Close To The Edge
Posted 13 czerwca 2008 - 22:55
Posted 31 lipca 2008 - 21:51
W większości zgadzam się tu z przedmówcami. Dla mnie pioronujące wrażenie zrobiła solówka z "Love Is Blindness" (ZOOTV Sydney). A jeśli chodzi o jego solówki na albumach to wymiatają przede wszystkim: "Miracle Drug" (do tego wspaniały wokal, początkowo myślałem, że śpiewa to Bono ), bezapelacyjnie "Where The Streets Have No Name", "Bullet The Blue Sky" to dla mnie 80% Edge i 20% Bono+Adam+Larry, "Edge, play the blues" w "Silver And Gold", na pewno "Pride"... ehh mógłbym wymieniać godzinami, ale chyba te, które podałem są według mnie tymi "the best of the best of the best"
(do tego wspaniały wokal, początkowo myślałem, że śpiewa to Bono ) NAPRAWDE?? ta partie w dokladnie 3 minucie śpiewa The Edge??
jak to prawda to znaczy, że nie jestem godnym fanem bo nigdy tak sobie nie pomyslalem
Sygnaturka
Posted 26 marca 2009 - 15:51
Studium Gitarowe Egde'a:
http://www.amnesta.n...elay/index.html
wykresy itp dla fanatyków
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way
Oooh...ultraviolet...
Posted 09 kwietnia 2009 - 22:39
No jeżeli chodzi o brzmienie ostatniej płyty to dla mnie nie bałdzo. Zaczął używać innych wioseł niż Laklandy J Bassy (m.in P-Bassów, Warwicków, Gibsonów, Epiphone a nawet, z tego co widzialem na filmach ze studia jakiś Ibanez się przewinął).Hm, Adam jest tak prostym i nieskomplikowanym basistą, że nie wiele trzeba, żeby samemu dojść do tabulatur, brzmienia basu itd.
Epiphone użyty w Bootach (co to za model ?)
Na Gibsonie (Thunderbird ?) w Magnificent
a reszta ? Nigdzie nie ma żadnego info
Posted 09 kwietnia 2009 - 23:04
Spokojnie, poczekaj do trasy koncertowej i koniec off-topikowania, to jest temat o The Edge'u!No jeżeli chodzi o brzmienie ostatniej płyty to dla mnie nie bałdzo. Zaczął używać innych wioseł niż Laklandy J Bassy (m.in P-Bassów, Warwicków, Gibsonów, Epiphone a nawet, z tego co widzialem na filmach ze studia jakiś Ibanez się przewinął).
Epiphone użyty w Bootach (co to za model ?)
Na Gibsonie (Thunderbird ?) w Magnificent
a reszta ? Nigdzie nie ma żadnego info
Posted 11 kwietnia 2009 - 11:24
PS. Post dla tych, co przegapili
Posted 11 kwietnia 2009 - 11:29
ktos tu wrzucil wczesniej swietny artykul o delay'u the edge'a. Praktycznie jakiego utworu bym nie zagral bez echa to brzmialo tak 'plastikowo'. A takie electric co., pride czy streets wlasnie to az samemu rece po gryfie chodzily
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users