Bardzo żałowalem że nie było snippetu The Miracle (of Joey Ramone) - to ładnie by wszystko zamykało ale jak patrzyłem z góry, to po zejściu ze sceny Bono miał dosyć krótki dystans za trybuny, może to spowodowało że się nie zdecydował. Stawiałem też, że będzie jednak Landlady chociaż do dodatków na DVD/BR
Co jak co, ale myślałem, że ostatni Dublin to próba generalna przed Berlinem i już nic nie zmienią (bądź w wersji dla acr'a nastąpi "stagnacja" ), ale to U2 i postanowili inaczej. Życzyłbym sobie i innym takiej stagnacji, bo Landlady pojawiała się w secie bez strat w innych utworach, a i DVD/BD byłoby bardziej urozmaicone, zwłaszcza, że to utwór z promowanej SoE.
Ale patrząc na jakość nagrań na u2.com z innych koncertów, jeśli tylko będą chcieli to w bonusowych nagraniach mogą dać co zechcą.
Swoją drogą nie zdecydowano się na RfD w Berlinie i w ogóle pod koniec trasy, ciekawi mnie tylko czy czasem nie z obawy, że znowu się Bono głos zatnie.
A Stelmach mocno pod wrażeniem całego show. Dla takiego miłośnika Achtung Baby, jak on chyba ta całą sytuacja z przełożeniem koncertu z 1 września wyszła na dobre.