Stuck In A Moment You Can't Get Out Of
Survivor Albumowy - All That You Can't Leave Behind [3. edycja]
Posted 02 września 2015 - 20:52
Stuck
I prosze opogrubienie, bo serio nie mam takiej mozliwosci, chyba, ze ktos mi powie jak xD
Edited by Redgar, 02 września 2015 - 20:59 .
Music can change the world, because it can change people.
Posted 02 września 2015 - 20:56
Stuck
I prosze opogrubienie, bo serio nie mam takiej mozliwosci, chyba, ze ktos mi powie jak xD
[ b ] Stuck [ /b ]
tylko opuść spacje
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 02 września 2015 - 21:15
Walk On
Posted 02 września 2015 - 21:29
Posted 02 września 2015 - 21:51
Stuck In a Moment You Can't Get Out Of
Posted 02 września 2015 - 21:51
Ależ te Wasze fronty psują survivory.. już moglibyście kite albo When I look at the World wywalić, Stuck jest przewspaniałe na tak wielu płaszczyznach, że aż nie ma co wymieniać..
Tyle tu wzniesień nad doznawaniem Walk On, a stucka to nie doznajecie niby? phi.
Posted 02 września 2015 - 21:57
zagłosowałbym na nią wcześniej broniąc BD, ale niestety, dałem słowo
Teraz mogę ^^
Ależ te Wasze fronty psują survivory..
hi hi hi hi hi hipokryta
Stuck to przecież kwintesencja przyjaźni, tak silnego i ważnego uczucia. W dodatku każdemu bliskiego, osobistego. Zwyczajnego, ale w tej zwyczajności jest trwała siła i energia.
Ale niektórzy wolą Birmę, co zrobisz.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 02 września 2015 - 22:04
Koniec rundy ósmej!
Brutalna i bezpardonowa pogoń przeciwników przyjaźni zakończyła się połowicznym sukcesem.
MAMY DOGRYWKĘ!
WALK ON 11 : 11 STUCK
Pozostałe głosy padły na
Kite - 2
When I Look at the World - 2
Zatem wyrzucamy słabszy z dwóch: Stuck lub Walk On. Choose wisely.
Dogrywka potrwa do czwartku 03.09.2015 do godziny 22:49:59
Ode mnie oczywiście
Walk On
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 02 września 2015 - 22:05
Ej ej nie hipokryta, ani razu nie zagłosowałem niezgodnie z sumieniem Tylko BD bym postawił nad Walk On, więc nie zagłosowałem w tamtej rundzie wcale.
Ja rozumiem doznawanie Walk On, ale po pierwsze to odbywa się przy wykonaniach live, po drugie nie tylko o doznawanie w survie chodzi.. Ech, zrzucacie z podium i emocjonalne i muzyczne arcydzieło, żeby wrzucić kawałek zdominowany przez rytmiczną gitarę, srsly.
I podpisuję się pod słowami Owłosa wszystkim (wszystkimi) kończynami.
Posted 02 września 2015 - 22:08
o! myślałem, że to już koniec ^^
Walk on
Więc jeszcze raz - rytmiczna gitarka, której doznajecie, czy genialny utwór, którego doznajecie.
Posted 02 września 2015 - 22:11
Walk On
Posted 02 września 2015 - 22:14
I podpisuję się pod słowami Owłosa wszystkim (wszystkimi) kończynami.
Również. Każdy doznaje co innego, po swojemu..
Walk On
Midnight is where the day begins.
Posted 02 września 2015 - 22:19
Posted 02 września 2015 - 22:21
A bo to tak jest, że fronty przeszkadzają dopiero wtedy, kiedy są przeciwko komuś
Co do Walk On, to jest to i chyba zawsze była dla mnie definicja U2. Prosta, ale jakże melodyjna piosenka, która niesie za sobą niesamowity przekaz. W ogóle, tekstowo, interpretowana na miliony sposobów, w różnych sytuacjach życiowych i do milionów sytuacji życiowych faktycznie pasująca idealnie. Kto mnie zna lepiej, ten wie, że jestem na tyle głupi, że rzadko mnie poruszają teksty piosenek i muzykę odbieram raczej tylko pod względem tego, czy piosenka podoba mi się muzycznie, czy nie, a Walk On jest jednym z tych wyjątków, gdzie oprócz ciarów od dźwięków mam również ciary od słów.
Można by się rozwodzić nad świetnością różnych wersji koncertowych, bo nawet na 360 (gdzie Walk On było najsłabsze w historii) znajduje się wykonanie, gdzie Edge poszalał i wydłużył solówkę, ale nie będziemy tego robić, bo skupiamy się tu na wersjach albumowych. Niemniej jednak, na albumie Walk On jest dla mnie również 10/10 i nawet w czasach kryzysu, powrót do Walk On był pięknym powrotem
Posted 02 września 2015 - 22:23
Posted 02 września 2015 - 22:33
A co złego jest w gitarze rytmicznej? 3 akordy and the truth Plus akurat na ATYCLB nie ma piosenki która nie byłaby wyprodukowana zaskakująco. O ile pamiętam w Walk On są 3 ścieżki gitary, co najmniej, jak się tylko wsłuchać. A piano nie gra też tylko wiadomych dźwięków ale i wcześniej. I tak dalej.
Bremo, dude, ja kocham Stucka, nie umiem go porządnie przełożyć od 7 lat jak próbuje bo zawsze mi się wydaje że spłycam, że nie oddaje tego "CZEGOŚ" dużego co ta piosenka ma, w niej jest i dosłowny muzycznie i wiadomo jaki soul. Problem w tym że dla mnie cały ten album jest taki w sumie no i jeśli muszę wybierać to właśnie tak.
Posted 02 września 2015 - 22:35
A bo to tak jest, że fronty przeszkadzają dopiero wtedy, kiedy są przeciwko komuś
A raczej czemuś - piosence Bo Stuck ewidentnie będzie (oby nie) ofiarą nachalnej próby ocalenia walk on. Nawet nie chodzi mi o pojedynek stuck kontra walk on, ale w rozgrywce są jeszcze Kite i When I look at the world.
No ale cóż, to tylko survivor xP
Posted 02 września 2015 - 22:40
Myślę, że Stuck ma głęboko gdzieś czy jest front czy nie, więc raczej komuś
Posted 02 września 2015 - 22:45
Fajnie by po prostu było, jakby survivor był jakąś wymierną poglądów forumowiczów, a nie ustawką jednego frontu.
PS ale przynajmniej coś osiągnąłem, wyciągnąłem z Was jakieś uzasadnienie ^^
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users