U2 po kolei w skali 1-10 vol. 2
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:20
See through in the sunlight
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:27
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:36
O ile oceny nowszych płyt - tak od Zooropy w górę - jeszcze fluktuują, o tyle oceny tych klasycznych są od lat ugruntowane w świadomości mas i nie zmienisz tego z dnia na dzień. Tylko cierpliwa praca u podstaw może z czasem zaprocentować
See through in the sunlight
Napisano 16 grudnia 2010 - 10:43
Te trzy płyty o których mówicie są wg mnie najsłabsze w dyskografii zespołu.I nie wynika to z przeczytanych przeze mnie recenzji i artykułów.Po prostu tak uważam.A jesli uważa tak więcej osób - to daje do myslenia, nie?
Dla mnie i tak najbardziej niedocenianym albumem jest Zooropa.To był naprawdę duuży krok do przodu, wymagajacy sporej odwagi, bo i ryzyko artystyczne spore.Ale zeby nie było - nie węszę spisku przeciwników Zooropy
Napisano 16 grudnia 2010 - 11:00
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.
Napisano 16 grudnia 2010 - 16:18
Mnie wcale nie dziwi pozycja R&H, jest sprawiedliwa, bo akurat na tym albumie pojedyncze piosenki wypadają znacznie lepiej, niż całość.
Bombę, i jako całość, i jako osobne utwory, zostawię w spokoju, bo jak już mówiłam - nikt mnie nie rozumie.
Natomiast zaskakuje mnie mała różnica przy War - bo jednak to jest płyta, gdzie utwory wyrwane z kontekstu mogą się podobać różnie, ale całość jest bardzo spójna, na temat i dobrze się słucha w całości. Moim zdaniem w ogóle po tych rankingach widać trochę, że pierwsze 3 płyty mają sporo zaniżone oceny, bo niektórym trącą myszką.
Zresztą - z kolei No Line jest jeszcze zbyt nowy - najwyższa ocena Magnificent w swojej dekadzie też nie jest przejawem obiektywizmu...
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 30 listopada 2014 - 19:00
w szałtboksie widać, że społeczność forumowa pragnie trzeciej edycji, ale jakoś nikt się nie kwapi do napisania w temacie, a jak wiadomo wszelkie informacje mogą łatwo zaginąć w odmętach szałtowego szaleństwa, a więc tu oficjalnie pytam, czy już czas na nową edycję?
@Owłos (28 listopad 2014 - 15:06) Myślę, że w ogóle można by się porwać na następną edycję, w końcu poprzednia już ma ponad 4 lata...
@ Martine (28 listopad 2014 - 18:30) O tak, przydałaby się nowa edycja. W razie czego mogę nawet wszystko zliczać i robić statystyki Wiem, że to nie to samo, co Witas, ale co poradzić, kiedy go nie ma.@stokrotka (28 listopad 2014 - 19:53) Ooo świetny pomysł od ostatniego razu to mi się pewnie wszystko pozmieniało@andie (29 listopad 2014 - 22:02) bardzo fajny ten pomysł niżej z nową edycją U2 od 1 do 10, popieram@acr (29 listopad 2014 - 22:48) tylko znajdźcie kogoś kto potem zliczy jeszcze średnie wyniki@ stokrotka (29 listopad 2014 - 22:51) no właśnie Martine nam się tutaj wczoraj zadeklarowała że może@The Fly (30 listopad 2014 - 16:10) bardzo chętnie z tym 1 do 10, fajny pomysl dawajcie!
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 30 listopada 2014 - 20:09
Też myślę że nie ma na co czekać, możemy już lecieć
jak patrzę na statystyki jakie były w poprzedniej edycji to głowa boli
no, w sumie najważniejsze były średnie ocen albumów utworów etc. a niektóre kryteria to troszkę już wydumane były ale za to zabawne.
Jak patrzę na swoje oceny z poprzedniego razu to tak bardzo nie wierzę że są moje. Tak bardzo!
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 30 listopada 2014 - 21:49
Dobry pomysł! Warto startować, jak wspomniała stokrotka nasze własne oceny poszczególnych kawałków mogą nas po latach mocno zaskoczyć w porównaniu z poprzednią edycją. Warto to porównać.
Zawsze mnie zastanawiało jak Witas to ogarnął do tego stopnia by podać tabelę zgodności gustów
Napisano 30 listopada 2014 - 23:55
Ok, więc ruszamy w najbliższym tygodniu. Może uda się nawet jutro.
super pewnie i tak trochę to potrwa zanim chętni przesłuchają płyty, a potem ocenią kawałki, więc możliwe, że wiosna nas z tym zastanie
moderacja może by przesunęła posty do nowego tematu?
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych