eventim.de
Kupowałeś na płytę mam rozumieć? Te 35 EUR to chyba kasują za wysyłkę do Rzeczpospolitej.
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:18
eventim.de
Kupowałeś na płytę mam rozumieć? Te 35 EUR to chyba kasują za wysyłkę do Rzeczpospolitej.
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:19
@aguszka81
Nie martw się, nie ma tylu oszołomów którzy zapłacą 50 $ aby mieć możliwość wcześniejszego kupna biletów na koncert grupy która wydała kolejny kiepski album
Dla Ciebie też starczy. Wierzę w to mocno.
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:20
tak,na płytę..nie wiem o jaką wysyłkę Ci chodzi, "bilet" dostałem na komórkę, potwierdzenie na maila
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:22
Przecież będą kasować takie duble na jeden kod bez ostrzeżenia....
Było jak wół o tym w oficjalnym FAQu
Jakoś nie mogę tego znaleźć. Byłbyś w stanie wskazać fragment? Z góry dzięki.
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:23
eventim.de kasuje 35 ojro za bilety drukowane (nie te do wyświetlenia na ekranie telefonu) wysyłane na Rest of world (czyli między innymi do naszego kochanego kraju).
PS. A ja chyba kupię sobie dizisiaj jeszcze świnkę skarbonkę nabazgram na niej U2 i będę odkuwał się z właśnie wykrwawionego do cna portfela...
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:24
czyli 2,50 euro to koszty obsługi przy kupnie biletu na płytę (czyli ten kod na telefon) a 35 euro to koszty w przypadku biletów na trybuny (papierowych), które są przesyłane do Polski, tak?
sorry, że pytam, ale chcę mieć pewność
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:28
W takim razie powinniśmy błogosławić taką metodę wysyłki
A co jak mi smarfon pierdyknie?
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:30
Tak trochę to mnie wkurza to narzekanie, ze trzeba tyle jechać, nocleg itp.
W przyszłym roku jadąc do Berlina będę jechał mniej niż jechałem dwa razy do Chorzowa. Wracam zaraz po koncercie bo tak robię zawsze (praca).
Raz pojechałem z noclegami do Wiednia. Przy okazji zwiedziłem nowe dla mnie miasto i nie narzekałem.
Ludzie, trochę radości w siebie wlejcie bo pomyślę że jest poniedziałek a nie czwartek.
A to że karty a nie przelewy to trudno, trzeba znaleźć znajomych z kartą.
I to wszystko co powyżej to nie wina zespołu.
Prawda jest taka, że wypad od Berlina mniej mnie będzie kosztować, niż do takiej Warszawy. W Wiedniu też była, super wycieczkę sobie zrobiliśmy wtedy. U2 plus zwiedzanie, rewelacja. W ramach wakacji.
Teraz też po głowie chodzi mi Londyn, bo tanie linie z Poznania, odwiedzę sobie znajomych, zobaczę Tower.
czyli 2,50 euro to koszty obsługi przy kupnie biletu na płytę (czyli ten kod na telefon) a 35 euro to koszty w przypadku biletów na trybuny (papierowych), które są przesyłane do Polski, tak?
sorry, że pytam, ale chcę mieć pewność
Tak
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:32
Jakie są inne metody odbioru biletu jeśli kupujesz nie na płytę? Ile one kosztują?
Jakie są koszty wysyłki biletów do Niemiec w wypadku koncertów w Berlinie i Kolonii?
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:34
@ redgar
no to musisz zakupić drugi na zapas, który schowasz w tajemnym miejscu (ale nie tak tajemnym jak ja kiedyś schowałem bilety na Knopflera - znalazłem pół roku po koncercie a te bilety to był prezent dla żony). Oczywiście wcześniej skopiujesz sobie na niego wszystko co dotyczy koncertu
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:37
Jakie są inne metody odbioru biletu jeśli kupujesz nie na płytę? Ile one kosztują?
Jakie są koszty wysyłki biletów do Niemiec w wypadku koncertów w Berlinie i Kolonii?
Ktoś pisał, że to jest 35 Euro
@ redgar
no to musisz zakupić drugi na zapas, który schowasz w tajemnym miejscu (ale nie tak tajemnym jak ja kiedyś schowałem bilety na Knopflera - znalazłem pół roku po koncercie a te bilety to był prezent dla żony). Oczywiście wcześniej skopiujesz sobie na niego wszystko co dotyczy koncertu
A a się ten kod przesłać na inny smartfon?
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:40
Nie, 35 euro jest jak wysyłasz poza Niemcy. Ja pytam o koszt wysyłki do kraju, w którym się kupuje bilet.
Napisano 04 grudnia 2014 - 11:48
O, to już mi się bardziej podoba, dzięki
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:04
Jakoś nie mogę tego znaleźć. Byłbyś w stanie wskazać fragment? Z góry dzięki.
Info ze stron ticketmaster:
There is a 2 ticket limit for all password-protected presales and membership bundles. There is a 4 ticket limit during the first day of the onsale.
Please adhere to published ticket limits. Persons who exceed the ticket limit may have any or all of their orders and tickets cancelled without notice by Ticketmaster in its discretion. This includes orders associated with the same name, e-mail address, billing address, credit card number or other information.
a tu wyciągnięte z oficjalnego FAQ:
Q - How Many Tickets Can I buy?
A - As a paid-up U2.com Subscriber you are eligible to purchase up to TWO tickets across the tour. You can split this up across two shows or just use for a single show.
Q - On Previous Tours, Subscribers have been able to buy up to four tickets ?
A - When the band play outdoors in stadiums, subscriber presale access has been up to four tickets. When the band tour indoors, in arenas, ticket capacity is reduced and subscribers qualify for up to two tickets. In 2015 the band are playing indoor arenas.
i jeszcze z oficjalnego , dzisiaj otrzymanego maila z kodem:
Dear Marcin,
U2 have revealed details of their
2015 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour.
As a long-term subscriber to U2.com you're part of our 'eXPERIENCE' group' and we're pleased to offer you the chance to take part in the opening day of ticketing pre-sales for this indoor, arena tour. It all starts on Thursday morning, Dec. 4, at 10am (local times).
This e-mail contains your personal and unique PRE-SALE ACCESS CODE which will enable you to take part in the pre-sale for U2 tickets before they go on sale to the general public. You'll also find your pre-sale code on the TOUR PAGE when you are logged-in as a subscriber to U2.com.
Your code can be used to purchase up to TWO (2) tickets.
(...)
Tak więc, każdy zakup większej ilości to ryzykowna gra...
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:04
eventim.de to największy zdzierca kasy za przesyłkę ever. najlepiej w tym wypadku szukać kogoś z niemieckim adresem i na niego skierować przesyłkę, potem ktoś wyśle ichniejszą pocztą do Polski też za kilka euro. korzystałam z takiej metody i szczerze polecam.
Prawda jest taka, że wypad od Berlina mniej mnie będzie kosztować, niż do takiej Warszawy. W Wiedniu też była, super wycieczkę sobie zrobiliśmy wtedy. U2 plus zwiedzanie, rewelacja. W ramach wakacji.
Teraz też po głowie chodzi mi Londyn, bo tanie linie z Poznania, odwiedzę sobie znajomych, zobaczę Tower.
otóż to. do Londynu jest masa połączeń lotniczych z różnych miast za grosze. noclegów też jest sporo w korzystnych cenach chociażby na booking.com. no i można sobie jeszcze trochę pozwiedzać miasta. a sama O2, tak jak berlińska, jest super koncertowym miejscem. Już nie wspominając o Berlina gdzie można jechać za kilka zł w obie strony polskim busem. Ja bym z chęcią wybrała się i tu i tu, ktoś tu wspominał że będzie aż 6 koncertów w Londynie. może bilety jednak nie wyprzedadzą się na wszystko od razu. U2 wszak to nie Kate Bush i nie wracają z trasą po 25 latach przerwy:p
IrishGirl z u2.heh.pl
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:07
Info ze stron ticketmaster:
Ticket LimitsThere is a 2 ticket limit for all password-protected presales and membership bundles. There is a 4 ticket limit during the first day of the onsale.
Please adhere to published ticket limits. Persons who exceed the ticket limit may have any or all of their orders and tickets cancelled without notice by Ticketmaster in its discretion. This includes orders associated with the same name, e-mail address, billing address, credit card number or other information.
a tu wyciągnięte z oficjalnego FAQ:
Q - How Many Tickets Can I buy?
A - As a paid-up U2.com Subscriber you are eligible to purchase up to TWO tickets across the tour. You can split this up across two shows or just use for a single show.
Q - On Previous Tours, Subscribers have been able to buy up to four tickets ?
A - When the band play outdoors in stadiums, subscriber presale access has been up to four tickets. When the band tour indoors, in arenas, ticket capacity is reduced and subscribers qualify for up to two tickets. In 2015 the band are playing indoor arenas.
i jeszcze z oficjalnego , dzisiaj otrzymanego maila z kodem:
Dear Marcin,
U2 have revealed details of their
2015 iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour.
As a long-term subscriber to U2.com you're part of our 'eXPERIENCE' group' and we're pleased to offer you the chance to take part in the opening day of ticketing pre-sales for this indoor, arena tour. It all starts on Thursday morning, Dec. 4, at 10am (local times).
This e-mail contains your personal and unique PRE-SALE ACCESS CODE which will enable you to take part in the pre-sale for U2 tickets before they go on sale to the general public. You'll also find your pre-sale code on the TOUR PAGE when you are logged-in as a subscriber to U2.com.
Your code can be used to purchase up to TWO (2) tickets.(...)
Tak więc, każdy zakup większej ilości to ryzykowna gra...
Też mam ten mail. W sumie zrobiłem to trochę nieświadomie, bilety już dostałem, więc zobaczymy. Dzięki za fatygę.
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:11
El silencio se vuelve melodia
Napisano 04 grudnia 2014 - 12:13
i czy ktoś z subskrybentów mógłby sprawdzić jakie są ceny na angielskie koncerty? wielka prośba. wchodzę na stronę O2 i na ticketmaster, ale nigdzie nie ma opcji sprawdzenia cen.
IrishGirl z u2.heh.pl
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych