Survivor - Passengers: Original Soundtracks 1
Napisano 08 lipca 2007 - 22:16
Napisano 08 lipca 2007 - 23:36
Plot 180
Ale syf że tak mało osób głosuje..
mozliwe, ze nie wszyscy znaja ten album
Napisano 09 lipca 2007 - 00:26
Napisano 09 lipca 2007 - 08:00
Theme From The Swan
Napisano 09 lipca 2007 - 08:33
Niestety nie mam tej płyty w Warszawie i póki co nie nadrobię braków.
Album ten nie jest przeze mnie lubiany, mam go pewnie jakieś ponad 9 lat ale przesłuchałem go może 8-10 razy.
Album, który dla mnie ma raptem 2 fajne utwory (wiadomo jakie), ale można je znaleźć na wszelakich składankach, więc nie są one jakimś bodźcem do posłuchania całej płyty.
Pierwsza połowa albumu (tj. utwory 1-7) nawet niezła, drugiej (poza ostatnim utworem) nie da się słuchać.
Elvis Ate America i Ito Okashi beznadziejne, ten drugi to chyba najgorsza kompozycja pod którą podpisał się zespół.
Jak więc to jest TA płyta, gdzie można strzelac na oślep z typami do Survivoru
Ten survivor nie cieszy się dużym zainteresowaniem, czy to wynika z nieznajomości płyty czy z czegoś innego?
Niska frekwencja może być wynikiem tego, że cała pierwsza runda była podczas weekendu, gdzie niektórzy czasami w ogóle nie włączają komputera. Tak jak ja.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 09 lipca 2007 - 08:33
Napisano 09 lipca 2007 - 08:40
Pierwsza połowa albumu (tj. utwory 1-7) nawet niezła, drugiej (poza ostatnim utworem) nie da się słuchać.
Elvis Ate America i Ito Okashi beznadziejne, ten drugi to chyba najgorsza kompozycja pod którą podpisał się zespół.
Ale właśnie, że się nie podpisał. Nagrali coś tak beznadziejnego, że postanowli wydać to jako Passengersi.
Oczywiście powyższe to żart. Dziwnym trafem wskazane przez Pabla utwory zaliczają się do mojej czołówki z tego albumu. Co w nich jest takiego beznadziejnego. Kawałki są bardzo oryginalne, w projekcie "Orginal Soundtrack" nie chodziło przecież o powielanie tego co tworzyło U2. Głos Pabla, jak również mała znajmość tego albumu wśród fanów, po części tłumaczy dlaczego zespół nie zdecydował się na jego wydanie pod swoim szyldem.
Napisano 09 lipca 2007 - 08:43
Napisano 09 lipca 2007 - 09:26
To album eksperymentalny. Nie można słuchać go tak, jak słucha się albumów U2 ( a jak ktoś pisze, że jedyne fajne utwory na nim to akurat te najbardziej U2-owe, to mam dziwne wrażenie, że tak właśnie robi ). To zupełnie inna muzyka, wymagająca odmiennego podejścia. Poza tym dziwi mnie, że Pablo za " niedający się słuchać " uznaje np. utwór Corpse, w którym, bodaj jeden jedyny raz w całej historii zespołu, da się słyszeć inspiracje twórczością Pink Floyd.
Nie chce tu się wymądrzać, bo jak napisałem kiepsko znam ten album i do końca tygodnia nie będę miał nawet okazji by go przesłuchać pod kątem Survivor'a. Niezbyt go lubię i nic już tego nie zmieni. Jednak 1000 razy bardziej wolałbym , żeby wydali Passengers: Original Soundtracks 2 niż żeby Bono uczestniczył w 20 konferencji w sprawach afrykańskich.
Passengers: Original Soundtracks 1 to eksperyment ,zdaje sobię z tego sprawę, ale jak dla mnie za mało tu gitar i innych rockowych dźwięków. Nie będę piszczał z zachwytu nad tym albumem tylko dlatego, że nagrali go muzycy U2.
Jeśli chodzi o Corpse to oczywiście nie mogę się wypowiedzieć, bo go w tej chwili nie kojarzę. Jednakże z dotychczasowych przesłuchań jakoś nic z utworów 8-13 mnie nie zachwyciło. Może niedokładnie się przysłuchiwałem.
A jeśli chodzi o Pink Floyd i inspirację tym zespołem, którą ja uznaję to podoba mi się zespół RPWL
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 09 lipca 2007 - 09:33
Passengers: Original Soundtracks 1 to eksperyment ,zdaje sobię z tego sprawę, ale jak dla mnie za mało tu gitar i innych rockowych dźwięków. Nie będę piszczał z zachwytu nad tym albumem tylko dlatego, że nagrali go muzycy U2.
Brak gitar i rockowych dźwięków nie może być wadą OS skoro ten album nie miał być rockowy.
Napisano 09 lipca 2007 - 09:43
Brak gitar i rockowych dźwięków nie może być wadą OS skoro ten album nie miał być rockowy.
I nie jest jego wadą, dla każdego kto wie, ze to tylko eksperyment. Jednakże nie oznacza to, ze każdy fan U2 musi go łykać w całości.
To jest album zespołu Passengers, którego ja nie jestem fanem.
Ale gdyby był to album zespołu U2, to niestety byłbym bardzo nim rozczarowany.
Bardzo dobrze się stało, ze płyta ta nie jest firmowana szyldem U2.
.
Napisano 09 lipca 2007 - 09:48
ardzo dobrze się stało, ze płyta ta nie jest firmowana szyldem U2.
Mi się wydaje, że gdyby ta płyta była firmowana szyldem U2, zespół miałby teraz więcej fanów, i cieszyłby się dużo większym szacunkiem.
Napisano 09 lipca 2007 - 10:54
Co nie zmienia faktu, że syf .mozliwe, ze nie wszyscy znaja ten album
Napisano 09 lipca 2007 - 12:24
Napisano 09 lipca 2007 - 12:42
Jeszcze jest trochę czasu by poznać obie te płyty ;].
Napisano 09 lipca 2007 - 20:28
Slug
Your Blue Room
Always Forever Now
A Different Kind Of Blue
Beach Sequence
Miss Sarajevo
Ito Okashi
One Minute Warning
Corpse (These Chains Are Way Too Long)
Elvis Ate America
Theme From Let's Go Native
Po dogrywce zostaje Theme From The Swan 5...
Głosowanie potrwa do środy, do godziny 22:00
Your signature is more powerful than you think
Napisano 09 lipca 2007 - 20:35
Ito okashi mam nadzieję że dojdzie daleko
Napisano 09 lipca 2007 - 20:41
Napisano 09 lipca 2007 - 20:42
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych