45 EUR - to chyba tylko na pre-soundcheck
Experience + Innocence Tour 2018 - wszystko o nowej trasie
Posted 15 stycznia 2018 - 22:03
Posted 15 stycznia 2018 - 22:57
45 euro płaciłem na IE za czwarty Berlin trybuny nad wybiegiem. Extra miejsca, tylko ekranu całkowity brak widoczności. P.s. na ostatni JT tour (Berlin) najtańsze trybuny kupiłem 45 min po rozpoczęciu sprzedaży. Po dwóch minutach niby już nie było ale trzeba bez przerwy odświeżać i próbować.
Posted 15 stycznia 2018 - 23:43
to na spokojniejszy sen przed jutrem? :-) faktem jest ze zaczęło się od jednej plotki i poszło.. nawet w radio dzis mówili. Już za 10 h będzie wszystko wiadomo.
Posted 15 stycznia 2018 - 23:45
W sumie ciekawe jest to, że w plotkach pochodzących zza granicy przewijały się tylko.. Gliwice, a nie żaden Kraków, Warszawa, Łódź czy Gdańsk. Czyli jak Gliwice nie wypadną (a bez obrazy dla Gliwic - nie widzę tam U2) to nic poza polską flagą na U2.com nie wskazuje na to, żebyśmy się doczekali koncertu w PL.
Posted 15 stycznia 2018 - 23:54
Długo zaklinałem rzeczywistość i próbowałem myśleć racjonalnie, albo z perspektywy livenation,
Rozmawiałem dzisiaj osobiście z człowiekiem, który takie rzeczy wie jako jeden z pierwszych, z racji pełnionej funkcji.
Tematu na teraz nie ma (co dziwne), ale może pojawić się nagle, jutro i wszyscy będziemy w szoku. Natomiast, jeśli już, to podobno jednak Gliwice. #jednakniepojadęnau2tramwajem
Posted 16 stycznia 2018 - 00:08
Posted 16 stycznia 2018 - 00:10
Posted 16 stycznia 2018 - 00:11
- Byłem zaskoczony internetowymi doniesieniami, ale to tylko pobożne życzenia. Chętnie ugościlibyśmy tak znakomity zespół w Hali Gliwice. Ale żadnych dyskusji na ten temat nie było i nie ma. Niestety. Nie ma dziś takiego tematu jak koncert U2 w Gliwicach – mówi Marek Jarzębowski, rzecznik urzędu miasta Gliwice.
Baaardzo niepokojące słowa. Chyba, że pan urzędnik zapatrzył się na U2 i lubi łgać w żywe oczy. Ale z reguły w takich sytuacjach odpowiada się bardziej dyplomatycznie. Taka zdecydowana negacja cholernie źle wróży. Oby nas jednak megapozytywnie zaskoczyli jutro.
Posted 16 stycznia 2018 - 00:13
Oby nas jednak megapozytywnie zaskoczyli jutro.
Dzisiaj(?)
Nie mogę wytrzymać z tego napięcia; chyba nie zasnę.
Posted 16 stycznia 2018 - 00:23
Pozostaje Nam jedynie czekać na oficjalny komunikat. Jeśli, Polski o dziwo nie będzie to decyzja o możliwości zdobycia kodu przez Polaków na przedsprzedaż E+I Tour 2018 będzie dla mnie jedną z największych zagadek biznesowych ostatnich lat. Naprawdę brak koncertu w Polsce, oznacza najprawdopodobniej to, że w negocjacjach poszło coś nie tak, bo nie wierzę w brak jakichkolwiek rozmów na temat koncertu w PL.
Posted 16 stycznia 2018 - 00:24
Pozostaje Nam jedynie czekać na oficjalny komunikat. Jeśli, Polski o dziwo nie będzie to decyzja o możliwości zdobycia kodu przez Polaków na przedsprzedaż E+I Tour 2018 będzie dla mnie jedną z największych zagadek biznesowych ostatnich lat. Naprawdę brak koncertu w Polsce, oznacza najprawdopodobniej to, że w negocjacjach poszło coś nie tak, bo nie wierzę w brak jakichkolwiek rozmów na temat koncertu w PL.
No właśnie. Gdzież by się podziały takie Czechy czy Słowacja...
Posted 16 stycznia 2018 - 00:25
Rozum mówi: znowu nas wystawią. Samo to że mowa jest tylko o Gliwicach świadczy o tym, ze w poszli w czystą matematykę. Największa hala = największe przychody. Obojętne czy w polu czy w lesie, ważne by się biznes kręcił. Oczywiście nie sugeruję, że Gliwice to pole tylko po prostu brak uwzględnienia choćby tak dużego i znanego miasta jak Kraków zadziwia... No ale może rzeczywiście prowadzone były jakieś megatajne rozmowy w dźwiękoszczelnych pomieszczeniach i jutro eksploduje jakaś bomba, której się nie spodziewamy. Ale...
Posted 16 stycznia 2018 - 00:31
Rozum mówi: znowu nas wystawią. Samo to że mowa jest tylko o Gliwicach świadczy o tym, ze w poszli w czystą matematykę. Największa hala = największe przychody. Obojętne czy w polu czy w lesie, ważne by się biznes kręcił. Oczywiście nie sugeruję, że Gliwice to pole tylko po prostu brak uwzględnienia choćby tak dużego i znanego miasta jak Kraków zadziwia... No ale może rzeczywiście prowadzone były jakieś megatajne rozmowy w dźwiękoszczelnych pomieszczeniach i jutro eksploduje jakaś bomba, której się nie spodziewamy. Ale...
W listopadzie po zapowiedzi pre-orderów i touru po USA, była plotka o próbie koncertu w Krakowie. Lokalizacja odpadła podobno z powodu nie spełnienia jakiegoś technicznego aspektu co do samej hali, podobno jakiś problem uniemożliwiający budowy sceny czy jakiegoś innego problemu typowo technicznego i była mowa właśnie o Gliwicach, tylko zwracano uwagę na małą pojemność hali, może w tej plotce było już ziarno prawdy..... Zobaczymy.
Posted 16 stycznia 2018 - 00:41
Pamiętam jak jesienią ubiegłego roku jedna z gadzinówek napisała, iż w Gliwicach koncertu U2 raczej nie będzie. Wygląda na to, że teraz ktoś odpowiedzialny za obiekt nic na ten temat nie wie albo po prostu nie chce zapeszać wobec organizacji koncertu.
Posted 16 stycznia 2018 - 00:53
może, chyba, prawdopodobnie..
za kilka / kilkanaście godzin wszystko będzie wiadomo (oby ;p)
bierzcie przykład z Bono! https://twitter.com/Jen_OBrien1/status/953035632112267264
Eva wyczaiła, że dziad się bawi i ma gdzieś czy będą Gliwice, Kraków, czy inne Mediolany
Midnight is where the day begins.
Posted 16 stycznia 2018 - 01:34
Posted 16 stycznia 2018 - 07:11
Wydawałoby się, że w chwili startu preorderów negocjacje powinny być już dopięte, a co najmniej powinno być jasne to, że koncert w ogóle MOŻE się odbyć w zaplanowanej lokalizacji (w sensie technicznym).
Posted 16 stycznia 2018 - 07:12
Posted 16 stycznia 2018 - 07:16
Niczego nie wykluczam, ale w sumie Gliwic nigdy nie traktowałem poważnie - z całym szacunkiem, ale rozpoczynanie działalności nowiutkiej hali od koncertu U2 (a tym bardziej dwóch) byłoby co najmniej ryzykowne. Natomiast ta cisza wokół Krakowa faktycznie jest niepokojąca (chyba że Max coś słyszał i się nie podzielił).
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users