Piosenki U2 łatwe do grania
Napisano 29 stycznia 2017 - 20:11
Witam, polecam With or Without You 4 akordy, w większości piosenki U2 na akordy są proste , na elektryka riff Sunda Bloody Sunday
Days off are great...
"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego" John Frusciante
Napisano 29 stycznia 2017 - 21:54
Napisano 29 stycznia 2017 - 22:53
Jak w temacie na początek przygody z gitarą
ja bym powiedział, że większość, jak nie wszystkie.
No, ale tak konkretniej - Bad jest prościutto, In God's Country, WOWY, Flaje i Elewejszyny w przypadku posiadania jakichś fajnych efektów, nie no, wszystko jest w miarę proste, Edek nie miał nigdy skomplikowanych riffów, zwykle chodziło o melodię i efekty. I druga sprawa, na jakiej gitarze Ty chcesz grać, elektryk, akustyk? Riffy, czy bardziej akordy?
Jak zaczynałem to SBS, Pride i Bad z riffowych od razu się uczyłem, a akordy to Angel, czy All I Want fajnie i łatwo się grało
Napisano 30 stycznia 2017 - 00:00
A Cedarwood Road prosto jest grać bo mnie zastanawia jak by wyszło ?
no dopóki nie zagrasz to nie będziesz wiedział jak wyjdzie ale też fajnie, w sumie ten kawałek jest spoko do ogrywania na elektryku bo wystarczy zwykły przester i jakoś to brzmi
Napisano 30 stycznia 2017 - 09:56
In God's Country to była pierwsza piosenka, jaką zagrałem na gitarze w ogóle
Napisano 31 stycznia 2017 - 18:13
Napisano 31 stycznia 2017 - 18:30
Myślę, że do ogarnięcia ale są dużo łatwiejsze. Polecam grać Volcano z jakimś podkładem do tego, ponieważ tam jest bardzo istotny bas no i trzeba mieć trochę takiego wyczucia w ręce do tej piosenki. Myślę, że bez efektów by się obyło ale przester by się wg. mnie przydał. Btw jakiego masz Les Paula ?
Days off are great...
"Kiedy intelektualna część gry przeważa nad duchową, nigdy nie osiąga się sukcesów, nigdy nie dochodzi się do czegoś wielkiego" John Frusciante
Napisano 31 stycznia 2017 - 19:35
Days off are great...
Napisano 31 stycznia 2017 - 19:53
Days off are great...
Napisano 04 lutego 2017 - 16:13
O ku#wa, gitara, piec, efekty = 900 zł. Kosmos. Ciekawe jak szybko rzucisz to wszystko w kąt .
Na początek, zamiast upierać się przy Volcano, naucz się podstawowych akordów, zagraj sobie Desire, AIWIY, One, Stuck in a Moment, a później bierz się za powerchordy. W tym pudełku z głośnikiem masz jakieś tam podstawowe efekty, pobrzdąkaj z nimi delayowe standardy jak Bad czy Streetsy, a nie od razu marzenia o łojeniu...
Napisano 15 lutego 2017 - 17:50
Z nowych fajnie wychodzi na akustiku Song for someone i Raised by wolfs, Prosty układ chwytów jest też na Miracle. Z klasyków polecam jak koledzy wcześniej One, AIWIY, staring at the sun. Stuck wymaga opanowania chwytów barowych, ale wychodzi naprawdę fajnie
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych