Survivor Albumowy (edycja 2) - No Line On The Horizon
Napisano 16 grudnia 2010 - 02:03
Acr, ale ja napisałem dlaczego ja nie lubię albumowego Crazy, natomiast Ty możesz znaleźć ku temu lepsze/bardziej adekwatne/inne powody Dlaczego my mamy ich szukać, a Ty napiszesz Eee tam
Nie no, nie napisałem tylko 'eee tam' a poza tym przyjąłem do wiadomości i dziękuję za wytłumaczenie, ale się nie zgadzam i dlatego wypisałem za co jednak ten kawałek bardzo lubię
Ale tylko jedno - nie chodzi o nie wiadomo jaki czad ale na albumie ten kawałek zupełnie nie ma mocy, pewnie miało być na luzie, a wyszło bez siły, przekonania, jakby im się tego dnia nie chciało grać akurat tego kawałka. Za delikatnie, bez dynamiki, czy tylko ja to tak odbieram ?
No właśnie nie tylko Ty, a sporo osób. A ja tego zupełnie tak nie czuję, przeciwnie wręcz, ale że to jest kwestia subiektywnego mocno wrażenia, to zgódźmy się, że się nie zgadzamy, po prostu
A Bejbe bejbe bejbe jest ładne ale gdzie im tam do Beatlesów, jak już mówimy o dziejach.
Właśnie Bitlowskie Bejbe to nie jest to, za co Bitelsów lubię najbardziej, hm
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:05
zgódźmy się, że się nie zgadzamy, po prostu
OK, jeszcze co do barwy Crazy, Rodia pisze, że jest ona pomarańczowo-złota, a ja mocno czuję, że jest to puchaty róż - a ten kolor wyjątkowo nie pasuje do mojego kochanego zespołu
See through in the sunlight
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:22
OK, jeszcze co do barwy Crazy, Rodia pisze, że jest ona pomarańczowo-złota, a ja mocno czuję, że jest to puchaty róż - a ten kolor wyjątkowo nie pasuje do mojego kochanego zespołu
O nie nie, zdecydowanie jaśniejszy nieco granat, podobne odcienie wyraźnego ale bez żarówy niebieskiego, barwy wcale nie zimne, no i ok, złoto-pomarańczowe wstążki światła i ruch, ale to już może po sugestii być tylko
Z tym bejbe bejbe to w ogóle śliski temat i mało komu uchodzi, wiadomo, a ja trochę przesadziłem z tym najlepszym w dziejach (chociaż czy Bitelsi byli tu najlepsi? eee, sroga rozkmina, ale jakoś mam wątpliwości ;p) ale no żadne inne mnie tak intensywnie nie buja jak to z Crazy więc wlepiam łatę 'ulubione' na tą z 'najlepsze w dziejach' i nie mamy problemu
Napisano 16 grudnia 2010 - 11:34
Bum cyk! Pierwsza rzeź za nami, ofiara według głosujących dosyć mocno zasłużyła sobie na degradacje.
Zanim jednak to frekwencja! uwaga! głosowało aż 50 osób! całkiem ładnie! <3
Przegrywa
Get On Your Boots - 16 głosami.
(...)
Hmmm... To dość dziwny rezultat wobec tych wszystkich zachwytów zaraz po ukazaniu się singla:
http://u2forums.com/...s/page__st__220
A takie były zachwyty!!! Jaka innowacja! jaki groove! I niech wszyscy co myślą inaczej niech się zamkną!
A teraz nie zagłosuję, bo obie te piosenki lubię jednakowo.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 16 grudnia 2010 - 17:02
Z Toba mam najblizej. Ale ja bym powiedziala, ze zloto-pomaranczowe wstazki swiatla jak najbardziej, natomiast dominuje coś w stylu TAKIEGO NIEBIESKIEGOO nie nie, zdecydowanie jaśniejszy nieco granat, podobne odcienie wyraźnego ale bez żarówy niebieskiego, barwy wcale nie zimne, no i ok, złoto-pomarańczowe wstążki światła i
Tez to zauwazylam.Hmmm... To dość dziwny rezultat wobec tych wszystkich zachwytów zaraz po ukazaniu się singla:
A takie były zachwyty!!! Jaka innowacja! jaki groove! I niech wszyscy co myślą inaczej niech się zamkną!
Napisano 16 grudnia 2010 - 17:26
Owszem, barwę ma (pomarańczowo-złotą jak dla mnie)
Wszyscy macie tę samą przypadłość ?O nie nie, zdecydowanie jaśniejszy nieco granat, podobne odcienie wyraźnego ale bez żarówy niebieskiego, barwy wcale nie zimne, no i ok, złoto-pomarańczowe wstążki światła i ruch, ale to już może po sugestii być tylko
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 16 grudnia 2010 - 17:33
Wszyscy macie tę samą przypadłość ?
trochę się offtop o kolorach zrobił, ale w sumie to ma sens ;P
noo wywalmy coś /czyt.Crazy/ już i głosujmy dalej;)
- Bono
Napisano 16 grudnia 2010 - 18:16
Ja tam podtrzymuję wszystkie swoje opinie zawarte we wpisach z tamtego okresu. A głosowanie i mnie zszokowało.Hmmm... To dość dziwny rezultat wobec tych wszystkich zachwytów zaraz po ukazaniu się singla:
Napisano 16 grudnia 2010 - 18:19
Napisano 16 grudnia 2010 - 18:51
See through in the sunlight
Napisano 16 grudnia 2010 - 20:30
zaniechajcie zatem mieszania ludziom w głowach.
@synestezja i podobne zjawiska - polecam Lużny Wąt Muzyczny, pierwsze kilka(naście) postów coby tu nie offtopować.
Napisano 16 grudnia 2010 - 20:59
1. Crazy Tonight
2. Moment Of Surrender
3. Fez - Being Born
4. Magnificent
5. Stand Up Comedy
6. Get On Your Boots
7. White As Snow
8. Cedars Of Lebanon
9. No Line On The Horizon
10. Unknown Caller
11. Breathe
Uwagi: Crazy to jedna z najlepszych piosenek w ogóle - Stand Up mogłoby być analizowane na uniwersytetach w ramach przedmiotu "Zasady komponowania utworów pop: poziom 3 zaawansowany" - GOYB straciło już dla mnie wszelkie podobieństwo z Vertigo - Maginificent kojarzy mi się z Your Blue Room - MOS się przeżywa a nie słucha - Breathe jest za proste - UC to pijacki hymn, który powinien być puszczany w późnych godzinach zlotowych - Fez-Being Born jest bardzo piękne
Napisano 16 grudnia 2010 - 21:19
dobre, i tutaj się zgadzamUC to pijacki hymn, który powinien być puszczany w późnych godzinach zlotowych
A gadki o kolorach kategorycznie dosyć, wpędzacie mnie w kompleksy, czuję się odrzucona, niepotrzebna.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 16 grudnia 2010 - 22:03
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 16 grudnia 2010 - 22:25
Ech, obecność Oleńki jednak nie służy wrażliwości słuchowejUwagi: Crazy to jedna z najlepszych piosenek w ogóle
Napisano 16 grudnia 2010 - 22:56
Napisano 17 grudnia 2010 - 00:11
Stand Up Comedy (17) : I'll Go Crazy (18)
Ulala, no to było ostro szczerze powiedziawszy myślałem że różnica będzie bardziej widoczna a tutaj widać tworzą nam się dwa obozy oceny 'drugich' kawałków z NLOTH. Choć może nie. Odpada Crazy i jedziem dalej!
10. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
11. Get On Your Boots
Runda druga trwa do soboty 18stego do 23:59:59.
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych