[...] o ile można się spierać, czy NLOTH był dobrą płytą czy słabą (ja osobiście uważam, że jest płytą całkiem udaną) to trzeba przyznać, że przez taką a nie inną politykę zespołu przepadło kilka naprawdę znakomitych utworów.
Potem mija 5 lat ciszy i po naprawdę udanym singlu, który bez specjalnego rozgłosu podbił listy przebojów chłopaki znowu zaczynają kombinować w taki sam sposób - czego nie wydamy ludzie to kupią a jak jeszcze damy popis megalomanii to będzie o nas jeszcze głośniej. No i historia się powtarza - zero promocji singli, spóźnione teledyski, [...]
Praktycznie w 100% się zgadzam. Dla mnie szkoda tych straconych utworów i lat - 1 rok opóźnienia przy NLOTH (no ok. może 0,5), ale przy SoI było co najmniej roczne przeciągnięcie - no nie wspomnę o SoA.... Koniec końców, w ich karierze może się okazać, że wydadzą album lub 2 mniej, czy też 1-płytowe zamiast 2-płytowych.
Ale najgorzej z utworami, które pozostały tylko w świadomości fanów, zamiast być wypromowane dla szerszej publiczności, jak MOS, EBW, czy The Troubles Żal bierze...
Za bardzo nie wiedziałam, gdzie by to wrzucić, ale tu pasuje chyba najlepiej. Może i to news niezwiązany z twórczością zespołu, ale jednak chyba warty odnotowania W zeszłym roku Edek został dziadkiem Mnie to kompletnie umknęło, a nie rzuciło mi się w oczy, żeby ktoś gdzieś o tym wspominał, ale jeśli było to sory
Starzeje się