Jump to content

Photo

Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie

• Please log in to reply
1461 replies to this topic

#581 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:14

Na koncie użytkownika powinnaś mieć (account info). A jak nie, to i tak U2.com maile rozsyła.

Also:

How will I receive my presale access code?
Your unique presale access code will be displayed on the Tour page as well as the Account Info page.

Ps. Ja u siebie nie widzę

Dzieki Kade! Tez nie mam jeszcze kodu

#582 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:17

Myślę że na pewno dobrze by było żeby polski oddział LiveNation wypowiedział sie w tej sprawie.

dokładnie napisałem do nich maila...że zawalili,że szkoda bo mamy kilka fajnych hal tauron, Gliwice, czy choćby w Gdańsku Ergo...myślę,że gdyby dostali setki,tysiące takich maili to powinni wydać oświadczenie...

#583 Maciej83

Maciej83

Użytkownik

• Members
  • 154 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:25

Jak nie przyjechali na Elevation Tour do PL słyszałem "nie dało się, nie ma u nas hal", jak nie byli na I+E mimo, że hale już były "za rok kolejny album, odwiedzimy inne miasta, pracujemy nad przyjazdem do PL", jak nie byli na JT '17, mimo, że są stadiony, "to tylko trasa rocznicowa, na szybko", teraz z kolei "polskie LN dało dupy"... może i dali, ale nie ma przypadku w tym, że traktują Polskę tak jak traktują, że od kilku ostatnich lat jeżdzą cały czas do tych samych, bogatych państw na koncerty, kiedyś moglibyśmy mieć kompleksy jakie obiekty: hale,stadiony są na zachodzie, a jakie u nas, ale teraz tych różnic nie ma, organizujemy wiele międzynarodowych imprez, różni inni artyści przyjeżdżają i im się to opłaca, U2 się nagle nie opłaca. Jasne, to nie tak, że nie przyjeżdżają tylko do Polski, bo lista państw w których nie byli od lat jest długa, ale to jednak o koncertach w Polsce wypowiadali się niezwykle serdecznie.

#584 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:28

Trzeba złapać kontakt do Larry'ego, on chyba ma takie rzeczy najmniej w dupie :P

Jeszcze raz powtarzam - to jakiś mit, że nie da się w Polsce zarobić. Można rzucić identyczne ceny jak np. w Paryżu i byśmy łyknęli bilety jak pelikany przy zdecydowanie niższych kosztach. 

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#585 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:30

Niech wypierdalaja do Tulsy, tam kurwa sprzedaż idzie ze ho ho... A jak już  wejda do konca w amerykańska dupe to niech zamkną za sobą klapkę. 

#586 aro

aro

Użytkownik

• Members
  • 79 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:31

przecież jeszcze ma być trzecia płyta z tego tryptyku podobno, a trzecia płyta to i kolejny leg, wtedy napewno przyjadą nie będą mieli wyjcia,teraz to tylko coś nie zagrało przez przypadek, może i nawet będzie można wykorzystać te kody, zobaczycie, no ja wiem ze na 100 lecie niepodległosci nie zdążą, ale do 20 roku powinien być ten kolejny leg no i płytka zapewne najlepsza, co się odwlecze to nie uciecze,

#587 Soneal

Soneal

Użytkownik

• Members
  • 13 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:34

Dodam tylko, że nie tylko my jesteśmy wyraźnie "poszkodowani" w ostatnich latach - taka Finlandia nie widziała U2 od 360, a Norwegia od 2005 roku. I to mimo tego, że przeciętny mieszkaniec obu krajów jest w stanie dać za bilet znacznie więcej niż fan w Polsce.

Dla mnie sytuacja jest prosta - U2 podpisali z LN kontrakt życia, którym ustawiają na dobre siebie i kilka pokoleń do przodu. W ramach tej umowy do wykręcenia są zapewne niemałe cyferki. Europa Wschodnia i Skandynawia to droższe kierunki, więc zwyczajnie bardziej opłaca im się zrobić po 4 koncerty w Madrycie czy Paryżu niż transportować całe show setki kilometrów na wschód/północ.

Przecież w 2015 w Belfaście grali w hali na jakieś 13 tys. osób - i się opłacało :)

#588 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:46

Dodam tylko, że nie tylko my jesteśmy wyraźnie "poszkodowani" w ostatnich latach - taka Finlandia nie widziała U2 od 360, a Norwegia od 2005 roku. I to mimo tego, że przeciętny mieszkaniec obu krajów jest w stanie dać za bilet znacznie więcej niż fan w Polsce.

Dla mnie sytuacja jest prosta - U2 podpisali z LN kontrakt życia, którym ustawiają na dobre siebie i kilka pokoleń do przodu. W ramach tej umowy do wykręcenia są zapewne niemałe cyferki. Europa Wschodnia i Skandynawia to droższe kierunki, więc zwyczajnie bardziej opłaca im się zrobić po 4 koncerty w Madrycie czy Paryżu niż transportować całe show setki kilometrów na wschód/północ.

Dodajmy że ze smakiem obchodzą sie również np. Austria i Szwajcaria, które też nie widziały U2 od czasów 360. Co zrobisz, nic nie zrobisz. Jest tak, że z jakichś powodów 360 była ostatnią jak dotąd trasą U2, w trakcie której byli zainteresowani graniem w jakichś polskach czy chorwacjach. Na tę chwilę politykę mają taką, że trzaskają do wyrzygania londyny i kolonie, i tyle. Pozostaje mieć nadzieję, że będą następne trasy i któraś znowu będzie miała charakter "obieżyświatowy".

Oczywiście, pozostaje kwestia tych presali - ale nie chce mi się wierzyć w jakąś rezygnację z Polski w ostatniej chwili. Możliwe że byliśmy jedną z rozważanych opcji i tyle.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#589 AlanSTA

AlanSTA

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 823 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:58

Informacja od Empika, jaką dostałem po interwencji w sprawie kodów.

19dad6820723104c.jpg

Także, spokojnie wszystko powinniśmy dostać na czas, czyli za 2 dni.

#590 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 12:58

Oczywiście, pozostaje kwestia tych presali - ale nie chce mi się wierzyć w jakąś rezygnację z Polski w ostatniej chwili. Możliwe że byliśmy jedną z rozważanych opcji i tyle.

A może i tak było... Może LN zrobiło w ten sposób benchmark popularności U2 i wyeliminowało z listy koncertów kraj o najniższym wyniku przedsprzedaży SOE, czyli nas...

#591 aro

aro

Użytkownik

• Members
  • 79 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:08

A może i tak było... Może LN zrobiło w ten sposób benchmark popularności U2 i wyeliminowało z listy koncertów kraj o najniższym wyniku przedsprzedaży SOE,

myślę że był minimalny,znacznie mniejszy niż np takiej Danii czy Portugali, pewnie sprzedaż płyty także,

#592 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:10

Jak to jest kurwa możliwe, że wszystkie najwieksze gwiazdy przyjeżdżają regularnie do Polski i tylko jednemu U2 sie to nie oplaca?! Kompletnie tego nie rozumiem. Jedyne pocieszenie, że w ogóle mają w dupie cały świat na wschód od Berlina. Chociaż marne... ogólnie bardzo smutny dzień. Myślę, że przy takim podejściu możemy już powoli uznawać Chorzów 2009 za ostatni koncert U2 w Polsce.

#593 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:11

Zespół dla bogatych panów z zachodu. Żałosne - niech się gonią.

#594 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:14

Myślę, że przy takim podejściu możemy już powoli uznawać Chorzów 2009 za ostatni koncert U2 w Polsce.

Spokojnie...
Za jakieś 10 lat wystąpią w Dolinie Charlotty pod Słupskiem :-p

#595 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:15

Jak to jest kurwa możliwe, że wszystkie najwieksze gwiazdy przyjeżdżają regularnie do Polski i tylko jednemu U2 sie to nie oplaca?! Kompletnie tego nie rozumiem. Jedyne pocieszenie, że w ogóle mają w dupie cały świat na wschód od Berlina. Chociaż marne... ogólnie bardzo smutny dzień. Myślę, że przy takim podejściu możemy już powoli uznawać Chorzów 2009 za ostatni koncert U2 w Polsce.

Zgadzam się. Jest ogromne rozczarowanie. Jakkolwiek staram się zrozumieć to ich biznesowe podejście. Niestety fakty dotyczące trasy zestawiamy, z wypowiedziami np. Bono na koncertach i poza nimi - są pełne frazesów. 

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#596 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:17

No właśnie. To tylko dowodzi że U2 to już tylko biznes i nic więcej.
It's no secret that the stars are falling from the sky

#597 aro

aro

Użytkownik

• Members
  • 79 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:21

Jak to jest kurwa możliwe, że wszystkie najwieksze gwiazdy przyjeżdżają regularnie do Polski i tylko jednemu U2 sie to nie oplaca?! Kompletnie tego nie rozumiem. Jedyne pocieszenie, że w ogóle mają w dupie cały świat na wschód od Berlina. Chociaż marne... ogólnie bardzo smutny dzień. Myślę, że przy takim podejściu możemy już powoli uznawać Chorzów 2009 za ostatni koncert U2

Jesli założyli sobie że zagrają taki ograniczony leg to Polska nie mogła się tam zmieśćić poprostu, ani zespól nie jest już taki popularny juz u nas pozatym zaporowa cena 5 razy wieksza niż w chorzowie, wiele czynników

#598 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:43

Ktoś jest chętny do zorganizowania jakiejś gównoburzy zasypujacej mailami polski oddział LN? Może coś co chociaż trochę będzie przypominać zorganizowaną akcje protestującą/wymagającą wyjaśnień?
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#599 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:43

No właśnie. To tylko dowodzi że U2 to już tylko biznes i nic więcej.

Natomiast Depeche Mode, Guns'n'Roses czy Ed Sheeran to instytucje charytatywne? Takie wyjaśnienia są moim zdaniem bez sensu. Może faktycznie coś nie zagrało na linii nowa oprawa - możliwości techniczne Tauron Areny.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#600 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 posts

Posted 16 stycznia 2018 - 13:49

Bez jaj, jedna tauron Arenę mamy? Są hale w Gdańsku, łodzi i nowa w Gliwicach. Wybór był spory. Po 2 trasach, podczas których wypieli się na naszą cześć Europy jeśli już wrzucili nasza flagę na stronę z przedsprzedaza to nie powinno być czegoś takiego ze koncertu u nas nie ma. Żenada. Jakby komuś zależało to koncert by się odbył.
It's no secret that the stars are falling from the sky

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users