Vertigo Tour- Live From Milan
Napisano 28 listopada 2012 - 18:23
Setlista prezentuje się następująco:
1. Vertigo
2. I Will Follow
3. Elevation
4. I Still Haven't Found What I'm Looking For
5. All I Want Is You
6. City Of Blinding Lights
7. Sometimes You Can't Make It On Your Own
8. Miss Sarajevo
9. Original Of The Species
10. With Or Without You
No to zaczynamy!
Runda potrwa do piątku do godziny 23.59
Napisano 28 listopada 2012 - 18:34
Dla mnie to ich najlepsze DVD (ew. Slane mogłoby stanąć w konkury lub Sydney kiedy wyjdzie w końcu w porządnej jakości) tak więc wybór będzie potwornie trudny.
Na tym ,,koncercie" nie ma słabego momentu ani tym bardziej słabego wykonania, wszystko jest zagrane perfekcyjnie a w kilku przypadkach zaryzykowałbym stwierdzenie, że idealnie.
Kto wie czy właśnie tu nie jest zarejestrowane najlepsze Elevation albo I Still ever?
Mówcie co chcecie ale dla mnie ta koncertówka jest genialna i trudno będzie mi wybrać COKOLWIEK do wywalenia, a w pierwszej rundzie tym bardziej.
Ze spraw technicznych - zachodzi pytanie co z drugim mediolańskim Vertigo zagranym na koniec,
http://www.youtube.c...h?v=ZbsTQgjPiZ0
które nie ukazało się w podstawowym secie na dvd?
Napisano 28 listopada 2012 - 20:48
Nie.Na tym ,,koncercie" nie ma słabego momentu ani tym bardziej słabego wykonania, wszystko jest zagrane perfekcyjnie a w kilku przypadkach zaryzykowałbym stwierdzenie, że idealnie.
Kto wie czy właśnie tu nie jest zarejestrowane najlepsze Elevation albo I Still ever?
Vertigo
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 28 listopada 2012 - 21:04
Napisano 28 listopada 2012 - 21:49
Napisano 28 listopada 2012 - 23:16
Napisano 28 listopada 2012 - 23:40
Napisano 28 listopada 2012 - 23:48
Napisano 28 listopada 2012 - 23:51
Napisano 29 listopada 2012 - 00:14
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 29 listopada 2012 - 01:14
Vertigo
Napisano 29 listopada 2012 - 01:17
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 29 listopada 2012 - 01:36
Swoją drogą tak sobie myślę o tym głosie na All I Want Is You i go nie rozumiem. Argument Slane jest słaby, wiadomo że tam epicka końcówka, 'fuckin you man' moment, no to jest klasyk. Ale to jest np. serio lepiej nagrane, lepiej brzmi, no i jak na VT naprawdę jest epickie. W kontekście Vertigo Tour, to jeden z lepszych momentów uchwyconych na tasiemce filmowej i co ważniejsze, audio. Nie rozumiem nie docenienia
Tak jakby wychodzi mi, że rzeczywiście All I Want jest raczej w górnej połówce niż w dolnej Ale czy lepiej zagrane? No nie wiem, może i tak, ale nie lepiej nagrane - Edge jakiś wyciszony został, a Bono nie śpiewa tego tak płynnie. Ale i tak jest bardzo dobrze.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 29 listopada 2012 - 01:39
Tak jakby wychodzi mi, że rzeczywiście All I Want jest raczej w górnej połówce niż w dolnej Ale czy lepiej zagrane? No nie wiem, może i tak, ale nie lepiej nagrane - Edge jakiś wyciszony został, a Bono nie śpiewa tego tak płynnie. Ale i tak jest bardzo dobrze.
Edge jest ciszej w końcu, ale przecież nie jest wyciszony w ogóle, gra co gra i to słychać, za to skumaj choćby jak w końcówce bas i perkusja pięknie chodzą, takie ciche niuansiki których nigdy nie słychać, nagle prowadzą wszystko pod Bono-darciem-się, a Edge przygrywa tylko ozdobniki przeszkadzajki jak powinien. W końcu słychać na tym nagraniu cały zespół a nie tylko Bono i Edge'a. Moim zdaniem to lepiej
Napisano 29 listopada 2012 - 07:23
Napisano 29 listopada 2012 - 17:44
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 29 listopada 2012 - 18:55
Napisano 29 listopada 2012 - 19:25
Jednak... Elevation
Napisano 29 listopada 2012 - 19:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych