Jump to content

Photo

Off Festival 2010

226 replies to this topic

#161 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 01 sierpnia 2010 - 19:35

Ja dopiero dostępny będę 6 sierpnia w piątek, wtedy też przybywam z mego miasta na miasteczko. Oczywiście opcja spotkania przed koncertami jest wielce ok, byle nie o 16:10 bo wtedy gra Kim Nowak, który musowo trzeba zobaczyć :D :D

#162 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 01 sierpnia 2010 - 21:38

Po jakim czasie od zrobienia przelewu przyszedł wam mail potwierdzający rezerwację w miasteczku festivalowym ?

pozdrawiam, Max.

Do mnie, a wlasciwie do mojej plus jedynki doszlo na drugi dzien, ale rezerwowalismy jakos miesiac temu, natomiast za oficjalna strone offa:

Informacja na temat możliwości zakwaterowania na polu biwakowym bez rezerwacji elektronicznej zostanie zamieszczona na stronie w dniu 2.08.2010r.

UWAGA! Osoby, które dokonały wpłaty w ostatnich dniach i nie otrzymały potwierdzenia rezerwacji proszone są o zabranie ze sobą potwierdzenia wpłaty.

Kordynator Miasteczka Festiwalowego:
Barbara Gamon kom : 500-186-322 e-mail: miasteczko@off-festival.pl

#163 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 01 sierpnia 2010 - 21:40

ale skończy się na Strangers i tak ;) ) i z mniej istotnych Potty Umbrella vs Newest Zealand (co skończy się pewnie i tak na forumsikowym piwie :P)

cicho siedz, w newest zealand gra frojax wiec trzeba go dopasc

#164 amnesiac

amnesiac

Użytkownik

• Members
  • 139 posts

Posted 02 sierpnia 2010 - 16:17

mam na zbyciu jeden karnet czterodniowy, cena 120zł. gg:6057377

#165 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 00:02

cicho siedz, w newest zealand gra frojax wiec trzeba go dopasc

weź, nie mów nic, nie chcę wiedzieć, don't wanna hear, don't wanna see. generalnie okolice 14, 15, 16 to idealny czas na meet na jakimś piwie, czymś, forumowym, potem po Toro juz sie wszystkich chyba nie zbierze. chyba że jednak?

fejs // last

#166 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 00:14

po toro odpadam, przynajmniej jesli o ten dzien chodzi. ale przed bardzo spoko ;)

#167 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 13:54

Wywiad z Rojkiem na temat festiwalu.

#168 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 19:07

jestem za piwem, ale o 14.30 jestem na konferencji prasowej wiec wczesniej lub pozniej ;-) (tyle ze potem juz fajne koncerty)

#169 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 20:12

1. Mrowa+1 (5-9.08 pole sasasa))
2. Chrapcio + 1 (6-9.08, pole)
3. Evay + 2/3 (2-9.08, mysłowickie mieszkanie!) <--- gdyby ktoś miał jakieś problemy czy coś, czy na polu coś do prania, do ugotowania to dawać znać ;-)
4. Łukasz + 2 (pole + baj kar)
5. Max (pole namiotowe)
6. wredna zimna... (6-8.08, mieszkanie za granica) nie odsprzedaje ktoś ticketu po jakiejs promocyjnej cenie?
7. wers (5-9.08, pole oczywiście :P) + parę osób :P
8. el_f (6-9.08, pole)

9. m93 (jednakże tylko 8.08)
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#170 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 21:05

1. Mrowa+1 (5-9.08 pole sasasa))
2. Chrapcio + 1 (6-9.08, pole)
3. Evay + 2/3 (2-9.08, mysłowickie mieszkanie!) <--- gdyby ktoś miał jakieś problemy czy coś, czy na polu coś do prania, do ugotowania to dawać znać ;-)
4. Łukasz + 2 (pole + baj kar)
5. Max (pole namiotowe)
6. wredna zimna... (6-8.08, mieszkanie za granica) nie odsprzedaje ktoś ticketu po jakiejs promocyjnej cenie?
7. wers (5-9.08, pole oczywiście ) + parę osób
8. el_f (6-9.08, pole)
9. m93 (jednakże tylko 8.08)
10 Zigy Stardust(6-9.08)

#171 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 835 posts

Posted 04 sierpnia 2010 - 21:45

Ja też będę.

#172 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 767 posts

Posted 05 sierpnia 2010 - 11:04

A no i ja oczywiście też, na polu od jutra i tak dalej, także w razie co numeru nie zmieniałem od dawna, wiecie, elo pozdro ;)

fejs // last

#173 evay

evay

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 06 sierpnia 2010 - 23:27

ludzie efterklang rozwalili system, jeden z lepszych koncertow, na jakim bylam!!! kto nie byl niech zaluje, naprawde!

#174 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 posts

Posted 07 sierpnia 2010 - 09:11

pierwszy dzień nie był najgorszy zobaczymy jak będzie dzisiaj ale coś czuje że większość czasu spędze przy scenie eksperymentalnej...

#175 evay

evay

• Moderatorzy
  • 2 213 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 00:17

Gdyby ktoś chciał zobaczyć, jak bawi się U2forums to zapraszam - tutaj!

#176 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 11:45

Lenny Valentino na Offie 2010

Dołączona grafika

znalezione na http://panmietek.blogspot.com.

Świetny koncert!
Polecam!

#177 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 976 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 14:25

Dzięki wielkie za bootlego Lenny'ego. Przypomniało mi się o transmisji jak przerwało nam "transmisję" z Turynu i trafiłem na jakąś połowę koncertu ;) W ogóle to jakie jeszcze koncerty były transmitowane w Trójce? Przez ten Turyn w ogóle nie śledzę, wstyd.
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#178 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 08 sierpnia 2010 - 14:31

Na stronie Trójki wspominają tylko o Lennym. Reszta to relacje.

#179 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 16:09

Wlasnie wrocilem, moze posile sie pozniej o jakis dluzszy tekst, a przynajmniej wystawie oceny poszczegolnym koncertom ale juz teraz moge powiedziec, ze widzialem sporo a najlepszym koncertem okazalo sie Toro Y Moi, koncert poza jakakolwiek skala. Swietnie rowniez LV, Flaming Lips czy chociazby Casiokids, no ale moze o tym pozniej troche szerzej napisze :D

#180 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 09 sierpnia 2010 - 19:16

Tak, Toro dał zaskakująco dobry koncert (nie sądziłem że to może brzmieć tak dobrze z żywą sekcją rytmiczną; a tak przy okazji - grał Blessę? bo się spóźniłem i nie jestem pewien...), ale czy najlepszy? Jak dla mnie The Flaming Lips jednak poza konkurencją (chyba nie trzeba komentować, z nimi może konkurować chyba tylko U2 ;)).

Drugie miejsce to The Tallest Man on Earth - gość jest niesamowicie szczery, naturalny i spontaniczny, uśmiechał się przez cały czas i zupełnie nie przejmując się niczym potrafił np. przez minutę zakładać strunę do gitary (zerwaną - chyba specjalnie - kilka piosenek wcześniej). Po prostu wszystkich zaczarował.

Dalej na podium byłby Lenny Valentino (Lenny Kravitz ;)), potem Toro y Moi, Mew (trochę słabe nagłośnienie, ale koncert świetny) i A Place to Bury Strangers (jeden z dwóch - obok FL - koncertów po których nie wiedziałem co się ze mną dzieje). Z zespołów których znałem mało lub wcale najlepsze wrażenie zrobiły Archie Bronson Outfit, Indigo Tree, Lali Puna i The Raveonettes (uu-uuu, uu-uuu-uu!). Z Pink Freud dużo nie pamiętam bo się chillowaliśmy na trawce, ale też było chyba nieźle.

Zawiodłem się natomiast na The Radio Dept. (jeśli tak ma wyglądać koncert to równie dobrze mogę sobie posłuchać płyty - oprócz tego zeszli po 45 minutach i jeszcze kazali się wołać na bis) i Mouse on Mars. Na tym drugim w sumie nawet nie byłem (:P), ale jak poszedłem pod namiot i usłyszałem jak brzmią basy to zwątpiłem.

Nieźle zagrali Mitch & Mitch, Pulled Apart by Horses (chociaż liczyłem nieśmiało że któryś z członków zespołu straci podczas koncertu nogę, niestety się tego nie doczekałem :P) i Something Like Elvis, ale fanem tych zespołów raczej nie zostanę.

Osobna sprawa to wieczorny ambient na eksperymentalnej - Basinski (!), Jeck - ale tego to się nie podejmę oceniać. :P

A w ogóle - kto nie był na Niwei, nie był na Offie! Byliście kiedyś na koncercie na którym zespół wołał publiczność na bis?

Reply to this topic

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users