Dla mnie najsłabszy numer z płyty, i tyle w temacie.
o, to jest sensowny argument z tym można podyskutować, bo określenie wieśniacka niewiele mi mówi o piosence (ciężko to jednoznacznie rozumieć, no).
Posted 27 stycznia 2015 - 22:18
Dla mnie najsłabszy numer z płyty, i tyle w temacie.
o, to jest sensowny argument z tym można podyskutować, bo określenie wieśniacka niewiele mi mówi o piosence (ciężko to jednoznacznie rozumieć, no).
I can't say where it is
But I know I'm going.
Posted 27 stycznia 2015 - 23:09
KONIEC RUNDY PIERWSZEJ!!!
Chociaż kolega acr oskarżył mnie, jakobym ja Dylana nie lubił...nie jestem sam! Odpada bowiem
All Along the Watchtower z 12 głosami.
Pozostałe głosy rozkładały się następująco:
Van Diemen's Land - 7
Love Rescue Me - 3
God part II - 2
Helter Skelter - 1
Heartland - 1
co daje niezby imponującą liczbę 26 głosów w tej rundzie. Postarajcie się bardziej!!!
Za karę/w nagrodę:
https://www.youtube.com/watch?v=d2nMo-Tt9R0
Do wyboru zostały:
1. "Helter Skelter"
2. "Van Diemen's Land"
3. "Desire"
4. "Hawkmoon 269"5. "All Along the Watchtower" (miejsce 12)
6. "Silver and Gold"
7. "Angel of Harlem"
8. "Love Rescue Me"
9. "When Love Comes to Town"
10. "Heartland"
11. "God Part II"
12. "All I Want Is You"
Runda druga potrwa do czwartku 29.01.2015, do godziny 23:00:00.
Ode mnie: Love Rescue Me
Posted 27 stycznia 2015 - 23:20
Nie podoba mi się to, nie rozumiem tego najazdu na All Along... już w pierwszej rundzie. Nawet Love Rescue Me i God Part II wywaliłabym wcześniej, chociaż je obie lubię bardzo.
Już nie mówiąc jak bardzo ten kawałek jest lepszy od Van Diemen's Land.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 27 stycznia 2015 - 23:21
Van Diemen's Land
Posted 27 stycznia 2015 - 23:23
Ależ Owłosie - o Dylana chodziło mi z Love Rescue Me właśnie, nie o cover All Along który (Stokrotko) faktycznie nie wyszedł wtedy najlepiej, nie to co na LoveTown Tour gdzie pozamiatali równo. A teraz naprawdę nie wiem na co zagłosować. Chyba God Part II. To jedyna piosenka której nie umiałbym bronić bo jak rzadko ze mną i U2 bywa, żadnych emocji przy niej nie czuję.
Posted 27 stycznia 2015 - 23:25
Przy RAH istotnym dla mnie jest kwestia "jutowości" przy poszczególnych kawałkach. Jak najbardziej jestem więc za wywaleniem w pierwszej kolejności coverów
Helter Skelter
Posted 27 stycznia 2015 - 23:30
Chyba God Part II. To jedyna piosenka której nie umiałbym bronić bo jak rzadko ze mną i U2 bywa, żadnych emocji przy niej nie czuję.
don't you believe in uzi?
Posted 27 stycznia 2015 - 23:37
Przy RAH istotnym dla mnie jest kwestia "jutowości" przy poszczególnych kawałkach.
oh c'mon, przecież Van Diemen's Land to remake jakiejś starej folkowej piosenki a U2owa wersja Helter Skelter jest naprawdę świetna.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Posted 28 stycznia 2015 - 00:42
bo mam dwa następne dni bardzo zawalone i czasu na jakąkolwiek obronę też nie będzie, więc wrzucam już teraz
Love Rescue Me
i wiem, że VDL jest słabe ale nie od Love Rescue Me
Music can change the world, because it can change people.
Posted 28 stycznia 2015 - 00:55
El silencio se vuelve melodia
Posted 28 stycznia 2015 - 02:13
Posted 28 stycznia 2015 - 02:22
Posted 28 stycznia 2015 - 02:34
Helter Skelter, God Part to rattle'owy Exit także pozdro nie dotykać
Posted 28 stycznia 2015 - 05:44
sorrka, ale ja muszę dotknąć. God Part II, konsekwentnie, bo jak się kończy to nie tęsknie wcale.
I can't say where it is
But I know I'm going.
Posted 28 stycznia 2015 - 07:31
konsekwentnie (nie że słaby ale (dla mnie) najsłabszy)
Helter Skelter
Posted 28 stycznia 2015 - 11:18
wieśniacka w sensie słoma z butów, przedobrzone kantry itp., tak to zrozumiałem i rozumiem czemu może się nie podobać. choć mi się osobiście podoba
Dokładnie to miałem na myśli, myślałem że wszyscy rozumieją potoczne znaczenie słowa wieśniackie, bez rozkładania na czynniki pierwsze.
a Van Diemen's Land to chyba najbardziej Country kawałek U2, który nie przypadły mi do gustu.
Weźmy takie Whithe As Snow, o wiele bardziej poprawne.
Znowu głosuję na Van Diemen's Land
Co do God Part II, słychać tam już powiew Achtung Baby, no i ogólnie świetne nawiązanie do God.
Na Helter Skelter też chyba zbyt szybko.
0 members, 3 guests, 0 anonymous users