Sigur Rós - Ágaetis Byrjun
Started by
el_f
, gru 11 2010 01:35
134 replies to this topic
Napisano 11 grudnia 2010 - 01:35
Jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B, więc, zaczynamy.
I znowu, kolejna TAKA płyta że nie ma co pisać, zresztą o tym że nie ma sensu o niej pisać już ktoś napisał. Aż mi głupio prowadzić tego survivora, bo pewnie spośród osób które będą głosować jest kilka które znają ten album dużo lepiej i dużo dłużej niż ja.
Zima, godzina, hmm, 15? 16? Jeszcze nie noc, ale już robi się ciemno. Gęste, szare chmury. Pada śnieg, dookoła też jest już biało. A w słuchawkach właśnie Ágaetis Byrjun. Ja tak to mniej więcej widzę, ale tu chyba nie ma reguł, każdy pewnie odbiera to trochę inaczej.
1. Intro
2. Svefn-g-englar
3. Starálfur <leje>
4. Flugufrelsarinn
5. Ný Batterí
6. Hjartad Hamast (Bamm Bamm Bamm)
7. Vidrar Vel Til Loftárása
8. Olsen Olsen
9. Ágaetis Byrjun
10. Avalon
Koniec pierwszej rundy: poniedziałek 13.12, 23:59. Pierwsza runda dłuższa, bo weekend, i może niektórzy jeszcze nie znają, dajmy im czas.
Jutro postaram się dorzucić linki do youtube. W razie czego uderzajcie do mnie po link do płyty, jakiś się znajdzie. Na Intro oczywiście nie głosujemy.
edit: Linki są jednak do wrzuty, łatwiej było mi znaleźć.
----------
Głos. Chyba Ágaetis Byrjun, niestety. Dziwne żeby tytułowy kawałek był najsłabszy, ale tak to chyba wygląda.
I znowu, kolejna TAKA płyta że nie ma co pisać, zresztą o tym że nie ma sensu o niej pisać już ktoś napisał. Aż mi głupio prowadzić tego survivora, bo pewnie spośród osób które będą głosować jest kilka które znają ten album dużo lepiej i dużo dłużej niż ja.
Zima, godzina, hmm, 15? 16? Jeszcze nie noc, ale już robi się ciemno. Gęste, szare chmury. Pada śnieg, dookoła też jest już biało. A w słuchawkach właśnie Ágaetis Byrjun. Ja tak to mniej więcej widzę, ale tu chyba nie ma reguł, każdy pewnie odbiera to trochę inaczej.
1. Intro
2. Svefn-g-englar
3. Starálfur <leje>
4. Flugufrelsarinn
5. Ný Batterí
8. Olsen Olsen
9. Ágaetis Byrjun
10. Avalon
Koniec pierwszej rundy: poniedziałek 13.12, 23:59. Pierwsza runda dłuższa, bo weekend, i może niektórzy jeszcze nie znają, dajmy im czas.
Jutro postaram się dorzucić linki do youtube. W razie czego uderzajcie do mnie po link do płyty, jakiś się znajdzie. Na Intro oczywiście nie głosujemy.
edit: Linki są jednak do wrzuty, łatwiej było mi znaleźć.
----------
Głos. Chyba Ágaetis Byrjun, niestety. Dziwne żeby tytułowy kawałek był najsłabszy, ale tak to chyba wygląda.
Napisano 11 grudnia 2010 - 17:15
no co? mi się końcówka płyty jakoś zawsze zlewała, po dęciakach w Olsen Olsen zjazd z rejonów absolutu w jedynie bardzo dobre, a AB (album) > bardzo dobra muzyka. wolę Avalon bo wolę u nich nawet te zimne ambientowe ale jednak mocne drone'y niż za dużo ładnej wesołości. anyway, to mój następny typ.
Napisano 11 grudnia 2010 - 17:29
Avalon
Ja też włączam się tym razem. No i co widzę ? Oczywiście dwa pierwsze głosy na to, co mi się podoba na tej płycie najbardziej. Ot całe U2forums.
Anyway to świetny wybór na mroźne grudniowe dni.
Ja też włączam się tym razem. No i co widzę ? Oczywiście dwa pierwsze głosy na to, co mi się podoba na tej płycie najbardziej. Ot całe U2forums.
Anyway to świetny wybór na mroźne grudniowe dni.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 13 grudnia 2010 - 23:04
O Mamo.. na widok tego survivoru moje serce na chwilę zapomniało do czego służy i gdzie jego miejsce! Minn hjartad gerdi afarstór hoppa! ;)
powiem krótko - to najważniejszy dla mnie album, nie potrafię wziąć udziału lecz będę z wielką ciekawością śledzić, może tylko wspomogę jeden/dwa utwory w odpowiednim momencie.
może wreszcie skłoni mnie to do zrecenzowania pokrótce, po swojemu, co od dawna siedzi mi w głowie na temat ów absolutu.
No nic, ja tylko tyle chciałam, dobrej zabawy;)
powiem krótko - to najważniejszy dla mnie album, nie potrafię wziąć udziału lecz będę z wielką ciekawością śledzić, może tylko wspomogę jeden/dwa utwory w odpowiednim momencie.
może wreszcie skłoni mnie to do zrecenzowania pokrótce, po swojemu, co od dawna siedzi mi w głowie na temat ów absolutu.
No nic, ja tylko tyle chciałam, dobrej zabawy;)
Użytkownik eveglider edytował ten post 13 grudnia 2010 - 23:05
wszystko co genialne jest proste
heartland
szukam sponsora do wystrzelenia mnie w kosmos!..
Napisano 14 grudnia 2010 - 01:21
Runda pierwsza się skończyła, nikt się nie dopraszał o linki, więc dalej też ich wrzucać nie będę. A wyniki są następujące:
Avalon - 9
Ágaetis Byrjun - 2
Pozostałe utwory na razie z czystym kontem. Łącznie głosów, jak nietrudno policzyć, 11. A w ankiecie było chyba 17. Ci, którzy głosowali na ten album, a teraz się migają, mogą się spodziewać pm-ek z ponagleniem do głosowania.
1. Intro
2. Svefn-g-englar
3. Starálfur
4. Flugufrelsarinn
5. Ný Batterí
8. Olsen Olsen
9. Ágaetis Byrjun
10. Avalon
Koniec drugiej rundy: środa 15.12, 23:59. I proszę bez "bo się nie da głosować". Da się. Zwolnienie od głosowania tylko po osobistej konsultacji z prowadzącym.
----------
Na razie bez głosu, bo jeszcze się na coś zbyt dobrego rzucicie i będzie trzeba bronić.
Avalon - 9
Ágaetis Byrjun - 2
Pozostałe utwory na razie z czystym kontem. Łącznie głosów, jak nietrudno policzyć, 11. A w ankiecie było chyba 17. Ci, którzy głosowali na ten album, a teraz się migają, mogą się spodziewać pm-ek z ponagleniem do głosowania.
1. Intro
2. Svefn-g-englar
3. Starálfur
4. Flugufrelsarinn
5. Ný Batterí
8. Olsen Olsen
9. Ágaetis Byrjun
10. Avalon
Koniec drugiej rundy: środa 15.12, 23:59. I proszę bez "bo się nie da głosować". Da się. Zwolnienie od głosowania tylko po osobistej konsultacji z prowadzącym.
----------
Na razie bez głosu, bo jeszcze się na coś zbyt dobrego rzucicie i będzie trzeba bronić.
Napisano 14 grudnia 2010 - 07:04
Olsen Olsen
o, mój następny typ.
ale teraz Agaetis Byrjun.
poza tym podjąłem się ułożenia rankingu, kozak ze mnie, nie?
1. Vidrar Vel Til Loftarasa
2. Svefn-g-englar
3. Hjartad Hamast
4. Staralfur
5. Flugufrelsarinn
6. Ny Batteri
7. Olsen Olsen
8. Avalon
9. Agaetis Byrjun
Napisano 14 grudnia 2010 - 15:27
Flugufrelsarinn
Ktoś ma pomysł czemu tracklista na moim "AB" wygląda następująco?
Za to utwory są te same, jak na pierwotnej trackliście.
Ktoś ma pomysł czemu tracklista na moim "AB" wygląda następująco?
- Intro.mp3
Svefn-g-Englar.mp3
Star Alfur.mp3
Gotti Teiknadi.mp3
K K Harpadi.mp3
Alfosskor Song.mp3
Petur.mp3
Gerdur.mp3
Fer.mp3
E.mp3
Za to utwory są te same, jak na pierwotnej trackliście.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych