Survivor Albumów
Napisano 26 marca 2013 - 20:20
So I'm telling you... child
Every artist is a cannibal, every poet is a thief
All kill their inspiration and sing about their grief
Napisano 26 marca 2013 - 20:42
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 27 marca 2013 - 14:23
Napisano 27 marca 2013 - 21:22
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 27 marca 2013 - 22:17
I nawzajemWyrazy współczucia dla tych którzy uważają, że HTDAAB jest słabsza od Octobera />
Huhu Melon, ale do prima aprilis mamy jeszcze kilka dniATYCLB
Oj andie, andie. Daaaawno się tak nie zgadzałem z tobą chociaż wiem, że w tym survivorze i tak się pożremy prędzej czy późnieji Rejoice i Scarlet! a przede wszystkim na October jest October.
Ale na October jest Gloria, Fire, October, Tomorrow no i Dżerusalem! A taki Van Diemen's Land generuje punkty ujemne.
Rattle And Hum
Napisano 27 marca 2013 - 23:32
O, to jest dobry, bezpieczny głosATYCLB
All That You Can't Leave Behind
bo do wywalenia Octobera tudzież Zgrzytów, Pisków i Hurkotów ręki nie przyłożę.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 28 marca 2013 - 02:14
Oj andie, andie. Daaaawno się tak nie zgadzałem z tobą chociaż wiem, że w tym survivorze i tak się pożremy prędzej czy później
już nie mogę się doczekać
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 28 marca 2013 - 11:04
Widzę, że teoria, iż Heartland i Trip Through Your Wires to swoisty eastern egg zespołu, jako że utwory te, niby dla żartu, zamieniono miejscami na płytach (także w sensie usytuowania w tracklistach - Heartland pasuje dokładnie w miejscu, w którym jest TTYW i odwrotnie) zdobywa coraz więcej zwolenników />/> ja już dawno temu ponagrywałem sobie "właściwe" wersje JT i R&H, i już nie pamiętam innych.
yyyyyyyy... no ale to nie było tak. A przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Przecież te kawałki powstały w zupełnie różnym czasie - Trip podczas normalnych sesji do TJT, a Heartland o wiele później. Już po wydaniu płyty i skończonej trasie koncertowej, jak Bono zrobił sobie z Adamem wycieczkę po American West i odwiedzał różne mniejsze lub większe miasteczka. I ta podróż zainspirowała Heartland. Z tego co pamiętam
Dobra, ja też nie przepadam za Bombą, ale jednak szkoda, że już teraz ją wywaliliście. Anyway, Rattle And Hum. Ma fajne momenty, które bardzo lubię (Ajstyl z gospel choir, Silver & Gold, All I Want), ale nie trawię jej pozbawionej sensu i logiki struktury. A przede wszystkim nie znoszę Love Rescue Me, za które oni powinni spalić całą tę płytę i które U2roopa kiedyś słusznie określił mianem "wieśniackiej potańcówy" ^^
Napisano 28 marca 2013 - 11:43
yyyyyyyy... no ale to nie było tak. A przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Przecież te kawałki powstały w zupełnie różnym czasie - Trip podczas normalnych sesji do TJT, a Heartland o wiele później.
Początki "Heartland" siegają sesji nagraniowej do The Unforgettable Fire. Był to też chyba jeden z pierwszych utworów, za który zabrali się zaczynając prace nad TJT.
O, tutaj znalazłem potwierdzenie:
http://en.wikipedia....The_Joshua_Tree
Napisano 28 marca 2013 - 11:56
Napisano 28 marca 2013 - 18:11
A R&H jako płyty nie lubię za chaos na niej. Są magiczne momenty, ale nie są one tak jak być powinny. Dlatego wywalam. Następny krok będzie już szczytem, a to dopiero początek....
Rattle And Hum
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 29 marca 2013 - 00:04
Pop 1
October 10
No Line On The Horizon 2
Rattle and Hum 10
All That You Can't Leave Behind 2
a zatem mamy dogrywkę!
głosujemy na
October
lub
Rattle and Hum
Dogrywka potrwa do piątku, 29. marca 2013 r., do godz. 23.59.
Napisano 29 marca 2013 - 00:35
Napisano 29 marca 2013 - 00:45
Napisano 29 marca 2013 - 00:47
Napisano 29 marca 2013 - 01:34
PS: I nie, nie pogrubiłem ciężko tak przyczynić się do wywalenia jednego z tych albumów kurczę..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych