Jump to content

Photo

Próby w Vancouver

• Please log in to reply
245 replies to this topic

#161 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 01 maja 2015 - 19:31

Bardzo możliwe, że ta wersja sceny stojąca w hali próbnej nie jest jeszcze kompletna i ogołocili ją z E. W przyszłym tygodniu przenoszą się przecież dopiero na próby do właściwej hali, gdzie zaczną trasę.

W każdym razie to I nie może być takie wąskie, bo przecież tam będzie większy ścisk niż na widowni :D Bono sobie poradzi bo ucieknie na długaśny wybieg, ale chłopaki... nie wyobrażam sobie tego. Chyba, że Larry będzie cały koncert sam na I, gitarzyści na wybiegu a Bono na E. Taki rozrzut zespołu :P

#162 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 01 maja 2015 - 19:34

Larry stwierdził że jest już tak sztywny po Invisible że może go zastąpić automat perkusyjny , ot cała tajemnica wąskiej sceny :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#163 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 01 maja 2015 - 20:32

Brakuje imponujących ekranów, koncerty U2 zawsze słynęły z wyczesanej warstwy audio-wizualnej :P

Ich brak może zdradzać, że na fotografiach został uchwycony mocno wstępny wygląd sceny ;)

#164 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 01 maja 2015 - 23:49

Takie o to zdjęcie z Vancouver , czyli na pewno będzie Elevation i Until :P

11107724_988964087803924_243311581311862

Watch more TV

#165 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 01 maja 2015 - 23:51

Też jakoś nie mogę rozkminić, jak oni chcą logistycznie ogarnąć taką scenę. Chyba faktycznie zasadnicza część na jąd... tzn na "I" się będzie mieścić? Tyle że tam ciasno jakoś.

Nie znoszę Invisible, ale jako otwieracz może się nawet nieźle sprawdzić.

Z tej fejkowej listy Until mógłby się pojawić.  ;)

Lepszym openerem byłoby raczej Miracle, później znowu się okaże, że wytną Invisible na oficjalnym DVD.... :wacko:

Larry stwierdził że jest już tak sztywny po Invisible że może go zastąpić automat perkusyjny , ot cała tajemnica wąskiej sceny :D

Może to będzie cały jego zestaw perkusyjny na trasę, stąd potrzebuje mniej miejsca? :D

#166 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 02 maja 2015 - 02:49

Ale powiem Wam że o ile wcześniej lekceważyłem Playboy Mansion i odrzucałem razem z Miami ( :P ) z Pop to teraz stwierdziłem , że jednak trzeba mieć na nią nastrój. Coś jak z Numb na Zooropie. Wiesz że to nie jest najlepsze na płycie , ale w pewnych sytuacjach jak teraz o 4 rano , jest zajebista !

O ile dojdzie do skutku , to może być najbardziej chillowy kawałek ever zagrany na koncercie przez U2 :D

Watch more TV

#167 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 02 maja 2015 - 12:36

Dziwię się, że tak rzadko trenują Volcano (przynajmniej z tego co donoszą informatorzy), ta piosenka ma ogromny potencjał koncertowy, ale w moim odczuciu wymaga istotnego przeranżowania - m.in. poprzez zmianę tempa (już u Hollanda w październiku było widać, że Bono sobie nie radzi ze studyjnym). No chyba, że chłopaki już znaleźli na nią sposób i wiedzą jak grać :)

Inna sprawa to sponsorzy i supporty - sponsor na razie jeden i to mało znany, żadna uznana marka nie pokusi się o sponsoring trasy największego zespołu świata? Heloooo! No chyba, że czekają z takimi ogłoszeniami do ostatnich dni. To samo z supportem - na razie wychodzi na to, że w ogóle nie będzie.

#168 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 posts

Posted 02 maja 2015 - 14:15

Ale powiem Wam że o ile wcześniej lekceważyłem Playboy Mansion i odrzucałem razem z Miami ( :P ) z Pop to teraz stwierdziłem , że jednak trzeba mieć na nią nastrój. Coś jak z Numb na Zooropie. Wiesz że to nie jest najlepsze na płycie , ale w pewnych sytuacjach jak teraz o 4 rano , jest zajebista !

O ile dojdzie do skutku , to może być najbardziej chillowy kawałek ever zagrany na koncercie przez U2 :D

O to to, nastrój na piosenki przychodzi i odchodzi. Ja też nie przepadam za PM MW, ale koncertowe wersje mogą mnie pozytywnie "zniszczyć" tak, że się zakocham, tak jak to było u mnie przy Elevation. Albumowe jest niezłe, ale koncertowo mnie wgniotło, tak więc PM też może być takim przykładem.

A ascetyczna scena pasuje do ascetycznego charakteru płyty trasy, chyba w myśl  zasady im więcej, tym mniej. Stawiają na muykę a nie błyskotki :)

Ten poprzeczny element, nasze I, to bankowo miejsce na orkiestrę. Zastanawia mnie jednak gdzie tam się zmieści Larry ze swoją niemałą perkusją.

Music can change the world, because it can change people.

#169 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 posts

Posted 03 maja 2015 - 09:15

z wczorajszych (prawdopodobnie) prób - Song For Someone:

http://www.youtube.com/watch?v=uN2OSz-pfU0

i Sunday Bloody Sunday:

http://www.youtube.com/watch?v=DCqzU-pdYZc

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#170 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 posts

Posted 03 maja 2015 - 11:27

Szczerze mówiąc mogli by sobie podarować to SBS a już na pewno w takiej wersji. Jeśli już to tylko Edge z PopMartu.

"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#171 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 03 maja 2015 - 16:13

No widać że Sunday'a nie odpuszczą cokolwiek by się nie działo :P

Ale już wolę tą wersję akustyczną niż znów mają męczyć elektrycznie bez polotu :P

Watch more TV

#172 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 posts

Posted 03 maja 2015 - 17:22

wszystko fajnie pięknie tylko gdzie jest This is where you can reach me now??

#173 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 posts

Posted 03 maja 2015 - 18:38

Może i fajnie, pięknie, ale gdzie jest Moment of surrender?!?!! Dla byłaby to nieodżałowana strata.

#174 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 03 maja 2015 - 19:18

Brak This Is faktycznie niepokojący, miejmy nadzieję, że po prostu jeszcze żaden fan nie natrafił na próbę tego kawałka.

A braku MOS nie żałuję, wolę jak kończą koncerty energetycznym kopem niż takim nostalgicznym i przygnębiającym Momentem.

#175 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 03 maja 2015 - 19:31

Ja też bym chciał powrotu MoS, zwłaszcza, że ostatnio ponownie go doznałem.

This is where you can reach me now musi być! Poza tym był openerem na liście Drzewarzeskiego, więc o co Wam chodzi? :P

A mi się to SBS podoba, akustyk przy mocnych bębnach, ciekawie to brzmi.

#176 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 03 maja 2015 - 20:55

meh, takie se i jedno i drugie.

#177 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 03 maja 2015 - 21:34

Kilka ciekawostek z frontu:

Bono: On May 14 we’re going to find out if the album worked and if the experiment worked,” Bono says. “If people know those words and feel those songs, then the experiment was right.”

One of the most artful and ambitious aspects of the show will be the “divider”, a wide walkway that at the midpoint of the show separates the two sides of the crowd and joins two stages at opposite ends of the arena.

Bono says the divide is setting up for the breaking of the barrier in the second half of the show: “When we undo that division, we’ve got to really glue them together.”

UPDATE: The “divider” looks to be two large video screens that will lower and block each side of the audience from each other, before rising up for the second half of the show.

Three different stages: Spanning nearly the entire floor of the arena, the tour features a rectangular stage that lights up like an “i” for “innocence” and a smaller, circular stage that lights up like an “e” for “experience”. Connecting them is the aforementioned “divider” walkway, which Bono says will create a barrier in the first half that breaks down in the second.

Two halves with an intermission: For the first time, U2 will have an intermission in between two sets instead of one giant show. The “innocence”-themed first half will be a static setlist, while the “experience”-themed second half will be more varied.

The same show for two nights: With most of U2’s dates spanning two nights, the original plan was to play two completely different shows – but that has been abandoned in favor of a single show performed twice with a few variants. The band feared they would leave out setlist staples on certain nights and potentially leaving some fans feeling they got the “second-best” show. Now, everyone gets mostly the same set.

Speakers on the ceiling: U2 have moved their sound system to the rafters, placing “an oval of 12-speaker arrays” that sends the sound down toward the fans below. The innovative system creates a consistent sound throughout the arena, rather than different sounds depending on your seating arrangement. If successful, the setup could prove influential for other bands in later shows.

No guitar from Bono: The frontman admitted he is still recovering from his injuries sustained in a nasty bike accident. He still can’t move certain parts of his injured hand, and can’t play guitar as a result. But he looked at the rest of the band and said “They don’t seem to mind” with a wry smirk.

The band starts out illuminated by a single light bulb: Mirroring Bono’s beginnings as a songwriter, the band will begin the show lit up by just one swinging bulb, which will add to the mystery of the early performances.

New songs from Songs of Experience: Since the second half of the show is to be the “experience” part of the set, at least one or two new songs from the upcoming Songs of Experience could be featured. The band wouldn’t confirm this, but there is a “mobile studio setup” backstage where they have been working on the album while prepping for the tour. So it’s highly possible that they use the tour to debut brand new songs.

Edited by Redgar, 03 maja 2015 - 21:34 .

#178 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 03 maja 2015 - 23:24

Jak dla mnie to wszystko zapowiada się pasjonująco  :D

Intrygująca jest ta koncepcja dwuczęściowego koncertu - bo jest to coś zupełnie nowego w ich koncertach. Daje im to duże możliwości. Cieszy to, że jest szansa na to, że usłyszymy zupełnie nowe utwory (z drugiej strony z tych zagranych na 360 Tour doczekaliśmy się na albumie tylko EBV). Jeśli druga część koncertu ma być bardziej płynna to możemy się tutaj doczekać wielu perełek  :)  Mam nadzieję, że dzięki tym wszystkim planom zwiększy się ilość utworów w setliście  ;)

Dołączona grafika

#179 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 04 maja 2015 - 07:14

Cedarwood z prób:

https://www.youtube.com/watch?v=1h5GogHVVG0

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#180 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 04 maja 2015 - 11:56

Cedarwood ma zadatki na wymiatanie :P

Watch more TV

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users