Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pomóż nam spopularyzować forum i stronę!!!
Napisany 21 styczeń 2010 - 20:12
Wejdź do Google, wyszukaj U2 i na dole wybierz Nie podoba Ci się? Pomóż nam ulepszyć tę usługę! i napisz dlaczego powinniśmy być w widoczni w wynikach.
Obecnie forum jest na drugiej stronie a strona na 6 do 8! To gruba przesada i oczywisty błąd Google, ale moje wołania nie pomagają, dlatego rozpaczliwie potrzebujemy waszej pomocy.
Napisany 22 styczeń 2010 - 01:55
No Panie, Panowie, ja wiem że się nie chce i coś tam, ale dajcie radę, dla dobra ogólnego społecznego, dla partii, kochanych adminów i wspaniałych moderatorów, dla Bonia <3, dla kogo tam chcecie. No ludzie, ojczyzna (forumowa czy nie, nieważne) wzywa!
I dajcie tu znać że daliście potem, tak choćby coby wątek nie zaginął, ok?
Ten post był edytowany przez acr dnia: 22 styczeń 2010 - 02:00
Napisany 22 styczeń 2010 - 17:28
Jędrzej (admin), o 21-1-2010, 08:12 PM, napisał:
no chyba będzie trudno, samo U2.COM jest moim zdaniem nie do przeskoczenia, no chyba że posypiecie złotówkami googlowi i będziecie wyskakiwali na pierwszym miejscu.
pytanie do adminów, czy coś było jeszcze robione aby stronę wypozycjonować wyżej w wyszukiwarkach?
nie wiem jak można mocno ingerować w pliki forum, ale w index.php przydało by się wpisać:
Napisany 22 styczeń 2010 - 17:53
Olenka, o 22-1-2010, 04:47 PM, napisał:
Na dole strony z wynikami jest link do zgłaszania uwag
jadzik, o 22-1-2010, 05:28 PM, napisał:
Byliśmy kiedyś na #1. W pewnym momencie Google zaczął nas ignorować.
Czy optymalizowaliśmy?
Tak.
Napisany 24 styczeń 2010 - 11:02
Dla porównania
U2.com ma 13,7mln http://www.google.pl...r...mp;aq=f&oq=
u2forums 17tysięcy http://www.google.pl...r...mp;aq=f&oq=
u2.com.pl 109tysięcy
Następnie tzw. PageRank (czyli ilość i jakość odnośników z innych stron do strony bazowej)
u2.comPage Rank 7Link Popularity 2360
u2forums.com Page Rank 2Link Popularity 3
u2.com.pl Page Rank 3Link Popularity 53
aby zaistnieć w googlach trzeba pracy i jeszcze raz systematycznej pracy. to, że napiszemy masę maili nic nie da.
Napisany 24 styczeń 2010 - 11:32
zewlak, o 24-1-2010, 11:02 AM, napisał:
Dla porównania
U2.com ma 13,7mln http://www.google.pl...r...mp;aq=f&oq=
u2forums 17tysięcy http://www.google.pl...r...mp;aq=f&oq=
u2.com.pl 109tysięcy
Następnie tzw. PageRank (czyli ilość i jakość odnośników z innych stron do strony bazowej)
u2.comPage Rank 7Link Popularity 2360
u2forums.com Page Rank 2Link Popularity 3
u2.com.pl Page Rank 3Link Popularity 53
aby zaistnieć w googlach trzeba pracy i jeszcze raz systematycznej pracy. to, że napiszemy masę maili nic nie da.
Przykro mi, ale pomyliłeś się.
Link do ilości podstron w Google to nie site u2forums.com tylko site:u2forums.com i pod nim wyniki wyglądają następująco:
u2.com 292,000
u2forums.com 91,700
u2-site.com 6,320
u2.com.pl 4,690
Pagerank nie ma dzisiaj żadnego znaczenia przy określaniu pozycji (dla porównania zauważ, że u2-site.com ma PR4 i nie ma jej pod "u2").
"Link Popularity" to nie jest wartość z Google.
Poniżej ilość linków według Yahoo (http://search.yahoo.com/search?ei=utf-8&fr=sfp&iscqry=&p=linkdomain%3Au2-site.com+-site%3Au2-site.com)
u2.com 160,000
u2-site.com 1,150
u2forums.com 651
u2.com.pl 459
Bez komentarza
Napisany 03 luty 2010 - 11:50
Jędrzej (admin), o 2-2-2010, 09:40 PM, napisał:
Może kiedyś wyjdą, albo lepiej nie
Prywatnej graciarni powiadasz. A dlaczego nie do tematów zamkniętych jak to zwyczajowo się tu odbywa?
I masz rację - lepiej, żeby nie trzeba było przypominać postu Depe nigdy - dla każdej ze stron.
A najlepszą metodą spopularyzowania forum jest stworzenie na nim odpowiedniej atmosfery.
Zadanie niestety niewykonalne administracyjnymi metodami.
Co do strony U2-Site - troszkę się w niej nie łapię póki co, chyba jeszcze ma spore braki, ale ogólnie bardzo ciekawie pomyślana - gratuluję pomysłu i podziwiam zaangażowanie, dużo włożonej pracy - moje uznanie za to!
Napisany 03 luty 2010 - 12:01
cezar, o 3-2-2010, 11:50 AM, napisał:
I masz rację - lepiej, żeby nie trzeba było przypominać postu Depe nigdy - dla każdej ze stron.
A najlepszą metodą spopularyzowania forum jest stworzenie na nim odpowiedniej atmosfery.
Zadanie niestety niewykonalne administracyjnymi metodami.
Co do strony U2-Site - troszkę się w niej nie łapię póki co, chyba jeszcze ma spore braki, ale ogólnie bardzo ciekawie pomyślana - gratuluję pomysłu i podziwiam zaangażowanie, dużo włożonej pracy - moje uznanie za to!
tak zdecydownie lepiej dla DEPE żeby go nie przypominać
jeżeli ma braki to jak już to zostało powiedziane admini czekają na wszelkie krytyczne uwagi, żeby poprawić co trzeba więc jeżeli masz takowe to się nie krępuj:)
Napisany 03 luty 2010 - 15:22
cezar, o 3-2-2010, 11:50 AM, napisał:
Czekam z niecierpliwością na twoje uwagi
Ponieważ te posty nie powinny być usunięte, tak jak to ma miejsce normalnie

Zaloguj się

Dodaj odpowiedź
Multi cytowanie