samej mi się marzy secik z takich b-siadów właśnie tylko gorycz z ich niechcenia grania trzeba sobie jakoś śmieszkować
Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie
Posted 14 maja 2018 - 10:28
IrishGirl z u2.heh.pl
Posted 14 maja 2018 - 14:28
Tak się zastanawiam , czy jest jakaś szansa ze zagrają Book Of Your Heart Kto wie .. może w Manchesterze ...
Posted 14 maja 2018 - 18:52
Hmmm, wiesz, niby sobie śmieszkujemy, #U2Logic, sztywne jądro....ale potem grają takie Scarlet. Albo snippetują właśnie Walk to the Water. Wiedzą, pamiętają, tylko nie chcą grać i tyle.
Sam Edge albo przed 360'tką, albo przed I+e Tour w jednym z wywiadów mówił, że ciekawe byłoby zagrać takie Luminous Times na żywo. Czyli gdzieś myślą o tym, ale brak mocy do przełożenia na konkret w setliście.
Ale racja - jeden utwór na set, dla zagorzałych fanów, to chyba dali by radę, gdyby chcieli. I wcale nie mówię, że co koncert ma być nowy utwór. Wybrać, jakichś 5-7 utworów i rotować.
Tak się zastanawiam , czy jest jakaś szansa ze zagrają Book Of Your Heart Kto wie .. może w Manchesterze ...
Myślę, że jakaś jest. Patrząc, jak podczas I+e Tour zagrali dwa odrzuty z sesji, czyli Crystal Ballroom i Lucifer Hands, a tu mają tak na prawdę tylko jeden, szansa istnieje. Pytanie na ile jest to ważny i/lub ciekawy utwór dla Bono i reszty, aby w ogóle o nim pamiętali. Landlady myślę, że ważniejszy, a jeszcze nie grali.
Posted 14 maja 2018 - 20:50
Posted 14 maja 2018 - 22:40
Sam Edge albo przed 360'tką, albo przed I+e Tour w jednym z wywiadów mówił, że ciekawe byłoby zagrać takie Luminous Times na żywo. Czyli gdzieś myślą o tym, ale brak mocy do przełożenia na konkret w setliście.
Dokładnie tak jest. W gębie to oni zawsze byli mocni. A potem przychodzi do czynów i nagle mamy na każdym kroku wielkie NIE-DA-SIĘ, często naprawdę trudne do wytłumaczenia, przynajmniej jeżeli mamy trzymać się zasad logiki. Teraz np. z jakichś powodów nie da się grać Showmana. Na próbach się dało i, jak słychać, wychodziło całkiem spoko. Przyszło do koncertów - i się nie da. Nawet raz. Oczywiście, w końcu pewnie kiedyś będzie, ale właściwie o co chodzi z tym, że nie można tego tak po prostu zagrać od czasu do czasu? No co się takiego dzieje, o co tu chodzi? Naprawdę oddałbym wiele, żeby móc wniknąć w ich trasowe życie wewnętrzne i wreszcie się dowiedzieć, na czym polegają te wszystkie problemy. Co się takiego stało, że na pierwszym koncercie było Wild Horses, nie zostało spieprzone, wszystkim się podobało - i zniknęło. Bez słowa wyjaśnienia, bez choćby sugestii co do przyczyn, wszyscy naokoło się domagają, by wróciło - i nie. Nie bo nie. Bo zupa była za słona. Nie rozumiem tego, a jest takich dziwactw od groma. Ja bym działał absolutnie zupełnie kompletnie inaczej i nie mam tu wcale na myśli tworzenia setów z samych b-sidów.
BTW ciekawa opinia z profilu U2gigs:
Most nights this tour, live streams have picked up confused crowd members asking each other "is that really it?!" at the end of the show. I've never before heard this on any tour I've covered, back to 2005. The show's narrative is tight but U2 need to tweak the encore. #U2eiTour
Większość ludzi interpretuje to jako narzekanie na bisy, które są "boring with 3 slow songs", ale zapewne chodzi tu też o brak Streets czy WOWY. Myślę że to oczekiwanie na coś naprawdę ekscytującego na koniec w końcu dotrze do zespołu. Będę zdziwiony, jeżeli wytrzymają do końca trasy z takim bisem.
Posted 15 maja 2018 - 07:26
A co do reszty - przykładem tego że nie zbadane są ich wyroki setlistowe jest wykonanie Magnificent w tej zajebistej wersji na I+E. Zażarło , publicznośc się bawiła. Nie zagrali tego nigdy więcej xd
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 15 maja 2018 - 10:47
Wyobraźcie sobie, że jesteście koncertowymi Januszami, byliście na koncercie U2 i rozmawiacie o tym potem z kolegą/koleżanką z pracy. Kolega pyta:
- I jak tam było, na koncercie, grali WOW?
- Nie
- A Strretsy, I still coś tam?
- Nie
- Jak to nie, a One chociaż było?
- To było, ale w jakimś dziwnym miejscu to dali, tak, że ostatnie trzy kawałki były jakieś wolne, bez kopa
- To co to był kur** za koncert!?...
My jesteśmy fanami, ale dla takich zwykłych odbiorców- zwłaszcza takich, którzy nie byli na TJT 2017, brak grania jakiegokolwiek kawałka z tej płyty może być wręcz szokiem...
Co do bisów, to jeśli już nie chcą zmieniać nic, to niech chociaż zmienią kolejnością COBL z One, bo One w ogole nie pasuje na otwarcie bisów...
Dla mnie sprawa jest prosta, jako, że również jestem fanem 13 jako closera, to po prostu wyrzuciłbym z setu zgrane na maksa COBL, konczył podstawowy set z One, a na otwarcie bisów dałbym Steetsy, wszyscy byliby zadowoleni
Posted 15 maja 2018 - 11:37
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Posted 15 maja 2018 - 13:55
Posted 15 maja 2018 - 14:09
Może być zajebisty show. Legendarny theatre.. 125 st. centrum Harlemu..
Tylko to raczej nie będzie Experience + Innocence Tour 2018..
Posted 15 maja 2018 - 14:46
SPOILER! WYCIEKŁA SETLISTA!
Cedarwood Road
Elevation
Vertigo
Beautiful Day
A Man And A Woman
Stuck In A Moment (acoustic)
Angel Of Harlem (acoustic)
Pride (In The Name Of Love)
City Of Blinding Lights
encore:
One
Vertigo
Elevation
Vertigo (acoustic)
Posted 15 maja 2018 - 15:14
Angel Of Harlem (acoustic)
To na pewno będzie.
Posted 15 maja 2018 - 16:38
Co oni się tak uparli żeby notorycznie grać Vertigo i Elevation ??
Posted 15 maja 2018 - 16:43
Co oni się tak uparli żeby notorycznie grać Vertigo i Elevation ??
ja się spodziewam raczej setu w stylu występu w The Roxy...
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 15 maja 2018 - 21:32
Posted 17 maja 2018 - 22:57
Dałoby się stworzyć temat z bootlegami z trasy?
Bo takie szukanie po całym forum jest uciążliwe.
Posted 18 maja 2018 - 05:38
Dałoby się stworzyć temat z bootlegami z trasy?
Bo takie szukanie po całym forum jest uciążliwe.
Jak tu nie będzie to raczej nigdzie nie będzie.
https://u2start.com/...gue/#tours[]=17
Kliknij na interesujący cię show, a potem na zakładkę AUDIO
Posted 20 maja 2018 - 13:27
Kolejne U2logic:
https://www.facebook...56657493906686/
Promujemy koncerty w Kalifornii piosenką California.
Zapomnijcie jednak, że zagramy ją na koncercie
Posted 20 maja 2018 - 16:38
Już widzę to promo trasy na Europę - ja bym dał Streets, WOWY, Ajstyl i Bullet w podkładzie. I jeszcze Exit.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users