu. Jednocześnie moim zdaniem traci wiele wyrwany z tego albumowego kontekstu.
Specjalnie sobie ściągnąłem, posłuchałem dwa razy i oto co mam Wam do powiedzenia:
Post Pabla powinien być nauką dla tych którzy chcą bezwzględnie zwalczać ściąganie utworów z sieci. Proszę bowiem zobaczyć ile radości może sprawić ściągnięcie jednej piosenki.
Napisano 10 lipca 2007 - 19:26
Johnny, czemu za wszelką cenę chcesz mnie przekonać do Swoich racji?
Gdzie ??
Napisano 10 lipca 2007 - 22:09
Szkoda, że album nie został wydany pod szyldem U2. Ale my swoje wiemy (Pablos jeszcze nie )
Napisano 11 lipca 2007 - 15:40
Theme From The Swan brzmi dla mnie wspaniale jako element tego albumu.
Dla mnie wspaniale broni się także samodzielnie. Słuchałem go wczoraj i dziś pare razy, z ciekawości pomiędzy wrzuciłem sobie pare kawałków wielce zacnego A Silver Mt. Zion o którym wspomniałem wczesniej. I wiecie co? Stwierdzam że:
po pierwsze: U2 nagrało z Eno zaczepisty post rockowy kawałek w roku 94, czy 95. (uwaga, podkreślam - nieomal pionierski post rock i U2. dzień dobry).
po drugie: A Silver Mt. Zion i paru innych rżnie z Pasażerów
po trzecie: to genialne jednak jest i wypaśc nie może.
Napisano 11 lipca 2007 - 15:43
się zastanowię jeszcze..
Napisano 11 lipca 2007 - 15:44
po drugie: A Silver Mt. Zion i paru innych rżnie z Pasażerów
A Londyn uśmiercili new rock revolution na dwa lata przed Franz Ferdinand ( nie mogłem się powstrzymać, sorry, już spadam ).
Napisano 11 lipca 2007 - 21:06
United Colours
Slug
Your Blue Room
Always Forever Now
A Different Kind Of Blue
Beach Sequence
Miss Sarajevo
One Minute Warning
Corpse (These Chains Are Way Too Long)
Elvis Ate America
Ito Okashi 2
Theme From Let's Go Native 3
Koniec głosowania w piątek o godzinie 23:00
#75 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 11 lipca 2007 - 21:08
Co do tego surivoru jestem pewny że wygra Miss Sarajevo albo Your Blue Room Ale pożyjemu zobaczymy.
Napisano 11 lipca 2007 - 21:21
Miss Sarajevo pójdzie do wywalenia gdzieś w połowie.
Napisano 11 lipca 2007 - 21:23
Napisano 11 lipca 2007 - 21:28
Napisano 11 lipca 2007 - 21:37
@ja: na szczęście, żal byłoby teraz żegnać się z "Elvis Ate America". ;]
Napisano 11 lipca 2007 - 21:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych