Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind [3. edycja]
Posted 08 września 2015 - 01:09
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 08 września 2015 - 20:14
Jak można głosować na Kite? No jak?
Posted 08 września 2015 - 21:32
Ok, rozumiem. Oko za oko!
Ludzie, do roboty! Latawiec no.1!
Posted 08 września 2015 - 22:34
THIS IS THE END
Niestety, nie uniknęliśmy kompromitacji w finale. Wygrywa jeden z najgorszych utworów na albumie, zszyty z wielu niepasujących elementów
When I Look at the Wolrd 11 (10) - 11 (14) Kite
Liczby w nawiasach oznaczają sumę głosów z poprzednich rund.
Bartłomiej Apostoł już spisuje głosujących, którzy doprowadzili do tak haniebnych wyników:
Judzie Tadeuszowi tylko przybyły zmarszczki od patrzenia na ten smutny świat:
Klasyfikacja generalna wraz z porównaniem z poprzednimi edycjami tym razem w postaci graficznej:
Smutek i żal. Ale od początku można było się spodziewać wstydu.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 08 września 2015 - 23:14
Genialna infografika porównawcza! Brawo za to Widać ciekawe tendencje.
Ja osobiście chciałem When I Look At The World na podium, oby jak najwyżej, ale nie spodziewałem się że pójdzie lepiej niż 3cie miejsce. Ale jak już szło... to doszło, mi pasuje wielce Dla kogoś to nic, dla mnie to jedna z najgenialniejszych piosenek U2 ever.
Posted 08 września 2015 - 23:58
Dziwny, przedziwny survivor. Ale z jakim fajnym happy endem. Choć Kite bym zrzuciła z podium. Ale i tak fajnie bo WILATW wygrało. Druga po Gone piosenka, której nie znosiłam, a potem (właściwie niedawno) olśniło mnie i pokochałam. Jeśli nie Walk On to chociaż to.
Dzięki Owłos za nawiązania religijne.
Music can change the world, because it can change people.
Posted 09 września 2015 - 00:25
Ale to może te nawiązania religijne od początku to sugerowały, bo ja When I Look At The World widzę też trochę jak rozmowę z bogiem (i nie czas roztrząsać co się pod tym pojęciem kryje), monolog do niego, z dennie-ludzkiej perspektywy. Przynajmniej jak pisałem przekład - mogłem z tego zrobić love song a nie chciałem spłycać i myślałem też i w ten sposób o tej piosence. Zresztą ona ma sto znaczeń. Dlatego jest debeściak.
Posted 09 września 2015 - 19:09
Zaraza i plagi egipskie na tych, którzy to uczynili.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users