Elevation 2001- Live From Boston (wielość dat)
Napisano 18 maja 2012 - 16:31
Napisano 18 maja 2012 - 17:08
Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"
Napisano 18 maja 2012 - 19:03
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 18 maja 2012 - 19:35
Napisano 18 maja 2012 - 19:50
A czemu tak nie lubimy? Powiem za siebie:
to jest po prostu NUDNE, to najczęściej grana piosenka przez zespół od początku ich kariery i nie rusza mnie już ona w 90% przypadków. Dla mnie IWF jest tym samym czym dla większości z Was jest Pride, aczkolwiek i tak z moim stosunkiem do niego jest lepiej niż z waszym do biednej Prajdki bo mi niektóre wersje IWF się podobają a Wam Pride'a żadna.
A co do lepszych wykonań to pierwszy, lepszy przykład: DVD z Mediolanu
Napisano 18 maja 2012 - 20:05
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 18 maja 2012 - 21:33
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 18 maja 2012 - 23:09
to najczęściej grana piosenka przez zespół od początku ich kariery i nie rusza mnie już ona w 90% przypadków.
W takim razie szkoda, że nie nagrali Pride tych kilka lat wcześniej, bo według swojej logiki miałbyś świetny argument, żeby stwierdzić, że jest gówniane.
Nie wiem, jak wy możecie pozbywać się IWF, przecież BOSTON, LIFT ME UP ON YOUR SHOULDER i do tego EDGE, RING THOSE BELLS!
Napisano 18 maja 2012 - 23:11
głosów oddało 10 osób
najwięcej, bo aż 12 głosów otrzymało
I Will Follow
i to właśnie ten utwór żegnamy jako kolejny!
pozostałe utwory utwory otrzymały następującą ilość głosów:
Walk On 7
Kite 1
Bostą, lift me up on your shoulder?
A oto, jak ma się obecne zestawienie:
1.
2.
3.
4.
5. "Kite"
6. "Gone"
7. "New York"
8.
9.
10. "In a Little While"
11.
12. "Stay (Faraway, So Close!)"
13. "Bad" / "40" (snippet)
14. "Where the Streets Have No Name"
15. "Bullet the Blue Sky"
16. "With or Without You"
17. "The Fly"
18.
19. "Walk On"
Głosujemy na najsłabszy utwór! (nie na Walk On!)
Głosowanie potrwa do niedzieli, 20.05.2012 r., do godz. 23.59
Napisano 18 maja 2012 - 23:11
ps: miał, piotr mi się wciął z podsumowaniem, ale wiecie o co cho
hm. no to chyba niestety Gone.
btw. zważcie że, no, jak dla mnie, wszystko już jest co najmniej na poziomie 10/10, ja nie wiem jak mam głosować. może potem Bad z 40? to jest tylko dziesiątkowe, inne są bardziej..
Napisano 18 maja 2012 - 23:19
Walk On
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 18 maja 2012 - 23:20
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 19 maja 2012 - 00:33
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 19 maja 2012 - 03:42
W sumie I repeat verisx. Bo wychodząc z takiego założenia to każda, którą grają co koncert i od dekad powinna być nudna (Streetsy, Wowy, The Fly... ).to jest po prostu NUDNE, to najczęściej grana piosenka przez zespół od początku ich kariery i nie rusza mnie już ona w 90% przypadków.
Przepraszam, ale ja nic do Pride nie mam, to tylko Owłos nieustannie się rzuca na tę piosenkę A Pridy ze Slane i przede wszystkim z Rattle and Hum to naprawdę, naprawdę zacne wersjeDla mnie IWF jest tym samym czym dla większości z Was jest Pride, aczkolwiek i tak z moim stosunkiem do niego jest lepiej niż z waszym do biednej Prajdki bo mi niektóre wersje IWF się podobają a Wam Pride'a żadna.
Przesłuchałem je, faktycznie fajne Ale lepsze z BostonuA co do lepszych wykonań to pierwszy, lepszy przykład: DVD z Mediolanu
Boston przede wszystkim zyskuje mocarnym temperamentem i głosiskiem Bono, które w żadnym momencie Vertigo Tour nie osiągnęło tego poziomu co na ET. Do tego dochodzi też standardowa Elevationowa doskonałość instrumentalna i brzmieniowa, idealne wyeksponowanie instrumentów, itd. No i ten wspaniały mostek, w którym w takim Mediolanie nic się nie dzieje, a na ET Bono zawsze śpiewa improwizując jakieś magiczne rzeczy Ale temperament i duchowa muzyczna moc tego wykonania najbardziej decydują o tym, że to właśnie ono jest najlepsze No po prostu ring those bells.
Walk On
Napisano 19 maja 2012 - 05:43
A tak swoją drogą to myślałem zawsze, że surwjwory polegają na utrącaniu najsłabszej piosenki z danego wydawnictwa a nie dlatego, że występuje na wielu wydawnictwach lub gdzie indziej jest w lepszej wersji.
Ale ja to już chyba stary jestem
Napisano 19 maja 2012 - 08:05
Który jest poprostu "dobry" ale gorszy niż ten slejnowy.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 19 maja 2012 - 08:06
Napisano 19 maja 2012 - 08:38
W takim razie szkoda, że nie nagrali Pride tych kilka lat wcześniej, bo według swojej logiki miałbyś świetny argument, żeby stwierdzić, że jest gówniane.
Wg u2gigs I Will Follow grano 817 razy, a Pride 815 (oczywiście trzeba tu przyjąć margines błędów, których jednak na u2gigs jest co niemiara), także ze smutkiem muszę stwierdzić, że niedługo te kilka lat nie będzie w ogóle istotne, bo i tak Srajd będzie najczęściej granym utworem.
Co do mojej argumentacji, dlaczego I Will Follow i dlaczego kolejny mój głos, to wszyscy wiedzą co chcę wywalić, ale że wy lecicie w kulki, to sobie zmieniam taktykę
Gone
Napisano 19 maja 2012 - 08:39
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych