Jump to content

Photo

Survivor Singles

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#1941 TomTom

TomTom

Użytkownik

• Members
  • 212 posts

Posted 21 maja 2011 - 19:33

Bad

#1942 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 21 maja 2011 - 20:57

mimo wszystko Bad...

#1943 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 21 maja 2011 - 23:03

Koniec trzeciego ćwierćfinału!
Oddano 42 głosy.

Wynik:
Bad 25:17 With Or Without You

Drabinka:

Dołączona grafika

Który utwór jako ostatni wejdzie do final four? Czy walka o medale zostanie zdominowana przez The Joshua Tree? Przypominam, że Ajstyl odpadł w grupie E, a teraz szaleje, czyli grupa Lucky Loosers się sprawdziła, co mnie bardzo cieszy :)

1/4 finału - Walk On vs. I Still Haven't Found What I'm Looking For
Trwać będzie do poniedziałku (23.05) do godziny 23:59:59

Głosujemy na SŁABSZY z utworów:
Walk On
I Still Haven't Found What I'm Looking For

#1944 verisx

verisx

Użytkownik

• Members
  • 387 posts

Posted 21 maja 2011 - 23:09

Walk On

#1945 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 21 maja 2011 - 23:15

I Still Haven't Found What I'm Looking For

#1946 teka55

teka55

Użytkownik

• Members
  • 2 040 posts

Posted 21 maja 2011 - 23:22

Walk On
Dołączona grafika
I can Breatheeeee!

lans.efę

#1947 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 21 maja 2011 - 23:35

Walk On

#1948 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 posts

Posted 22 maja 2011 - 00:06

Bad 25:17 Sunday Bloody Sunday

?! :P

Aha, chciałbym tylko oświadczyć, że mi, a oprócz mnie wiem, że jeszcze co najmniej jednej osobie, się bardzo nie podoba pomysł, żeby rozgrywkę zakończyć na etapie, w którym są aż 4 utwory. O wiele bardziej mi odpowiadał początkowy układ, czyli klasyczne półfinały, walka o trzecie miejsce i na koniec finał. Nie wiem, tak bardziej klimatycznie by było. Decyzja tym dziwniejsza, że miałem wrażenie, że Szczotek ją podjął ot tak, nagle, bez uprzedzenia i bez żadnego przedyskutowania z uczestnikami zabawy :) Więc może przedyskutujmy ją teraz, nim będzie za późno :P Owłos, wspomóż :P

Walk On

#1949 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 22 maja 2011 - 00:40

Ok, poprawiłem ;)

A co do final four

Do finałowych rozstrzygnięć jeszcze daleko, ale może zamiast półfinałów, meczu o 3 miejsce i finału zrobić mini turniej, takie final four. Po prostu zostaną 4 utwory i wtedy, po staremu, wyłonimy kolejność. Byłyby wtedy 3 rundy, a nie 4 (wiem, przy tej ilości to jeden pies :P).

Hmm no warto o tym pomyśleć. Zobaczymy ;)

Decyzja tym dziwniejsza, że miałem wrażenie, że Szczotek ją podjął ot tak, nagle, bez uprzedzenia i bez żadnego przedyskutowania z uczestnikami zabawy :)

Chyba czas najwyższy podjąć decyzję jak rozgrywać będziemy ostatnią czwórkę? Padła tu wcześniej propozycja 'final four' na starych zasadach. Pomysł dobry moim zdaniem, ale czy taka jest wola ludu?

No cóż. Drugi raz mamy sytuację, że pytam wcześniej, nikomu się nie chce odpisać (lub odpisuje jedna, max dwie osoby) i jak zmieniam na tak jak ja + ta jedna czy dwie osoby chcą, to nagle pojawia się masa głosów sprzeciwu. Ja wiem, że to jest coś normalnego, ale kurde. Prosiłbym jednak, żeby następnym razem odpowiedzieć przed zmianą jakiejś tam zasady, a nie po. Mnie jest na prawdę obojętnie jak to rozegramy, w końcu nie robię tego dla siebie ;)

Edit:
Przedyskutujmy zatem jak widzicie rozegranie ostatniej czwórki. Powiem wam tylko, że w takim układzie jaki jest teraz finał kończy się w niedziele o północy, jeśli zmienimy na system pucharowy do końca, kończymy we wtorek. Mnie jest obojętnie, i tu i tu raczej powinienem być, ale zakończenie w niedziele jakoś tak symbolicznie mi się lepiej wydaje ;)

#1950 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 22 maja 2011 - 00:49

Halo, halo, jak to nie było głosów na nie?

I MI Final Four przeszkadza, to beznadziejny pomysł.

Walk On OCZYWIŚCIE
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#1951 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 22 maja 2011 - 00:57

Ok, poprawiłem ;)

Bad 25:17 I Still Haven't Found What I'm Looking For

No faktycznie, ale poprawiłeś. :P

#1952 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 22 maja 2011 - 01:07

No to cytujemy dalej, tym razem chronologicznie ;)

Chyba czas najwyższy podjąć decyzję jak rozgrywać będziemy ostatnią czwórkę? Padła tu wcześniej propozycja 'final four' na starych zasadach. Pomysł dobry moim zdaniem, ale czy taka jest wola ludu?

Ok. W związku z tym, że na początku trwania survivora padła propozycja od Piotrka, żeby zrobić final four zamiast półfinałów i finałów, ja jakiś czas temu przypomniałem o tym i generalnie raczej nikomu ten pomysł nie przeszkadza, więc tak zrobimy.

I MI Final Four przeszkadza, to beznadziejny pomysł.

też bym wolał normalne finały ale skoro tak to tak, ok. no prob.

Aha, chciałbym tylko oświadczyć, że mi, a oprócz mnie wiem, że jeszcze co najmniej jednej osobie, się bardzo nie podoba pomysł, żeby rozgrywkę zakończyć na etapie, w którym są aż 4 utwory. O wiele bardziej mi odpowiadał początkowy układ, czyli klasyczne półfinały, walka o trzecie miejsce i na koniec finał. Nie wiem, tak bardziej klimatycznie by było. Decyzja tym dziwniejsza, że miałem wrażenie, że Szczotek ją podjął ot tak, nagle, bez uprzedzenia i bez żadnego przedyskutowania z uczestnikami zabawy :) Więc może przedyskutujmy ją teraz, nim będzie za późno :P Owłos, wspomóż :P

Owłos, bardzo dobrze pamiętam tego twojego posta i właśnie to też mnie trochę boli, że nie napisałeś tego zanim to zmieniłem, tylko zaraz po.

Generalnie to powiem wam tak. Powinna być jedna ważna zasada: Nie zmieniamy zasad w trakcie gry. I tak miało być w pierwszej wersji. Ale robimy to po raz pierwszy w takiej formie. Po pierwszej mojej przymiarce, czyli po tym długim poście też mało kto się odezwał. Z kimś tam na czacie rozmawialiśmy, ktoś do mnie na GG napisał, coś tam się jeszcze zmieniło i po rozpoczęciu zabawy powinniśmy zakończyć wszelkie zmiany zasad. Ponieważ robimy to po raz pierwszy w tej konwencji (i już w sumie widzę że to średnio się jednak sprawdziło), wiadomo że może ktoś ma lepszy pomysł, żeby było ciekawiej, czy coś, więc te minimalne zmiany myślę można było dopuścić.

Teraz postawcie się w mojej sytuacji. Jest propozycja zmiany jakiejś zasady. No ok, pytacie na forum, czy wam się podoba. Nie odpisuje nikt albo odpisuje jedna osoba. Ja sobie w tym momencie pomyślałem, że reszcie pewnie bez różnicy (zwłaszcza że było na to półtora tygodnia? Nie tak jak wtedy z tą dogrywką co faktycznie spaprałem). Skąd miałem wiedzieć, że temu akurat na pewno się spodoba ta zmiana, a tamtemu znowu nie. No to co, zmieniamy zasadę. I nagle połowa forum się nie zgadza. No szkoda tylko, że tak późno.

Sorry elfie, teraz już chyba jest ok ze wszystkim ;)

Edit:
Z resztą nie ważne. Tak czy siak musimy dokończyć tego survivora. Przedyskutujcie czy chcecie final four, czy walkę o 3 miejsce i finał, i tak zrobimy. Tylko prosiłbym jednak, żeby więcej osób się wypowiedziało na ten temat, a nie znów dwie, trzy osoby, po czym po kolejnej zmianie, znów będę ten zły i niedobry ;)

#1953 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 22 maja 2011 - 04:54

Jestem za półfinałami i finałem w formie pucharowej.

Walk On
Dołączona grafika

#1954 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 22 maja 2011 - 06:20

Walk On
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#1955 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 posts

Posted 22 maja 2011 - 06:40

I still...

co do wyborów - nie chce mi się czytać tych długaśnych przemówień, ale skoro to ma być survivor, to chyba "there can be only one"... :) a nie można wybrać jednego utworu spośród czterech pomijając półfinał (i odwracając proces głosowania - tzn głosowanie byłoby na najlepszy z całej czwórki)? nasze męki skończyłyby się szybciej i nastąpiłoby szczęśliwe rozwiązanie...
jeśli zostaniemy na etapie 4 utworów to tak naprawdę cała zabawa nie miała sensu bo nie będzie zwycięzcy... to tak jak wyjść z kina na 5 minut przed zakończeniem filmu...

#1956 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 posts

Posted 22 maja 2011 - 07:37

I Still
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#1957 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 posts

Posted 22 maja 2011 - 07:47

Walk on

#1958 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 22 maja 2011 - 07:50

Olive, ale przecież nie wybieramy jednego utworu z pośród czterech. Rozgrywamy tą czwórkę na starych zasadach, czyli 3 rundy, najpierw wyrzucamy najsłabszy, potem wyrzucamy kolejny najsłabszy (czyli ten, który będzie na trzecim miejscu) i na koniec finał jeden na jednego, tak jak to robiliśmy w survivorach albumu. I ten sposób wydaje mi się bardziej nieprzewidywalny.

Kurcze, ja myślałem, że piotrekk jasno się wyraził, dlatego już tego nie tłumaczyłem jeszcze raz.

#1959 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 22 maja 2011 - 07:53

Walk On

... :P

#1960 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy