setlista:
Napisano 05 grudnia 2014 - 11:32
setlista:
Napisano 07 grudnia 2014 - 12:32
Czy ktoś leci do Glasgow? W celu zakupienia biletów mam się zarejestrować w Eventim.uk? czy jest jakiś Szkocki eventim?
Napisano 07 listopada 2015 - 21:44
Że będzie dzisiaj Jim Kerr tośmy wiedzieli, ale okazało się, że jest też Charlie Burchill..
nie ma siły, muszą coś zagrać.
Napisano 07 listopada 2015 - 21:45
@U2logic, remember...
Wim Wenders nie zachęcił do zagrania Stay w Berlinie, so...
Napisano 07 listopada 2015 - 22:40
Kurdebele, piękna sprawa z panami z Simple Minds. I pomyśleć, że w 1987 roku, pierwszy pan z lewej na zdjęciu, które wrzucił J99, zagrał razem z U2 utwór "40" w Glasgow...
Napisano 07 listopada 2015 - 23:28
Najlepsze Wowy trasy ...
Napisano 07 listopada 2015 - 23:40
"Simple Minds right in front of you.." - dawać ich na scenę!
Napisano 07 listopada 2015 - 23:50
Na scenie pewnie się nie pojawią ale poleje się whisky po koncercie oj poleje
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 07 listopada 2015 - 23:52
Hah, miałem dokładnie to samo napisać. Czekamy zatem na jakieś zakulisowe foty.
Napisano 07 listopada 2015 - 23:57
Tym bardziej że po koncercie leci z głośników Glittering Prize
So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul
Napisano 08 listopada 2015 - 00:06
Dobry show dziś, dobra publika, Vertigo lekko skopane przez Edka przez to lepiej zabrzmiało Znów The Fly z wokalem "chyba na żywca", Wowy ze snippetami Love Will Tear Us Apart i Shine Like Stars i świetne 40 na koniec, no i Glittering Prize jako outro ( lepszy rydz niż nic, choć chciałoby się Jima i Charlie'go na scenie lub jakiś snippet SM).
Czekam na boota.
Napisano 08 listopada 2015 - 00:10
Dla porządku set:
Edit" Fajnie że w krajach anglojęzycznych Bonias utrzymuje snippet 'Hold Me Close" po Iris. Rekompensuje to w połowicznie świetny snippet 'Mofo" z początku trasy
Napisano 08 listopada 2015 - 01:17
"Inivisible" podobno było śpiewane przez Bono na żywo (piszę podobno bo nie słuchałem dzisiejszego koncertu). Pewnie jest to zmiana zrobiona pod kątem rejestracji koncertu w Paryżu. Może chcą pozbawić Gavina tantiem z DVD?
Napisano 08 listopada 2015 - 01:29
"Inivisible" podobno było śpiewane przez Bono na żywo (piszę podobno bo nie słuchałem dzisiejszego koncertu). Pewnie jest to zmiana zrobiona pod kątem rejestracji koncertu w Paryżu. Może chcą pozbawić Gavina tantiem z DVD?
,,The Fly"
Napisano 08 listopada 2015 - 01:30
Piłeś, nie pisz
Nie edytuję, ale wiadomo o co chodzi. Dzięki Jacob
Napisano 08 listopada 2015 - 02:19
wylecieli z Glasgow zaraz po koncercie
właśnie teraz ląduje ich samolot w Paryżu
http://images75.foto...996767cdmed.jpg
Napisano 08 listopada 2015 - 14:50
U2start twierdzi że linie wokalne w The Fly podczas nocy pierwszej i drugiej różniły się co potwierdzałoby tezę jakoby Bono śpiewał gdzieś z czeluści sceny Fajnie , może pokażą to na DVD.https://www.youtube....h?v=gvdv5I1UuIw
No i to nazywam wykonaniem Wowy:P Oba snippety nie były grane po sobie chyba od 20 lat
Napisano 08 listopada 2015 - 15:26
Oby to była przymiarka do DVD!
Napisano 08 listopada 2015 - 15:50
Nooo faktycznie WOWY jak za dawnych dobrych czasów <3
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 08 listopada 2015 - 17:34
Ogólnie jestem bardzo ciekaw jak zostaną wizualnie zrealizowane te najbardziej statyczne fragmenty koncertu a więc The Fly i Invisible. To pierwsze myslałem, że zostanie całkowicie pominięte, ale z drugiej strony skoro teraz wprowadzili wokal Boniasa live to może wcale tak nie być.
Zrobią jak w Sydney - będzie ujęcie z backstage, jak Bono śpiewa, robiąc sobie makijaż (czy coś takiego).
Invibisle z kolei to ciężki kawał chleba dla reżysera bo chłopaki stoją jak słupy soli. Sam daleki plan ukazujący wizualizacje ekranowe nie uciągnie całej piosenki. Pewnie będą się ratowali tymi małymi kamerkami w środku ekranu, albo i wpuszczą tam z dwóch operatorów.
Mogą też polecieć alternatywą - 3/4 kawałka to będzie statyczne ujęcie na wprost ekranu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych