Jump to content

Photo

Survivor Albumowy - Rattle And Hum (edycja 2)

• Please log in to reply
471 replies to this topic

#221 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 posts

Posted 18 lipca 2010 - 15:29

Silver And Gold (Live)
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#222 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 18 lipca 2010 - 17:38

Weź nie wracaj, przynajmniej na forum, a jeśli już, to na pewno nie do kolejnych zabaw typu survivor :angry:

.

Z Owłosem to chyba tylko w kwestii Drowning Man się zgadzaliśmy ;)

Miałoby to sens, gdyby każdy uczestnik głosował w każdej rundzie na nagranie obiektywnie najsłabsze. Tutaj się tworzą jakieś fronty i potem się okazuje, że np. nr 7 w starciu head to head przegrałby z nr. 9, ale przez dziwne konszachty został dopchnięty na tak wysoką pozycję jakimś zbiegiem okoliczności. To taki przykładzik z dupy, ale rozumiecie.

A tu się nie zgodzę. Dzięki wszelkiego rodzaju frontom coś się dzieje. Jest akcja. A to przecież zabawa, a nie wybór miss świata :) Aczkolwiek aktualny front obrony When Love Comes To Town zaczyna działać mi na nerwy.

Kurde i zapomniałem o dogrywce :P Czekałem do końca, bo chciałem mieć satysfakcję z wyrzucenia Pride'a, ale nie jeśli była szansa wyrzucenia When Love Comes To Town. No ale trudno.

No więc konsekwentnie:
When Love Comes To Town. Może już po raz ostatni ? ;>

#223 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 18 lipca 2010 - 17:55

Dzięki wszelkiego rodzaju frontom coś się dzieje. Jest akcja. A to przecież zabawa, a nie wybór miss świata :) Aczkolwiek aktualny front obrony When Love Comes To Town zaczyna działać mi na nerwy.

Tak jak mnie działały na nerwy wściekłe ataki - w POP na Staring At The Sun, w War na New Year's Day... chyba każdy album ma jakiś 'konfliktowy' utwór, który jedni uwielbiają, a drudzy natychmiast by wywalili, bo go nie czują :)

Kurde i zapomniałem o dogrywce :P Czekałem do końca, bo chciałem mieć satysfakcję z wyrzucenia Pride'a, ale nie jeśli była szansa wyrzucenia When Love Comes To Town. No ale trudno.

Dla mnie szczerze i Pride i WLCTT za dobre, żeby tak wcześnie miały wylecieć. Ale Pride jednak trochę gorsze.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#224 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 18 lipca 2010 - 18:16

When Love Comes to Town

#225 louise_76

louise_76

Użytkownik

• Members
  • 327 posts

Posted 18 lipca 2010 - 19:37

When Love Comes to Town
Pride odpadło :angry:
...Blue-eyed boy and this brown-eyed girl...

#226 tomol012

tomol012

Użytkownik

• Members
  • 125 posts

Posted 18 lipca 2010 - 21:20

Silver And Gold

#227 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 posts

Posted 18 lipca 2010 - 22:31

Dla mnie szczerze i Pride i WLCTT za dobre, żeby tak wcześnie miały wylecieć. Ale Pride jednak trochę gorsze.

O, ze Stokrotką też mi nie po drodze w survivorach ;)
Na R&H WLCTT i Pride to dwa ostatnie miejsca ;)

#228 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 18 lipca 2010 - 22:36

Angel of Harlem

ale pewnie i tak WLCTT wyleci... :unsure:

#229 WioliX

WioliX

Użytkownik

• Members
  • 25 posts

Posted 18 lipca 2010 - 22:43

When Love Comes to Town

#230 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 posts

Posted 18 lipca 2010 - 22:52

Silver And Gold (Live)

#231 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 18 lipca 2010 - 23:50

Weź nie wracaj, przynajmniej na forum, a jeśli już, to na pewno nie do kolejnych zabaw typu survivor :angry:

A na War tak dobrze nam się współpracowało :D

Tutaj się tworzą jakieś fronty i potem się okazuje, że np. nr 7 w starciu head to head przegrałby z nr. 9, ale przez dziwne konszachty został dopchnięty na tak wysoką pozycję jakimś zbiegiem okoliczności.

OTH na podium Dżoszuły... :angry:
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#232 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 19 lipca 2010 - 00:15

No weeeź, ja walę. Ja kiedyś mówiłem, że Bitelsi ssali, a teraz wstyd mi za to i najchętniej wymazałbym to z pamięci. Masz jeszcze kupę czasu, na pewno zrozumiesz.

Tak samo kiedyś wydawało mi się, że LRM jest nudne i nie powinno było wyjść na płycie :rolleyes:

#233 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 posts

Posted 19 lipca 2010 - 04:55

Van Diemen's Land

Wiem, wiem
Uwielbiam zaśpiewy Edża - serio, UWIELBIAM. Ale ten kawałek śpiewa w bardzo dziwny sposób, jakoś tak nie po swojemu. Tak jakoś "żabowato". Nie wiem. W każdym razie wkurza mnie to.

#234 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 posts

Posted 19 lipca 2010 - 06:58

No weeeź, ja walę. Ja kiedyś mówiłem, że Bitelsi ssali, a teraz wstyd mi za to i najchętniej wymazałbym to z pamięci. Masz jeszcze kupę czasu, na pewno zrozumiesz.

Tak samo kiedyś wydawało mi się, że LRM jest nudne i nie powinno było wyjść na płycie :rolleyes:

To rozumiem, że do czasu "nawrócenia" nie powinienem brać udziału w surwajworach?
"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#235 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 19 lipca 2010 - 08:26

:D :D :D ale nie martw się, nie tylko Ty :D

#236 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 posts

Posted 19 lipca 2010 - 14:11

OTH na podium Dżoszuły... :angry:

Dobrze, że mnie wtedy jeszcze nie było i mogę być dumna, że nie przyłożyłam do tego ręki... kosmos !! Na JT nie było lepszej piosenki?

...ten kawałek śpiewa w bardzo dziwny sposób, jakoś tak nie po swojemu. Tak jakoś "żabowato". Nie wiem. W każdym razie wkurza mnie to.

Fantastycznie, jednak ktoś mnie rozumie ;) nie umiałabym znaleźć lepszego słowa niż "żabowato", pasuje tu doskonale :D

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#237 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 19 lipca 2010 - 19:58

Witas, mnie też wkurza robienie frontów za czymś/przeciw czemuś w survivorze. Potem wychodzą cudaczne wyniki, gdzie człowiek w głowę zachodzi skąd taka kolejność. W survivorze wolałabym czyste zasady, kiedy każdy głosuje wg tego w co naprawdę wierzy. Skoro jednak większość forsuje zabawę w przeciąganie liny i cieszy ich to, mamy demokrację - większość narzuca kierunek tej szopce.

Demokracja nie jest najlepszym wynalazkiem człowieka. Sęk w tym, że nikt jeszcze lepszego nie wymyślił.

Nieważne. All I want is you. I bez podtekstów proszę. ;)
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#238 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 posts

Posted 19 lipca 2010 - 21:53

When Love Comes To Town! Wywalić to!

#239 Fly

Fly

Użytkownik

• Members
  • 117 posts

Posted 19 lipca 2010 - 21:58

When Love Comes To Town

#240 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 posts

Posted 19 lipca 2010 - 23:45

Miałoby to sens, gdyby każdy uczestnik głosował w każdej rundzie na nagranie obiektywnie najsłabsze. Tutaj się tworzą jakieś fronty i potem się okazuje, że np. nr 7 w starciu head to head przegrałby z nr. 9, ale przez dziwne konszachty został dopchnięty na tak wysoką pozycję jakimś zbiegiem okoliczności. To taki przykładzik z dupy, ale rozumiecie.

Ziom, ale fronty się tworzyły w tych surwajworach od zawsze i to jest plaga, której nie usuniemy, jak również element, który dodaje temu wszystkiemu pewnej dozy uroku :P Poza tym fronty obrony/ataku bardzo dobrze też ilustrują stopień popularności danego utworu, więc może to nie jest jednak taki zły pomysł. Owszem, zniekształca to trochę wyniki, ale in the end prawda i tak zawsze wychodzi na jaw.

Demokracja nie jest najlepszym wynalazkiem człowieka. Sęk w tym, że nikt jeszcze lepszego nie wymyślił.

Wymyślili, dawno temu, nazywa się dyktatura.

Echhhhhhhhhhhhh, dalej frekwencja wakacyjna widzę. Głosów oddano 21, a z olbrzymią przwagą odpada (wreszcie, apropos frontów obrony...)

When Love Comes To Town - 9

Następnie mamy dłuuuuugo nic i

Silver and Gold (Live) - 3
Helter Skelter (Live) - 2
Van Diemen's Land - 2
Hawkmoon 269 - 2
Angel Of Harlem - 2
All I Want Is You - 1

co pozostawia w rozgrywce kawałki następujące:
Helter Skelter (Live)
Van Diemen's Land
Desire
Hawkmoon 269
Silver And Gold (Live)
Angel Of Harlem
Heartland
All I Want Is You

Następna runda trwa do środy 21 lipca do godz. 23.59.59.
A teraz... nie, chwila...aaaaaaa...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........AŁAA!! Czuję jakby w mojej głowie szalała burza... Ach tak, Owłos!
Owłos właśnie przekazał mi telepatycznie wiadomość z dalekiego Zarzecza, że chce, abym wpisał jego głos na Angel Of Harlem. Powiedziałem mu, że to nie ma sensu, bo ten kawałek i tak pewnie dojdzie jakoś na sam szczyt, ale mnie nie słuchał. Z nieposkładanego rattle and hum jaki w moim umyśle wywołała jego mentalna wiadomość udało mi się też rozszyfrować, że kazał was pozdrowić i wyrazić opinię, że Witas jest brzydki. Wszelkie inne informacje jakimi być może chciał się podzielić albo wcale nie wystąpiły albo umknęły w procesie umysłowego rozszyfrowywania wiadomości, za co ewentualnie przepraszam. Po wszelkie klaryfikacje zapraszam na jego telefon komórkowy tudzież facebooka albo grono.
A teraz. Korzystając z okazji, że czyta mnie ta bardziej inteligentna i wykształcona część polskiego kwiatu młodzieży chciałbym wszystkich ładnie poprosić, aby dnia 30 lipca tudzież później zarezerwowali sobie parę godzin wolnego czasu i poszli do kina na

Dołączona grafika

INCEPCJĘ.
Tak, dobrze mnie zrozumieliście - do kina, a nie na isohunt i torrenty bo ten film ma zarobić pieniądze, a Nolan ma dostać za to Oscary, a nie jakieś people's teen awards czy inne gówno. Mimo, że filmu jeszcze sam nie widziałem to serce podpowiada mi, że jest zajebisty.

No i macie głosować. Więcej niż do tej pory.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users