Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1181 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 posts

Posted 06 grudnia 2014 - 16:27

Tak mówi Tickemaster :)

Na pre-sale eventim nie miał nic poniżej €68.

ALE system ticketmastera w odróżnieniu od eventimu w procesie finalizacji zakupu wymaga przepisania captcha (dziwny ciągi słów, żeby system wiedział, że to człowiek dokonuje zakupu, nie bot). To jest bardzo niefajne rozwiązanie, bo np. są 3 wolne bilety na płytę, a 5 chętnych w danym momencie. Wszystkie 5 osób dodaje bilety do koszyka (system na to pozwoli), po czym zaczyna proces finalizacji i wtedy właśnie pojawia się captcha. I wydawałoby się że wszyscy są już szczęśliwi, a tutaj zonk, bo dostępne są tylko 3 bilety, więc trzy osoby, które jako pierwsze dokończą check out zostaną z biletami, pozostałe dwie muszą zaczynać cały proces od początku łącznie z wyborem kategorii biletów etc. I bardzo często już, jak wpisujemy captcha, klikamy 'confirm'/'next' (czy jaki dokładnie pojawia się tam komunikat) pojawia się komunikat: przepraszamy, ale bilet, który wybrałes/aś nie jest już dostępny.

To osobista decyzja każdego z was, ale Eventim serio ma łatwiejszy i szybszy system zakupu, tam wkładasz bilet do koszyka, jeśli jest w koszyku, to masz 13 minut na dokończenie/opłacenie rezerwacji i w tym czasie twojego biletu nikt ci nie 'podwędzi' (na te 13 minut jest on w systemie niewidoczny dla innych). Niestety w ticketmasterze bilet w koszyku nie oznacza, że on tam zostanie. Jeśli ktoś jest szybszy, ma szybsze łącze internetowe etc. ten ma bilet.

Been there, done that i jeśli tylko jest opcja eventim/ticketmaster, zawsze wybieram eventim.

#1182 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 06 grudnia 2014 - 22:32

A ktoś wogóle widział w presale te bilety za 37 Euro na innych stadionach? Może po prostu ta pula nie trafiła do sprzedaży presale. Nie chce mi się wierzyć, że Berlin nie oferuję najtańszej klasy cenowej skoro są dostępne na pozostałych stadionach - jak i w to, że jedynie Ticketmaster będzie oferował te bilety. Na pewno nie na należy tym się kierować, w wyborze portalu, na którym dokonamy transakcji w poniedziałek. 

#1183 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 posts

Posted 06 grudnia 2014 - 23:05

Na pewno nie na należy tym się kierować, w wyborze portalu, na którym dokonamy transakcji w poniedziałek. 

Oby na eventimie w poniedziałek były za €37 bilety, tego wszystkim życzę. Co do ticketmastera, poczytaj sobie mało przychylne komentarze z pre-sale w USA, gdzie ticketmaster jest #1 vendorem (i częścią LiveNation). 

#1184 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 06 grudnia 2014 - 23:39

Oby na eventimie w poniedziałek były za €37 bilety, tego wszystkim życzę.

Hmmmm...

Jak kupowałem swoje w piątek, to dość dokładnie prześledziłem układ sali i dostępne kategorie wraz z cenami i na 100% nie było takowych.

Najpradwopodobniej takowych w Berlinie w ogóle nie ma i nie będzie ze względu na układ trybun i pojemność hali O2. 

#1185 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 00:37

No ale bezsensowne byłaby sytuacja w której wysoka trybuna kosztuje tyle co płyta ;)

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1186 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 10:31

Aj, trochę Wam zazdroszczę tego szykowania się już na koncerty. Ja póki co czekam na to czy mojemu bratu w Londynie uda się coś upolować. Jeśli się uda,to może z częścią z Was zobaczę się w ostatnich dniach października...a jeśli się nie uda to pewnie zobaczymy się w 2016...i to może na najładniejszym stadionie w Polsce  :D

It's no secret that the stars are falling from the sky

#1187 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 10:41

6!

Z ciekawostek - Tcketmaster rozsyła maile uspokajające ewentualne obawy w opóźnieniach w dostawie (może nie na wszystkie koncerty).

Jedno z wyjaśnień jest m. in. takie, że 'daje to nam czas na sprawdzenie (...) że wszyscy przestrzegali przyznanych im limitów' - czyt: chyba jednak kto podwójne wykorzystał kody nie będzie mógł spać spokojnie.

pozdro, Wiercioch

"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#1188 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 10:47

W gąszczu postów i wszelakich komunikatów, nie jestem w stanie wyłowić informacji dot. biletów na koncerty w USA, a wiem, że ktoś coś tutaj pisał o formie paperless... Ktoś coś kojarzy ?

#1189 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 10:59

Taka uwaga dla tych, co dublowali zakupy biletów w przedsprzedaży (więcej niż dozwolonych 2-óch) używając jednego kodu...

http://zootopia.u2.c...isuse-of-codes/

Wygląda na to, że będzie audyt w firmach dystrybujących bilety i będzie weryfikacja...

#1190 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 14:35

Ale nie na U2 :-D
Zwłaszcza, że 80% biletów poszło na przedsprzedaży do fanów z subskrypcją i jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że skoro jest takie "wzięcie" koncertów już na tym etapie , to ma być drętwo.

#1191 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 14:46

80%? strasznie dużo :/

IrishGirl z u2.heh.pl

#1192 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 14:50

Zwłaszcza, że 80% biletów poszło na przedsprzedaży do fanów z subskrypcją

Skąd ta informacja?

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1193 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 07 grudnia 2014 - 16:13

U2 zagrają w Dublińskiej hali 3Arena conajmniej 2 -3 razy pod koniec Listopada przyszłego roku, jak zdradza ich długoletni współpracownik. 

http://www.independe...r-30804929.html

#1194 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 posts

Posted 08 grudnia 2014 - 08:01

U2 zagrają w Dublińskiej hali 3Arena conajmniej 2 -3 razy pod koniec Listopada przyszłego roku, jak zdradza ich długoletni współpracownik. 

http://www.independe...r-30804929.html

3Arena to wcześniejszy O2 Point Arena, przed przubudową The Point. To właściwie nie hala, a kryty mafiteatr na 14000 widzów wbudowany w ściany byłej zajezdni tramwajowej. W jej wnętrzu nagrywano m.in. "Ratte and Hum". Miałem okazję widzieć tam sporo koncertów od jej otwarcia po przebudowie. U2 zagrało tam nawet koncert.... ;) dla pustych trybun, aby uświetnić na wieczność historię tego miejsca!

Tam nie wystarczy nawet subskrypcja U2 aby zakupić bilet. Na Kings Of Leon  - pierwszy otwarty rockowy koncert jaki tam zagrano po przebudowie bilety kupiłem 2 sekundzie sprzedaży - a wylądowałem w przedostatnim rzędzie trybun ;)

#1195 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 08 grudnia 2014 - 10:47

Czy eventim nie prowadzi sprzedazy biletów?

#1196 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 08 grudnia 2014 - 10:51

chodzi mi o bilety na glasgow na 7 pazdziernika, wiecie gdzie je moge jeszcze dostac?

#1197 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 posts

Posted 08 grudnia 2014 - 12:02

Poszukuję osoby, która mogłaby kupić 2 bilety na płytę w obojętnie jakim mieście Europejskim (jutro podobno rusza sprzedaż do Barcelony), ponieważ sam niestety nie mogę gdyż w tych godzinach pracuję.

Ewentualnie, jestem zainteresowany odkupieniem 2 biletów na płytę - obojętnie gdzie w Europie.

Gdyby ktoś zechciał pomóc podaje numer kontaktowy :

693 205 997

Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen

#1198 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 posts

Posted 08 grudnia 2014 - 16:38

Paryże, Antwerpie, Amsterdamy, Berliny - sold out. I teraz wielka niewiadoma jak dowiemy się o kolejnych koncertach. Presale czy sprzedaż otwarta….

#1199 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Posted 08 grudnia 2014 - 16:41

Presale czy sprzedaż otwarta….

Najpierw jedno a potem drugie, to chyba oczywiste.

#1200 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 posts

Posted 08 grudnia 2014 - 16:42

Paryże, Antwerpie, Amsterdamy, Berliny - sold out. I teraz wielka niewiadoma jak dowiemy się o kolejnych koncertach. Presale czy sprzedaż otwarta….

Na bank pre-sale. Zawsze tak jest to organizowane, że jeśli ze względu na zapotrzebowanie dodają koncert, to ten sam schemat się powtarza: Pre-Sale (kwestia,czy zrobią tylko znowu osobne dla experience i innocence?) a potem general sale.

Z tym, że teraz pewnie 95% kodów pre-sale już wykorzystanych, więc większe zdecydowanie szanse dla tych bez członkostwa w fc :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users