Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Czasopisma co lubimy czytać?
Napisany 12 marzec 2010 - 20:28
Ostatnio wczytuje się w czasopismo żyjmy dłużej. Polecam wiele ciekawych porad żywieniowych i psychologicznych artykółów.
To czasopismo poleca równnież ciekawą stronkę internetową na temat zdrowia www.medigo.pl
Chciałabym wiedzieć jakie czasopisma moglibyście polecić do czytania.
To czasopismo poleca równnież ciekawą stronkę internetową na temat zdrowia www.medigo.pl
Chciałabym wiedzieć jakie czasopisma moglibyście polecić do czytania.
Napisany 12 marzec 2010 - 21:05
a ty co czyasz witas playboya?
Napisany 12 marzec 2010 - 21:18
ludzie nie czytajcie faktu. To zabija psychikę
Napisany 13 marzec 2010 - 11:32
O, to jak już jesteśmy przy czasach wcześniejszych to w podstawówce i szkole średniej kupowałem "Naszą Legię". Poziom nie był za wysoki, bo zdaje się wydawała to jakaś prywata. Teraz nie wiem czy wydaje to właściciel klubu czy dalej ten sam wydawca co kiedyś. Kupowałem też namiętnie "Commodore & Amiga" i w czasach późniejszych "CD Action". Z boomu na czasopisma z dodatkami pamiętam głównie kolekcję minerałów, która do dzisiaj leży gdzieś w piwnicy.
Napisany 13 marzec 2010 - 11:36
Ja tam zawsze byłem miłośnikiem wszelkiego rodzaju prasy.. swego czasu kupowałem magazyny z dziedzin, które mnie zupełnie nie interesowały ( np. wędkarstwa ), tylko po to, żeby zobaczyć jak są zredagowane. Trochę mi już przeszło - np. na studiach przestałem kupować codzienną prasę, szkoda mi na to kasy, na co dzień zupełnie wystarczy internet, to, co naprawdę trzeba wiedzieć i tak opiszą potem tygodniki, a generalnie w ogóle nie uważam, by na świecie działy się seriami aż tak bardzo interesujące rzeczy. Ostatecznie, odkąd zlikwidowali Dziennik, kupuję już tylko Wyborczą w soboty ( wraz z Wysokimi Obcasami, a jakże ) - bo trzeba wiedzieć, co słychać w przeciwnym obozie
Z tygodników czytam nałogowo Tygodnik Powszechny, tu każdy numer od dechy do dechy, inne rzadko i raczej okazjonalnie, z wyjątkiem Newsweeka, który jednakowoż kupuję raz na miesiąc wyłącznie ze względu na Europę ( sam Newsweek jest wprost koszmarnie nudny ). Lubię kupić Politykę, jeśli akurat zawiera fajny dodatek ( np. Niezbędnik Inteligenta czy Poradnik Psychologiczny ), bo generalnie patrz wyżej. Jeśli chodzi o miesięczniki, to również zaprzestałem niedawno ( po 10 latach ) kupowania Teraz Rocka - obecnie zaopatruję się tylko w te numery, które mają interesujące dla mnie wkładki. Czytam ( przynajmniej staram się ) regularnie Charaktery i Świat Nauki, okazjonalnie Bluszcz. Z magazynów o dłuższym czasie oczekiwania czytam regularnie Kronos i 44, czasem kupię Glissando ( zależy od tematyki ). Chyba tyle. Magazynów piłkarskich nie czytam.
Co do magazynów o grach komputerowych, to najbardziej lubiłem Secret Service
Ale zaczynałem od Gamblera..
Co do magazynów o grach komputerowych, to najbardziej lubiłem Secret Service
Napisany 13 marzec 2010 - 11:37
Ja również jestem wiernym czytelnikiem Przekroju.
Mimo wszystko, dla mnie jest to najlepszy tygodnik w Polsce, a na pewno najfajniejszy!
Lubię Najsztuba rzecz jasna, artykuły popularnonaukowe pani Olgi, której nazwiska nie pomnę. No i oczywiście dział kulturalny!
Mimo wszystko, dla mnie jest to najlepszy tygodnik w Polsce, a na pewno najfajniejszy!
Lubię Najsztuba rzecz jasna, artykuły popularnonaukowe pani Olgi, której nazwiska nie pomnę. No i oczywiście dział kulturalny!
Napisany 13 marzec 2010 - 11:49
Secret Service kupowałem i nadal mam gdzieś te numery. Nie wyrzucam ich, gdyż jeżeli już w coś grywam, to są to najczęściej gry z tamtych czasów.
Podobnie Naszą Legię, która była wydawana przez Wiesława Gilera, przedsiębiorcę (właściciela serii sklepów spożywczych Pelcowizna)i wielkiego kibica Legii, który niedawno zmarł.
Info o Wiesławie Gilerze
http://nekrologi.wyb...82aw+Giler.html
http://www.legia.net...p=news&id=36102
Podobnie Naszą Legię, która była wydawana przez Wiesława Gilera, przedsiębiorcę (właściciela serii sklepów spożywczych Pelcowizna)i wielkiego kibica Legii, który niedawno zmarł.
Info o Wiesławie Gilerze
http://nekrologi.wyb...82aw+Giler.html
http://www.legia.net...p=news&id=36102
Napisany 13 marzec 2010 - 14:52
Obecnie czasopisma dzielę sobie na dwie kategorie: "robocze" i "rozrywkowe". Z tych pierwszych przede wszystkim kupuję "Politykę", okazjonalnie inne tygodniki (ale to bardzo okazjonalnie, "Politykę" jednak czyta mi się najlepiej). Dzienników raczej nie kupuję z powodów o których pisał Johnny, plus dlatego że zwyczajnie szkoda mi czasu na ich codzienne wertowanie. Sporadycznie może "Rzeczpospolitą" i "Dziennik" w zasadzie zależy to przede wszystkim od tego czy artykuł na pierwszej stronie wygląda interesująco. "Wyborczej" nie czytam gdyż jak to jeden poeta pisał "Nasze oczy i uszy odmówiły posłuchu, książęta naszych zmysłów wybrały dumne wygnanie".
Lubię też od czasu do czasu kupić coś, jak to również Johnny podobnie określił, z innego obozu. Ostatnio nabyłem libertański tygodnik "Najwyższy czas!" i chyba nie zostanę jego fanem. Bo choć może tematy poruszane we nim są całkiem celnie a już na pewno aktualnie to jednak sposób ich prezentacji często odstrasza.
Z działu rozrywkowego obecnie nie kupuję nic regularnie a raczej zależnie od tego na co mam "ochotę" w danym miesiącu. Tak więc przez ostatnie dwa lata zbierałem miesięcznik "KINO", ostatni już porządny magazyn filmowy na tym ziemskim padole. Czasem kupuję "CD-Action" ale z reguły starsze numery od pani z kiosku na dworcu. Cena spada o 50% a o grach w zasadzie wszystko i więcej znaleźć można w sieci. Od czasu do czasu "Focusa Historię" i "Inne Oblicza Historii". Kiedyś także kupowałem:
"Gitarzystę", "Info Skateboarding Magazine" i "Ślizg". Czasami "Teraz Rock", "Jachting" i dawno, dawno temu Apple Polska wydawał miesięcznik o Macintoshach którego nazwy nie pamiętam ale czytało się z przyjemnością.
Aha i sukcesywnie wyłudzam stare numery "The Time" z gdyńskich bibliotek
P.S. ... i jeszcze. Przez wiele lat byłem prenumeratorem "National Geographic Polska", zrezygnowałem bo poziom tego czasopisma spadł na łeb na szyję. Ilekroć teraz jestem w Empiku i biorę NG do ręki utwierdzam się w słuszności swojej decyzji. Częściową rekompensatą za to jest jednak "Traveler" którego kupuję co jakiś czas, choć w zasadzie czytałbym go regularnie :]
Jak już wspomniałem lubię też zbierać po bibliotekach stare magazyny dot. polityki, przede wszystkim "The Time" ale także "Przegląd Polityczny" i inne. Fakt że mają czasem prawie 10 lat nie znaczy że nie można w nich znaleźć bardzo ciekawych artykułów.
Lubię też od czasu do czasu kupić coś, jak to również Johnny podobnie określił, z innego obozu. Ostatnio nabyłem libertański tygodnik "Najwyższy czas!" i chyba nie zostanę jego fanem. Bo choć może tematy poruszane we nim są całkiem celnie a już na pewno aktualnie to jednak sposób ich prezentacji często odstrasza.
Z działu rozrywkowego obecnie nie kupuję nic regularnie a raczej zależnie od tego na co mam "ochotę" w danym miesiącu. Tak więc przez ostatnie dwa lata zbierałem miesięcznik "KINO", ostatni już porządny magazyn filmowy na tym ziemskim padole. Czasem kupuję "CD-Action" ale z reguły starsze numery od pani z kiosku na dworcu. Cena spada o 50% a o grach w zasadzie wszystko i więcej znaleźć można w sieci. Od czasu do czasu "Focusa Historię" i "Inne Oblicza Historii". Kiedyś także kupowałem:
"Gitarzystę", "Info Skateboarding Magazine" i "Ślizg". Czasami "Teraz Rock", "Jachting" i dawno, dawno temu Apple Polska wydawał miesięcznik o Macintoshach którego nazwy nie pamiętam ale czytało się z przyjemnością.
Aha i sukcesywnie wyłudzam stare numery "The Time" z gdyńskich bibliotek
P.S. ... i jeszcze. Przez wiele lat byłem prenumeratorem "National Geographic Polska", zrezygnowałem bo poziom tego czasopisma spadł na łeb na szyję. Ilekroć teraz jestem w Empiku i biorę NG do ręki utwierdzam się w słuszności swojej decyzji. Częściową rekompensatą za to jest jednak "Traveler" którego kupuję co jakiś czas, choć w zasadzie czytałbym go regularnie :]
Jak już wspomniałem lubię też zbierać po bibliotekach stare magazyny dot. polityki, przede wszystkim "The Time" ale także "Przegląd Polityczny" i inne. Fakt że mają czasem prawie 10 lat nie znaczy że nie można w nich znaleźć bardzo ciekawych artykułów.
Nie widzę już nic, nic a nic, biało mi.
Idź dalej niezłomnie, a mnie zostaw sny.
Nic nie jest stracone, skończone też nie,
Gdy droga przed tobą, a sam jesteś w tle.
E.S.
Idź dalej niezłomnie, a mnie zostaw sny.
Nic nie jest stracone, skończone też nie,
Gdy droga przed tobą, a sam jesteś w tle.
E.S.

Zaloguj się

Dodaj odpowiedź
Multi cytowanie