Skocz do zawartości

Zdjęcie

Survivor Singles

• Please log in to reply
2184 replies to this topic

#841 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 09:11

Fire
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#842 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 09:35

Była też opcja, że przechodzi ten, który był wyżej w survivorze albumowym

To nie powinno być rozwiązanie z racji nierównej liczby utworów na albumach.
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#843 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 10:39

Fire

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#844 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 13:50

Ja rozumiem, że jesteśmy w Polsce i lubimy narzekać, na coś co się stało

Uwaga celna jak korner bity przez Stiviego Wondera.
Proszę przeprowadzić normalną dogrywkę w dogodnym terminie.

#845 Guest_(VeRTigo)_*

Guest_(VeRTigo)_*
  • Guests

Napisano 31 marca 2011 - 14:17

Fire

#846 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 14:26

Hej, dostałem cynk że jeżeli Dołączona grafika wygra tę rundę, zespół znowu zacznie ją grać ;)

Ma się te dojścia, nie?

Fire

#847 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 14:26

Fire
"I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"

#848 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 15:01

Fire

Trochę niefajnie z tym golden shotem; chociaż i tak wolę Even Better :P
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#849 Mo.

Mo.

Użytkownik

• Members
  • 914 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 15:04

Ja oczywiście się mogę się czepiać, ale to byłoby spowodowane tylko tym, że nie wygrało Stuck, a zresztą po cóż się kłócić, PEACE AND LOVE.
"I will not hear what you have to say

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be"

#850 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 15:07

A niby czym szczególnym miałby się róźnić wynik dogrywki od normalnego rozdania? Przecież to nie survivor. Nie sądzę też, aby nagle komuś się odwidziało. Zestaw głosujący też był raczej stały. Ja tam lubię szybkie tempo zabawy i brak przestojów.

#851 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:04

Fire

#852 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:13

A niby czym szczególnym miałby się róźnić wynik dogrywki od normalnego rozdania? Przecież to nie survivor. Nie sądzę też, aby nagle komuś się odwidziało. Zestaw głosujący też był raczej stały. Ja tam lubię szybkie tempo zabawy i brak przestojów.

Za przeprowadzeniem normalnej, znanej z survivorów (jeśli to nie jest survivor), dogrywki przemawia szereg argumentów:
- logicznym, w przypadku niejasności, wydaje się przejmowanie schematów postępowania z wcześniejszych tego typu zabaw,
- przyjęło się, że uczestnicy zabawy od początku znają jej zasady i nie są obligowani do lektury shout-boksa o 23:50,
- przyjęło się, że w przypadku remisu ma się wpływ na dalszy rozwój sytuacji,
- przyjęło się, że dogrywka trwa 24h,
- przyjęło się, że jeśli następują zmiany w zasadach zabawy, to są one wprowadzane tak, by każdy mógł w porę się o nich dowiedzieć, ponadto są jasno i w sposób rzucający się w oczy tłumaczone (np. sprawa głosowania na najlepszy, a nie najgorszy kawałek - zmiana przeprowadzona wzorowo).
- nie przyjęło się, że w przypadku remisu stosuje się technikę "golden shot",
- przyjęło się, że nie uznaje się spóźnionych głosów,
- technika "golden shot" ma jedną zasadniczą wadę - jest niczym innym, jak uznaniem spóźnionego głosu,
- Even Better Than the Real Thing przeszło dalej kosztem Stuck In a Moment :D

#853 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:20

przyjęło się również że survivor na forum to nie proces legislacyjny uber-ważnej ustawy tylko lajtowa zabawa forumowa i czy to że wobec tego jedna piosenka odpadła rundę wcześniej, a i tak czekałaby ją pewna miazga w następnej, ma aż takie znaczenie, tym bardziej że i tak liczy się tylko to, co w finałach, hm? :)

a jak coś się nie przyjęło to najwyżej mamy precedens i się może przyjmie, czemu nie, w takiej formie zabawy to rozwiązanie całkiem elo póki nie chodzi o naprawdę wysokie pozycje.

mój dziadek ma take powiedzonko - psy szczekają, karawana jedzie dalej - a to starszy człowiek, doświadczony, wie co mówi! :D

jedziemy, Fire ;)

#854 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:21

To może dajmy sobie spokój ze słabiakami i od razu zróbmy półfinał, hm?

Przyjęło się też, że jesteśmy na u2forums, a nie na u2chat.

#855 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:27

może nie, bo poza tym że Streets wykosiłoby teraz cokolwiek (stawiam wutke jak nie), sytuacja nie jest taka jasna :)

a to drugie, przepraszam, co ma do czegokolwiek? :D

#856 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:44

U2chatowicze niejednokrotnie wypaczali wyniki rund survivorów, tym razem zrobili to shoutboksowicze.

#857 teka55

teka55

Użytkownik

• Members
  • 2 040 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:49

Witasie jeśli Cię to smuci (przegrana Stuck) to przepraszam :) Brałem udział w szałtowej konwersacji ale nie widzę w niej nic stronniczego.
To prawda że Szczotek mógł wcześniej coś wymyślić w tej sprawie ale jak sam powiedział nie spodziewał się takiej sytuacji :)

Jak napisał acr nie są to wybory prezydenckie :P tylko zabawa LOVEPEACE
Dołączona grafika
I can Breatheeeee!

lans.efę

#858 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 16:59

- przyjęło się, że w przypadku remisu ma się wpływ na dalszy rozwój sytuacji,

Z tą jednak różnicą, że nigdy nie było dogrywki po rundzie 1na1. Mogę się mylić, ale na tym forum trafił się chyba tylko jeden remis w rundzie 1na1. Był to finał 2 edycji TUF'a. Wtedy Owłos bardzo fajnie wybrnął z problemu. Bo jak sobie Witasie wyobrażasz dogrywkę po takiej rundzie? Są dwie opcje. Albo głosujemy wszyscy jeszcze raz, albo czekamy na głosy spóźnialskich. Pierwsza metoda moim zdaniem jest co najmniej bezsensu, bo chyba nikomu się nie odwidzi w ciągu 24 godzin? Jedyna zmiana mogłaby wyniknąć z tego, że ktoś nie wszedł na forum/zapomniał. To wypacza chyba jednak trochę wynik rundy. Druga jest już bardziej OK i pierwsza moja myśl była taka, żeby tą dogrywkę w ten sposób rozegrać, ale to znów jest tak, jak uznawanie głosów po czasie, co sam uznałeś za wadę (niby odbyłoby się to w ciągu 24 godzin, co teoretycznie jest bardziej sprawiedliwe).

Uwaga celna jak korner bity przez Stiviego Wondera.
Proszę przeprowadzić normalną dogrywkę w dogodnym terminie.

No i tu właśnie się nie zgodzę, bo byłeś jednak mniej więcej w tych godzinach na forum, no i zamiast od razu zareagować konstruktywną krytyką, wolałeś sobie walnąć:

ale bzduuuraaaa

Dzisiaj nadrabiasz, za co wielki + dla Ciebie, bo konstruktywna krytyka jest tu mile widziana ;)

Słuchajcie zrobimy to w ten sposób. Ponieważ ja teraz piątek, sobota odpadam, więc gra toczy się w normalnym tempie, jutro kończymy tą parę, acr (albo ktoś inny, jeśli tego Pana też wtedy nie będzie) ogłosi Angel Of Harlem - I Will Follow, która skończy się w niedzielę wieczorem. I wtedy cały poniedziałek będzie na zrobienie dogrywki. Tylko jeszcze którą opcję chcecie, bo nie chcę się znów narażać :P Dla mnie 'powtórka' rundy jest bezsensu (o czym wspomniałem wyżej), więc proponuję 24h dla osób, którym nie udało się zagłosować w ciągu tej 2-dniowej rundy.

#859 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 17:06

Dobra, nie będę się obrażał. Przyjmuję do wiadomości wynik rundy EB-Stuck, ale pod jednym warunkiem: proszę napisać, co się będzie działo w przypadku kolejnego remisu,

o tu: .....................................................................................................................................

#860 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 31 marca 2011 - 18:02

Ja proponuję pójść za przykładem znanego zespołu z Liverpoolu:

http://www.youtube.c...h?v=kEogJacjLTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych