Jak wyglądałaby solowa płyta Bono ?
Napisano 11 kwietnia 2007 - 14:12
Napisano 11 kwietnia 2007 - 15:44
Cały czas mam w głowie Johna Frusciantego, którego każda kolejna płyta była po prostu inna. Zawsze znalazło się kilka kawałków w ogóle nie pasujących do poprzednich kompozycji. Eksperymenty to też jest coś co charakteryzuje U2, więc mam nadzieję, że jeśli kiedykolwiek zaświta mu taki pomysł nie zapomnij o swoich korzeniach ;-)
Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:34
błagam, tylko nie wykorzystujcie tego wątku do powtarzania biadoleń typu " niech się lepiej weźmie za nową płytę U2, bo ile można czekać ", bo to jest zupełnie bez związku
no ale...
Ja sobie tak kiedyś myślałam, że fajnie by było, gdyby Bono nagrał solową płytę jak będzie już staruszkiem.. wtedy mógłby zrobić coś w stylu duetu z Frankiem Sinatrą- takie kompozycje najbardziej by mi odpowiadały.. delikatny klimat, klasa i niebiańsko zachrypnięty, lekko falujący w powietrzu melodyjny głos..
Your signature is more powerful than you think
Napisano 11 kwietnia 2007 - 16:54
jesli juz by sie zdecydowal firmowac cos wyłacznie swoim nazwiskiem, to zycze sobie 12 poscielów
marzy mi sie plyta pelna wolnych, zmyslowych piosenek spiewanych tym jego ciepłym, niskim, wibrującym głosem..
..nawet nosze sie z zamiarem stworzenia odrębnej playlisty z czyms takim, zeby miec pod ręką tło do tego nastroju, jaki czasem mnie napada. IYWTVD będzie na pierwszym i na ostatnim miejscu
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
#10 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 11 kwietnia 2007 - 19:14
Napisano 11 kwietnia 2007 - 19:27
A ja myśle że jest to zły pomysł żeby teraz nagrywał solówke. On swoje najlepsze dni już miał i myśle że teraz nie spełniłoby jego oczekiwań aczkolwiek chciałbym żeby taka płyta powstała Myśle że byłyby to jakieś wolne kawałki coś w stylu Cohena ale Bono jest jeszcze chyba za młody żeby podsumowywać to czego dokonał swoją indywidualną płytą. Niech najpierw skończy kariere w zespole a pużniej myśli o takiej płycie inaczej nic dobrego nie wróże
Zawsze podkreślał, że U2 to jedność, zresztą wątpię, że zdziałałby coś bez Edge'a ;-D
Napisano 11 kwietnia 2007 - 23:45
Zawsze podkreślał, że U2 to jedność, zresztą wątpię, że zdziałałby coś bez Edge'a ;-D
Mógłby zaprosić innych muzyków.
Mi się widzi też coś w stylu Million Dollar Hotel, gdzie w paru kawałkach grał tzw. Million Dollar Hotel Band a nie żaden z członków U2 (choć panowie mogliby w paru kawałkach wesprzeć kolegę, może nie wszyscy na raz, no ale czemu nie). Wszyscy się chyba zgadzamy że byłoby to coś właśnie takiego. Ciekawa sprawa
Napisano 12 kwietnia 2007 - 06:46
Napisano 12 kwietnia 2007 - 10:30
Bono lubi improwizować podczas koncertów, wplatać do utworu inne fragmenty piosenek. Nie trzyma się kurczowo schematu refren - zwrotka, a taki brak schematów charakteryzuje granie progresywne.
Poza tym Bono ma mnóstwo emocji w głosie, to też przydałoby się w takim repertuarze.
Samo U2 najbliżej takiego grania zbliżyli się (moim zdaniem) w Exit. Wyszło im świetnie!
Jeszcze koncertowe Bad (taki rozbudowany z lat 80) albo Bullet The Blue Sky z Popmartu mogłyby posłużyć za przykład.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 13 kwietnia 2007 - 10:24
Napisano 13 kwietnia 2007 - 20:15
Chciałabym, żeby była to płyta inna od dokonań U2, ale mająca równie dużą klasę. Może jakieś elementy jazzu, może jakiś saksofon w tle? O jeżu, ciekawa jestem, jak brzmiałby głos Bońca w tych klimatach Cóż... To chyba zbyt śmiały pomysł
U2 w klimatach jazzowych. ŚwietnY pomysł. Bardzo mi się podobało gdy Bono śpiewał z Tonim Bennetem
Napisano 13 kwietnia 2007 - 20:18
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych