Jump to content

Photo

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1141 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:09

Spokojnie chyba Niemcy nie będą tak szastać 2 setkowymi banknotami Ejrosów ;)

#1142 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:13

nie wiem, czy już ktoś pisał, ale w Berlinie na płytę są bilety z podziałam na prawą i lewą stronę sceny... przydzielane z automatu niestety...

to tak żeby dodać dreszczyku emocji do całego tego procesu ;)

#1143 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:17

nie wiem, czy już ktoś pisał, ale w Berlinie na płytę są bilety z podziałam na prawą i lewą stronę sceny... przydzielane z automatu niestety...

To prawda, dopiero teraz to zauważyłem :) mam lewą stronę.

#1144 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:20

przeczuwam częstą wymianę telefonów między forumowiczami ;)

ja mam na jeden dzień na prawo, na drugi na lewo więc nudno nie będzie... chyba że dziadki też się będą wymieniać ;)

#1145 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:23

Informacja z smsowego biletu (Berlin), jeśli zakupi się więcej, niż 1 bilet:

Please be aware that you will receive one single ticket for all of the seats purchased.

For this reason, you must be admitted as a group unless attending alone.

#1146 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:34

Informacja z smsowego biletu (Berlin), jeśli zakupi się więcej, niż 1 bilet:

Please be aware that you will receive one single ticket for all of the seats purchased.

For this reason, you must be admitted as a group unless attending alone.

Aha czyli jeśli ktoś kupi bilety dla kogoś to muszą razem przez bramkę przejść jako grupa. Nie z racji karty kredytowej ale z racji tego jednego całościowego biletu.

Istotna informacja! Dzięki elemik!

#1147 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 16:53

Dobra to jeszcze jedno malutkie pytanko , i łopatologiczna odpowiedź.

Sytuacja wygląda tak: Kupuję jeden bilet z karty kredytowej mojej mamy lub taty ( którzy nie jadą bo czekają na koncert w Polsce) wpisuję podczas procesu moją markę telefonu i numer na który ma przyjść sms. Czy w tym bilecie bedą dane moje czy mamy np ? Bo kasa przelana z jej konta jakby. I nagle jakiś niemczur na bramce powie mi że było coś kombinowane z telefonem bo s inne dane kupującego ? Chyba że podczas kupowonia wpisuję się oddzielnie dane kupującego niezależnie od danych konta z karty kredytowej.

+ Co to za pomysł ( tak jak na Kate Bush) sprawdzać karty kredytowe ? Nie spotkałem się z czymś takim O.o Co jak rodzina kupuje bilety i kupujący z losowej przyczyny nie może pojechać ? Przepadają wszystkie bilety bo podpis na karcie nie zgadza się z danymi na reszcie biletów :D ?

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1148 elemik

elemik

Użytkownik

• Members
  • 97 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:01

Dobra to jeszcze jedno malutkie pytanko , i łopatologiczna odpowiedź.

Sytuacja wygląda tak: Kupuję jeden bilet z karty kredytowej mojej mamy lub taty ( którzy nie jadą bo czekają na koncert w Polsce) wpisuję podczas procesu moją markę telefonu i numer na który ma przyjść sms. Czy w tym bilecie bedą dane moje czy mamy np ? Bo kasa przelana z jej konta jakby. I nagle jakiś niemczur na bramce powie mi że było coś kombinowane z telefonem bo s inne dane kupującego ? Chyba że podczas kupowonia wpisuję się oddzielnie dane kupującego niezależnie od danych konta z karty kredytowej.

+ Co to za pomysł ( tak jak na Kate Bush) sprawdzać karty kredytowe ? Nie spotkałem się z czymś takim O.o Co jak rodzina kupuje bilety i kupujący z losowej przyczyny nie może pojechać ? Przepadają wszystkie bilety bo podpis na karcie nie zgadza się z danymi na reszcie biletów :D ?

Na biletach smsowych są informację o dacie, obiekcie, miejscu (płyta sektor), nie ma danych osobowych. ale nie wiem, czy takowe są wpisane w qr code? W pass booku tez nie ma podanego nazwiska nawet, tylko data, rodzaj biletu i tyle. Ja bym nie panikował tutaj za bardzo.

Na Kate Bush nie były sprawdzane karty kredytowe, tylko IDs (dowód, prawo jazdy etc.) z nazwiskiem identycznym, które widniało na WYDRUKOWANYM bilecie. W moim przypadku nie używam swojego imienia, tylko pseudonim (mail, konto na eventimie etc.) Tak więc imię było inne na bilecie inne na ID, nazwisko było to samo i to wystarczyło, by spokojnie wejśc i uczestniczyć w tym cudownym muzycznym spektaklu 'Before the Dawn'.

W przypadku U2 nie ma takiej opcji (wydruku nazwiska). Poza tym przy Kate Bush od samego początku, zanim jeszcze ruszyła sprzedaż było zaznaczone info, że bez pokrywających się nazwisk na bilecie i ID wstęp na koncert będzie niemożliwy (tylko Kate nie koncertowała od 35 lat, więc wydarzenie było MEGA i szansa dla koników również). 

Jeśli z różnych przyczyn osoba nie mogła iść na koncert Kate Bush, bilety można było zwrócić i po nominalnej cenie wracały one do sprzedaży, gdzie ktoś mógł je zakupić i dostawał nowy wydruk ze swoim nazwiskiem.

Dodam tylko, że ten system zadziałał, Kate zagrała 22 koncerty dla ponad 70 tyś ludzi.

#1149 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:09

hej czy wiadomo już jaka to będzie trasa?? Na akustyczną to szkoda zachodu jak dla mnie więc chciałbym się dowiedzieć czy będzie prąd:) Ktoś wie?

#1150 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:10

Spokojnie chyba Niemcy nie będą tak szastać 2 setkowymi banknotami Ejrosów ;)

No taki Polaczek jak ja tym bardziej nie będzie szastał 8 stówkami za jeden bilet ;)

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1151 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:12

No taki Polaczek jak ja tym bardziej nie będzie szastał 8 stówkami za jeden bilet ;)

Niemcy może i ekonomicznie nas mogą wykończyć ale odwagi, hartu ducha i pomysłowości nam nie odbiorą - Dostaniemy się na ten koncert ;)

#1152 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:22

hej czy wiadomo już jaka to będzie trasa?? Na akustyczną to szkoda zachodu jak dla mnie więc chciałbym się dowiedzieć czy będzie prąd:) Ktoś wie?

to ze trasa jest akustyczną jest tak samo prawdziwe jak to,że nazywa się Volcano Tour. Srsly, skończcie juz temat akustycznej trasy, U2 to nie idioci. ;)

#1153 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:24

Trasy brzdęku brzdęku bym się nie spodziewał, zamiast tego jakiś kompletnych przemeblowań w setach koncertowych zwłaszcza tam gdzie mają się odbyć 4+ koncerty. Tam to się będą dopiero cuda działy. 

#1154 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:30

elemik dzięki wiielkie za odpowiedź :) Aa czyli na Kate był identyczny system jak Na koncercie Jack'a White'a to już jestem w domu :P

A i sorki że zapytałem w tym temacie , pisałem z telefonu i nie zaktualizowała mi się lista tych nowych dedykowanych tematów :P

Watch more TV

#1155 pasłęczanin

pasłęczanin

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 17:45

to ze trasa jest akustyczną jest tak samo prawdziwe jak to,że nazywa się Volcano Tour. Srsly, skończcie juz temat akustycznej trasy, U2 to nie idioci. ;)

Dzięki za pocieszenie:)

Chętnie się wybiorę do Glasgow z tego względu, że bilety się nie rozejdą jak w Londynie czy Berlinie i większa szansa że dostane dwa:)

Ma ktoś informację o cenach dotyczących tych koncertów? Nie mogę nic znaleźć...

#1156 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 18:42

A ja dalej swoje :) miejsce na płycie można było wybrać, z planu sali

#1157 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 19:04

czy na te koncerty ...akustyczne to mamy sie ubrac jak do filharmonii ...??:):):)

#1158 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 19:07

O masz :P Nikt nie powiedział o koncertach akustycznych że na 100% odbędą się na tej trasie ;) Adam coś palnął , nie pomyślał. U2 nie strzeliło by sobie takiego gola ( choć potrafią :D ) i nie wyprzedało 17 000 biletów w największych halach na koncert akustyczny :P

Watch more TV

#1159 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 19:10

Jak do eleganckich restauracji bez marynarki nie wpuszczają :P

#1160 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 05 grudnia 2014 - 19:24

ewentualnie jak bede stal pod scena i sluchal brzdeku struny A podczas akustycznej wersji Exit., mam sie mniej awanturowac .?:)

bo jak mawial klasyk " klient w ...."

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users