Jump to content

Photo

U2 w TV

903 replies to this topic

#661 nemezis

nemezis

Użytkownik

• Members
  • 407 posts

Posted 23 kwietnia 2012 - 12:31

Biorąc wszystkie czynniki zewnętrzne pod uwagę (program w TVN, kastracja, wszystko wyreżyserowane, stres) poszło mu całkiem nieźle, najważniejsze, że nie przejaskrawił i nie przeszarżował. Ale wybór WOWY pod taki program jest bezsensowny, bo przecież nikomu nie trzeba tłumaczyć, jak ważne jest tu budowanie emocji i struktura. A tu wyszły takie "skoki", trochę się kupy nie trzymające.

Wybór WOWY nie jest może bezsensowny, ale na pewno rozmija się z możliwościami uczestnika, którego zresztą darzę sympatią i podziwiam za wytrwałość. Cieszę się, że od czasu do czasu, ktoś wykona coś U2 w jakimś talent show a nie tylko Adele, Beyonce itp. Zgadzam się, że poszło mu całkiem nieźle, ale wiadomo, kto wybierze coś z U2 już stawia się na straconej pozycji. Tatiana wybrała swojemu podopiecznemu WOWY pewnie z nadzieją na zdobycie i sympatii publiki, i uznania jury za odwagę zmierzenia się z takim klasykiem, no i widać było po oczach pani jurorki,że Tatiana uwielbia tą piosenkę :)
A wybór utworu najtrafniej skomentował Wojewódzki, iż śpiewać U2 to jak pisać biblię od nowa ;) Zresztą po wykonaniu One by Loska, także wypowiedział się w podobnym stylu, że U2 w Polsce dla wielu jest religią i śpiewanie U2 może być odebrane jako herezja. Po przeczytaniu niektórych waszych komentarzy widzę, że Wojewódzki w tej kwestii miał absolutną rację ;) Ja osobiście w każdym coverze staram znaleźć jakąś mocną stronę, nie ważne czy wykonuje go profesjonalista czy amator. Tak wogóle to dobrze , że są jeszcze tacy, którzy chcą śpiewać U2 w dobie miernoty i komerchy , która emanuje z ekranu tv.
Every day I die again and again I'm reborn

#662 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 23 kwietnia 2012 - 14:25

a ja jestem muzycznie nieogarnięta i jeszcze raz powtórzę, że mi się bardzo podobało...a zwłąszcza to, że nie była to wierna kopia oryginału.

#663 iksik

iksik

Użytkownik

• Members
  • 13 posts

Posted 23 kwietnia 2012 - 19:22

Wiadomo, oryginał to oryginał :) Aczkolwiek, gdy słuchałam wykonania Dawida coś ścisnęło mnie w środku, tylko nie wiem czy było to spowodowane tym, że tak bardzo kocham tą piosenkę, czy tym, że rzeczywiście bardzo mi się podobało. Tak czy inaczej, smsa wysłałam i trzymam za niego kciuki.

#664 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 23 kwietnia 2012 - 19:32

Kurde ,ale tego utworu nie da sie zmiescic w 2 minuty ,rozumiem Elevation ,ale nie WOWY
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#665 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 posts

Posted 24 kwietnia 2012 - 07:30

A wybór utworu najtrafniej skomentował Wojewódzki, iż śpiewać U2 to jak pisać biblię od nowa ;) Zresztą po wykonaniu One by Loska, także wypowiedział się w podobnym stylu, że U2 w Polsce dla wielu jest religią i śpiewanie U2 może być odebrane jako herezja.

podkusiłaś mnie do znalezienia tego na jutubie. czuję się zgwałcony przez uszy.

#666 nemezis

nemezis

Użytkownik

• Members
  • 407 posts

Posted 24 kwietnia 2012 - 12:35

podkusiłaś mnie do znalezienia tego na jutubie. czuję się zgwałcony przez uszy.

Uprzejmie donoszę, iż nie poczuwam się do współodpowiedzialności za popełnienie tego haniebnego czynu :P ;)

#667 silence

silence

Użytkownik

• Members
  • 6 posts

Posted 24 kwietnia 2012 - 18:34

Widziałam, słyszałam i skwitowałam to tymi słowami: ''moje serce krwawi''. Nie żebym potępiała tego Dawida(?), bo trzymam kciuki za finał z nim. Wyżej wymieniony to w sumie chyba się uparł (a przynajmniej na mnie) bo ponoć w domu jurorskim śpiewał Stinga. To dla mnie też niewybaczalne i dobrze, że nie było dane mi tego słyszeć. :D Sądzę, że moja reakcja jak i reakcja większości to po prostu 'zboczenie' człowieka, który wielbi poszczególnego wykonawcę. :D Choć ''One'' Gienkowe po raz pierwszy mnie nie wzburzyło, ale to tez inna kwestia - magii głosu tego człowieka. Aaa i w dzisiejszych czasach w tej kwestii ''gwałt'' jest trafnym i często używanym słowem. :D

#668 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 02 maja 2012 - 09:51

Ale może ktoś z "ogarniętych muzycznie" wyjaśni, co jest konkretnie nie tak z tym coverem Podsiadły? Jak dla mnie poradził sobie świetnie (a nie byłem wcześniej jego zwolennikiem, wręcz przeciwnie, co moja woman może poświadczyć). I dzięki temu wykonaniu rzeczywiście pierwszy raz do mnie dotarło, że snippet z Love Will Tear Us Apart nie był w WOWY przypadkiem, te piosenki naprawdę wiele łączy, właściwie WOWY brzmi jak kontynuacja przeboju Joy Division. Oczywiście, można się czepiać podkładu (imitowanie e-bowa syntezatorem nie może wyjść dobrze), ale to w końcu talent show, nie wymagajmy cudów. Nie chodzi mi też o uczestnika, w kolejnym występie wypadł, jak dla mnie, znowu słabo, a wykonanie One przez GIENKA Loskę miałem za fatalne.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#669 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Posted 02 maja 2012 - 16:32

W tym co piszesz jest trochę taki prawniczy sposób przedstawiania sprawy. Że w sumie gość nie jest taki zły, a tylko podkład jest kiepski. A skoro tak, to znaczy, że gość jest po prostu świetny i mamy do czynienia przyszłą gwiazdą polskiej muzyki rozrywkowej, a nie zwyłkym kotleciarzem. ;)

to w końcu talent show, nie wymagajmy cudów

I w zasadzie tu jest pies pogrzebany. Mówi się, że X-Factor to niby program, którego celem jest znalezienie nowej gwiazdy muzyki rozrywkowej. Ale to jest tak jakbyś powiedział dziewczynie, że zapraszasz ją na kolację do restauracji, a potem poszedł z nią do Macdonalda na zestaw Happy Meal. Niby tu i tu można się najeść, ale jednak różnica jest spora. :D

#670 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 03 maja 2012 - 18:41

W sobotę w ,,Bitwie na głosy" drużyna Kamila Bednarka wykona jakiś kawałek U2. Ponieważ ta sama drużyna w pierwszym odcinku wykonała One stawiam na WoWY.

#671 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 posts

Posted 03 maja 2012 - 21:04

Ktoś tu lubi U2? :rolleyes:
"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#672 peloponez

peloponez

Użytkownik

• Members
  • 315 posts

Posted 03 maja 2012 - 21:54

Ktoś tu lubi U2? :rolleyes:

Ktoś tu profanuje U2...

#673 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 04 maja 2012 - 11:15

Wykonanie beznadziejne, ale pamiętajmy, że U2 to nie 'świętość' więc nie przesadzajmy.

#674 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 04 maja 2012 - 11:32

Jesteście pewni? W drugim odcinku wykonał "One", w ostatnim z tego co widziałem to Red Hotów.

#675 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 04 maja 2012 - 13:06

W finale mają wykonać jakiś numer Jacksona i właśnie U2, ale w sumie może ponownie One (z reguły jako ostatnią piosenkę w takich programach wykonuje się wykonanie z poprzednich odcinków, które drużyna uznała za swoje najlepsze)

Wykonanie beznadziejne, ale pamiętajmy, że U2 to nie 'świętość' więc nie przesadzajmy.

Eee, jak to nie? :P

#676 peloponez

peloponez

Użytkownik

• Members
  • 315 posts

Posted 04 maja 2012 - 18:00

(...) U2 to nie 'świętość' więc nie przesadzajmy.

I tak wszyscy wiemy, że Bono jest bogiem...

#677 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 posts

Posted 06 maja 2012 - 07:33

http://youtu.be/L6YHfW0VVO0

Smutne że jedyne piosenki U2 jakie wykonawcy decyduja się wykonać na żywo to Wowy i One :(
A wykonanie ok ,no miałoby byc reggae to jest.
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#678 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 06 maja 2012 - 09:53

Kurcze no ale są piosenki, których nie da się lepiej zagrać niż w oryginale a już z pewnością nie da się z nich zrobić reggae. No ale przynajmniej dzięki temu programowi poznaliśmy nowego fana U2 wśród ,,celebrytów" - Kamil zapraszamy na forum ;)

#679 nemezis

nemezis

Użytkownik

• Members
  • 407 posts

Posted 06 maja 2012 - 11:13

No i być może dzięki temu wykonaniu przybędzie nowych, młodych fanów U2 :) Wszak Kamil ma wielu młodych zwolenników, którzy może o U2 nigdy nie słyszeli. Jest szansa, że ten wykon kogoś zmotywuje by sięgnąć do oryginału, posłuchać, zobaczyć...
Nie oburzajmy się tym wykonaniem, im bardziej odbiegające od oryginału, tym bardziej świadczy o odwadze wykonawcy. Nie jest złe. Jurorka mówi nawet coś o świetnie współbrzmiących wielogłosach... :P Mnie najbardziej razi beztroska i pełna ogólnej radochy atmosfera, która nijak nie pasuje do tekstu i rozpaczliwo - ponurego charakteru utworu. Takie WOWY na wesoło, o kurcze jak to brzmi :P

#680 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 posts

Posted 28 lipca 2012 - 12:07

Podczas uroczystości otwarcia XXX Letnich Igrzysk Olimpijskich w Londynie, w trakcie przemarszu reprezentantów wykorzystano dwa utwory U2. Pierwszy to był chyba jakiś remiks Streetsów ale co ciekawsze remiks nie oryginału (o ile mnie słuch nie mylił) a coveru 30 Seconds to Mars, wyraźnie słyszałem głos Leto.
Chodzi o ten cover:
http://www.youtube.c...h?v=00xOEomjXCw
Z kolei zaraz po tym poszło Beautiful Day, już w oryginalnej wersji.

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users