U2 w radiu
#82 Guest_MacPhisto18_*
Posted 11 lipca 2007 - 22:01
Ej, kurde, denerwuje mnie taka retoryka. Raz gadasz o umieraniu z głodu, a innym razem narzekasz, że nie produkujemy swoich Mercedesów.
O Mercedesach napisałem gdyż Conr4d stwierdził że mamy marki na światowym poziomie, tylko ja jakoś dziwnie o nich nie słyszałem.
Na Księżyc też nie polecieliśmy - straszne !! Poza tym, Twoje wypowiedzi są tak naprawdę bez sensu. Bo jakie masz wytłumaczenie na to wszystko ? " Nie ma pieniędzy ". A jaką masz na to radę ? " Skoro nie ma pieniędzy, to ktoś nam je powinien dać ". Proste, nie ? Proste. Tylko, że tak proste, jak głupie.
Tak pieniądze powinni nam dać, my powinniśmy je zainwestowac tak żeby je oddać i żeby nam coś zostało.
Trzeba się zastanowić, dlaczego nie ma pieniędzy, i co zrobić, żeby pieniądze były. Za to, że nie ma pieniędzy odpowiadają Ci, którzy nami rządzili. Bo zamiast budować normalną gospodarkę opartą na wolnym rynku zajmowali się głównie korupcją, rozbudowywaniem administracji, i potęgowaniem etatyzmu ( oczywiście upraszczam, ale nie miejsce tu na naukowe analizy ).
No właśnie zgadzam sie, powiedziałem że jest to ich wina i zdaje sobie z tego sprawe.
Chciałem tylko zaznaczyć że nie mam takiego pojęcia o polityce jak wy, kieruje sie tym co widze.
Posted 08 sierpnia 2007 - 18:49
Posted 08 sierpnia 2007 - 19:21
Dziś o północy na Esce Rock było puszczanych 5 piosenek U2 z rzędu - z okazji urodzin The Edge'a. Słuchał może ktoś? Jakie dali? Ja niestety nie mogłam, bo oglądałam "Goodbye, Lennin"
A ja słuchałam
Ale zupełnie przez przypadek, bo czytałam ksiązke i słuchałam radiaradia w tle i w pewnym momencie usłyszałam słowo 'U2', odstawiłam książke (Harry Potter nie wygrywa w konkurecji z U2 ) i okazało się że w programie "petarda po północy" póścili Glorie, All I Want Is You, Mysterious ways, Elevation.
Byłam bardzo mile zaskoczona
P.S Eska Rock jest na 104,4
Posted 09 listopada 2007 - 23:46
Jade dzis z mama samochodem i nagle slysze w radju jakies znajome dzwieki...na poczatku myslalam ze popadlam w jakos paranoje ale po paru sekundach stwierdzilam ze to jednak jest The Fly! Pozytywnie zaskoczona i zdziwiona chce zglosnic i sprawdzic jakie zajrabiste radio puszcza takie kawalki a tu patrze- Radio Swiety Jozef!!
Posted 10 listopada 2007 - 22:59
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Posted 30 listopada 2007 - 14:18
PS A teraz Joy Division i jak tu się nie cieszyć.... "Trójeczka" puszcza fajną muze.....weekend....
Posted 13 grudnia 2007 - 10:46
Przed chwilą powiedzieli, że za chwilę tym tematem zajmie się Piotr Metz.
EDIT:
Po 22 ma być główna audycja o JT. Edge ma mówić o każdym kawałku z płyty.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 14 grudnia 2007 - 00:10
GG: 5241305
Posted 14 grudnia 2007 - 16:49
GG: 5241305
Posted 14 grudnia 2007 - 18:24
Pliki poniżej:
Where the Streets Have No Name (ucięty)
Ajstil
With or Without You
Bullet the Blue Sky
Running to Stand Still
Red Hill Mining Town